Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.

Ofte stilte spørsmål om badekar

Her har vi samlet spørsmål og fakta om badekar som vi håper kan være til nytte for deg.

Spørsmål om badekar; størrelser, armatur, plassering, materialer og overflater – badekar er viktig for kundene våre, og derfor er de viktige for oss. Har du flere spørsmål om badekar – eller hvilke andre produkter som helst – er det bare å ta kontakt med oss her.

Hva er forskjellen på et innbyggingskar og frittstående badekar?

Et badekar for innbygging må bygges inn med ramme (Litex, fliser) eller monteres med paneler i front og gavl f.eks i et hjørne på badet. Frittstående badekar leveres med paneler på alle fire sider og kan derfor plasseres fritt i baderommet.

 

Hva behøver jeg ved kjøp av et badekar?

Om ikke annet er beskrevet i produktteksten følger det ikke med noen tilleggsprodukter til badekaret. Bensett og av- og overløpssett må derfor bestilles i tillegg. Frittstående badekar leveres ofte komplett med bensett og av-og overløpssett.

Kan det monteres badekararmatur på kanten av badekaret?

De aller fleste badekar for innbygging har en kant rundt karet som er beregnet for montering av badekararmatur. Hulltaking til kararmaturet gjøres enkelt på stedet med et vanlig hullbor. De fleste frittstående badekar er ikke tilpasset for karmonterte armaturer. Her benyttes enten standard vegg- eller gulvstående armaturer.

Karfylling, fylling via overløpshull, dysefylling.

Det er mulig å fylle karet gjennom overløpshullet (hullet som hindrer at vannet renner over kanten). Om man ønkser dette velger man et avløpssett for karfylling samt et kararmatur som er beregnet for denne løsningen. Fordelen med denne løsningen er at man ikke har en sjenerende tut ut i badekaret.

Hvilket materiale er badekaret produsert i?

Akryl: Glassfiberarmert polyester. Har et skinnende utseende og er fargebestandig og UV-stabil. Akryloverflaten har en varm og porefri overflate som holder godt på varmen. Enkelt å vedlikeholde og reparere skader. Vekt: 25-35 kg.
Støpemarmor: Komposittmateriale med et tynt lag med gelcoat på overflaten. Leveres både i høyglans og matt utførelse. Holder godt på varmen og oppleves som solid og eksklusivt. Enklet å vedlikeholde og reparere skader. Vekt: 60-200 kg.
Emaljert: Emaljert stål. Svært solid og stødig. Enkelt å vedlikeholde og reparere skader. Vekt: 30-70 kg.
vvskupp lavprisløfte baderom