Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Slik velger du riktig badekarbatteri

Det er et mylder av ulike badekarbatterier “der ute”. Hos vvskupp.no finner du veggmonterte, frittstående gulvmontert, karmonterte og innebygde badekarbatteri. Les mer, så vet du mer om valgene, hva de betyr og hva som passer deg og ditt bad best.

V&B subway
Les mer om Villeroy & Boch Subway kar- og dusjarmatur
 

 

Forskjellen på badekararmatur med og uten termostat

På et badekararmatur uten termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmtvann med samme grep. På et badekararmatur med termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmtvann med forskjellige grep. Her innstiller man temperaturen med det ene grepet og vannmengde med det andre grepet. Du kan på denne måten stille inn den temperaturen som passer deg. I tillegg vil en termostat utjevne temperatursvingninger som kan oppstå når f.eks. når man tapper vann andre steder i huset samtidig.

Varianter av badekararmaturer

Veggarmatur: Armaturet er montert direkte på vegg med en senteravstand mellom kaldt og varmtvann på c/c 150 mm. Disse armaturene har i tillegg til en tut et uttak (1/2″) for dusjslange under armaturet.

Badekararmatur for innbygging: Armaturen bygges inn i vegg og må kompletteres med en innbyggingsdel og lekkasjesikringer (noen armaturer leveres komplett). Innbyggingsarmaturer kan leveres med ett eller flere uttak for funksjoner som kartut, hånddusj, hodedusj og fylling via overløp. Armaturer med flere uttak har vender/omkaster.

Gulvmontert badekararmatur: Armaturen er montert frittstående på gulv og må kompletteres med en innbyggingsdel som støpes/bygges ned i gulvet. Gulvstående armaturer leveres som regel med et hånddusjsett.

Karmontert badekararmatur: Armaturen monteres på karkanten eller en fliskant. Om ikke armaturen leveres komplett må det kompletteres med en innbyggingsdel. Karmonterte badekarmatur kan også fås for fylling via overløpshull. Det leveres da uten kartut, men må utstyres med et eget avløpssett for karfylling.

axor_montreux1
Les mer om Axor Montreux 2-greps kar- og dusjarmatur

Hva er forskjellen på krom, matt krom og rustfritt stål?

Krom/forkrommet: Materialet er en ekstra blank overflate (forkromning), som legges på det ytterste laget på armaturen.

Matt krom/børstet krom: Det er i prinsippet det samme som krom, men overflaten er børstet slik at den fremstår som en matt overflate.

Rustfritt stål/stainless steel: Noen armaturer er i 100% rustfritt stål. Da er ikke bare overflaten i stål, men hele armaturen er lagd i solid rustfritt stål.

Axor Starck Organic
Les mer om Axor Starck 4-hulls badekararmatur

 

Hva følger med en badekararmatur?

Om ikke annet er beskrevet på sidene til vvskupp.no, leveres det ikke noe tilleggsprodukter til kararmaturene. Nødvendige tilleggsprodukter til veggmonterte kararmaturer vil være dusjsett eller hånddusjsett. Tilleggsprodukter for innbyggingsarmaturer vil være kartut, hånddusjsett, vegguttak eller avløpssett for karfylling.

Har du spørsmål, er det bare å kontakte oss!

Har du spørsmål om badekarbatteri og andre emner som gjelder våtrom, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss i vvskupp.no. Ring oss på telefon 470 57000 eller send en e-post til info@vvskupp.no. Ellers kan du besøke oss på Facebook.

grohe kjøkkenbatteri