Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Baderomsbelysning – er det egentlig vanskelig?

Baderomsbelysning – og spesielt god baderomsbelysning – er viktig, og det er virkelig ”et must” å få dekket alle behovene vi har når det gjelder lys. Det er en utfordring å finne stilig og god baderomsbelysning, og dermed tyr mange til en flat og kjedelig belysning, uten noen særlig heldig design. Kanskje kan produsenten Keuco hjelpe deg med dette?

baderomsbelysning

 Produsenten Keuco har et sortiment med flere spennende lamper til baderommet.

 

Baderomsbelysning omfatter blant annet stilfulle lamper til  å plassere ved siden av speilet, eller elegant over og under.  Lampene vil  være med å sørge for en mye bedre belysning til både sminke, barbering, eller rett og slett napping av bryn, dersom det er ditt behov.

baderomsbelysning

Lampene fra Keuco bærer et enkelt design. Noe som også gjør at de passer inn i de fleste baderom. Akkurat dette designet heter Keuco Refleks og har en halogenpære og et roterende og svingbart feste.

Les mer om Keucos produkter her.

Baderomsbelysning – noen generelle råd

Sikkerhet: På bad og lignende deles rommet opp i ulike områder, avhengig av avstand til våtsoner. Det stilles krav til IP-grad på det elektriske utstyret som monteres i de ulike områdene. Det er viktig at anvisninger i forskrifter og regler som er gitt for montering av baderomsbelysning og utstyr, følges. Montering av elektrisk utstyr skal utføres av autorisert personell.

Krav til IP-grader er basert på på forskrifter som gjelder for nye bad. MERK: Ved utskiftning av eksisterende baderomsbelysning (montert før 1.juni 2006) gjelder gamle forskrifter.

Vi i Villa har skrevet om baderom/våtrom ipg sikkerhet:
“Våtrommet er delt i ulike soner etter hvor stor fuktpåkjenningen er. Sone 0 er den innvendige delen av dusj og badekar, sone 1 regnes som området fra  gulvnivå og 225 cm opp der det er bade- eller dusjkar, mens sone 2 strekker seg 60 cm utenfor sone 1.

Lysarmaturer som er fast montert og fast tilkoblet, kan brukes i sone 1 og 2 dersom de har minimum IPX4, i praksis IP44. Bryter skal være montert utenfor sone 0, 1 og 2. I sone 0 kan det bare monteres belysning tillatt for bruk i dette området i samsvar med produsentens anvisning, skriver Sintef Byggforsk.”