Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Bytt til smart varmtvannsbereder for en lavere strømregning

 

Med en smart varmtvannsbereder får du bedre kontroll over strømforbruket, ved at du kan varme opp vannet når strømprisen er som lavest. Bytter du ut din gamle bereder eller kjøper en smart styringsenhet kan du med andre ord redusere strømregningen – uten at det trenger å gå ut over komforten.

 

Det er mye penger å spare på oppvarming av vann. I norske husholdninger går nemlig rundt 20% av strømforbruket til nettopp varmtvann, og den som følger med på strømprisene vet at prisen for en dusj kan variere veldig. Med en smart varmtvannsbereder, eller en styringsenhet som kan ettermonteres til varmtvannsberederen, kan du overvåke forbruket, og varme opp vannet når strømmen er billig.

 

Hvordan redusere strømregningen med en smart varmtvannsbereder?

 

En smart varmtvannsbereder kan stilles inn slik at vannet varmes opp når strømprisen er lav, og bidrar på den måten til å redusere strømregningen. Hvis du har en Oso varmtvannsbereder kan du montere en smart styringsenhet til din varmtvannsbereder, uten å måtte kjøpe ny. Hvis du først skal oppgradere varmtvannsberederen er det imidlertid lurt å forsikre deg om at din eksisterende bereder har god nok isolasjon. Har du en gammel varmtvannsbereder kan det hende at oppvarmingen ikke er så effektiv. Med en ny og smart varmtvannsbereder kan du både redusere varmetapet og bruke energi på oppvarming når strømmen koster minst – og dermed spare masse penger!

 

Så hva mener vi egentlig med en smart varmtvannsbereder? La oss ta et par eksempler. Den norske produsenten Oso har som nevnt ettermonteringskitet Oso Charge, som er en egen styringsenhet for varmtvannsberedere. Med Oso Charge får du full kontroll over strømforbruket som går til oppvarming av vann. Velg når du ønsker at vannet skal varmes opp; ideelt sett på nattestid, når strømmen koster lite. I tillegg kan du la varmtvannsberederen gå i dvalemodus når du skal på ferie eller reise bort noen dager. Styringen utføres via en app på smarttelefonen, slik at du enkelt kan følge med på strømforbruket.

 

smart varmtvannsbereder oso charge

Varmtvannsberederen Oso Saga med den smarte styringsenheten Charge

 

En annen modell i den nye generasjonen smarte varmtvannsberedere er Høiax CONNECTED. Også her er det snakk om en norsk produsent, med et bredt og innovativt sortiment. Som navnet antyder er Høiax CONNECTED en moderne og fremtidsrettet varmtvannsbereder, med høy grad av kontroll over energiforbruk. Selve berederen har et brukervennlig display, og via en app kan du styre varmtvannsberederen fra telefonen. Varm opp vannet når strømmen er rimelig, og skru enkelt av berederen når strømmen er på sitt dyreste. I tillegg kan du fjernstyre varmtvannsberederen fra hytta, via WiFi tilkobling i kombinasjon med Høiax sin skyløsning.

 

varmtvannsbereder smart høiax

Smart varmtvannsbereder fra Høiax, som både har et intuitivt panel samt kan styres med app

 

 

Velge riktig størrelse på varmtvannsberederen

 

Utover det å velge en modell med god isolasjon, er det lurt å tenke over hvilken størrelse varmtvannsberederen bør ha. På vvskupp.no finner du smarte varmtvannsberedere som rommer 200 eller 300 liter. En 200 liters bereder er som regel nok for en familie på tre til fire personer, mens en familie på fem eller flere trenger en 300 liters varmtvannsbereder. Har husholdningen et badekar eller boblekar som brukes mye, trenger dere naturlig nok gå opp noe i størrelse. Det samme gjelder om du har en generøs takdusj eller tilsvarende dusjløsning som bruker mye vann.

Smarte varmtvannsberedere finnes også i såkalte express-modeller, som varmer opp vannet rundt tre ganger så fort – uten å bruke mer strøm. For store hushold vil det med andre ord være gunstig å gå for en express varmtvannsbeholder.

 

app varmtvannsbereder oso

Med Oso sin app for styring av varmtvannsberedern kan du sørge for at du alltid varmer opp vann når det er som billigst

 

Støtte fra Enova for smart varmtvannsbereder

 

Hvis du har en varmtvannsbereder som er mer enn ti år gammel anbefaler vi å skifte den ut. Dels kan pakninger og andre komponenter ha blitt dårlige, men ikke minst er berederen mest sannsynlig for dårlig isolert. Ved å skifte ut en gammel varmtvannsbereder unngår du med andre ord varmetap, og vil dermed redusere strømregningen. Som om ikke det var nok, får du inntil 5000,- støtte fra Enova hvis du kjøper en smart varmtvannsbereder. Det er da et krav at berederen skal bruke strøm når prisen er som lavest; enten via innebygde systemer eller via nettbaserte løsninger.

Merk at elektrisk- og VVS-arbeid må være utført av fagfolk for at du skal få støtte for varmtvannsberederen. Smarte styringssystemer som Oso Charge er også innefattet av Enova-støtten, så lenge installasjonen er utført av fagfolk.

 

Les mer om Enova-støtte for smart varmtvannsbereder her

 

Slik fungerer den smarte varmtvannsberederen Høiax CONNECTED