Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Riktig dusjarmatur kan doble dusjkomforten

Størrelsen på badet, stilen du har valgt, bruk av dusjnisje, dusjkabinett eller dusjhjørne – det er flere faktorer som spiller inn når du skal velge dusjarmatur. I denne artikkelen viser vi deg noen av valgene du har innenfor varegruppen dusjarmatur og forklarer litt om hva de innebærer.

Damixa Tradition
Les mer om Damixia Tradition dusjarmatur

 

Forskjellen på dusjarmatur med og uten termostat

På et dusjarmatur uten termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmtvann med samme grep. På et dusjarmatur med termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmtvann med forskjellige grep. Her innstiller man temperaturen med det ene grepet og vannmengde med det andre grepet. Slik stiller du inn den temperaturen som passer deg. I tillegg vil en termostat utjevne temperatursvingninger som kan oppstå når f.eks. når man tapper vann andre steder i huset samtidig.

 

Trykkstyrte og termostatstyrte dusjarmatur

De fleste av oss tror at vi har termostatstyrte armaturer, når vi like gjerne kan ha trykkstyring av temperaturen. Forskjellen er egentlig ikke så stor – bortsett fra om det tappes vann andre steder i samme røropplegg. Da kan enkelte termostatstyrte armaturer reagere litt langsomt, slik at den som dusjer får seg en liten overraskelse. Fordelen med termostatstyrte kraner er bl.a. at de stenger av vannet om f.eks. kaldtvannstilførselen blir strupet. Da blir du ikke skoldet når det egentlig bare skulle komme varmtvann i dusjen. Vanntilførselen stenges også av om varmtvannet blir borte.

En trykkstyrt kran reagerer lynkjapt på trykkendringer i rørene, og sørger for at temperaturen holder seg stabil. En unngår derfor kulde- eller varmesjokk når noen tapper vann et annet sted i huset. Dette passer i anlegg hvor det er flere tappesteder på samme ledningstrekk og hvor varmtvannstemperaturen er konstant, for eksempel i private hjem, hoteller, skoler, boligblokker, institusjoner, internater og svømmehaller. Trykkstyrt dusjarmatur reagerer ikke på variasjoner i vanntemperatur.

Det finnes kombinasjonsarmaturer som både har trykk- og termostatstyring – der får man det beste fra to verdener.

Grohtherm 2000

 

Varianter av dusjarmatur

Veggarmatur: Dette er armaturer som er montert direkte på vegg med en senteravstand mellom kaldt og varmtvann på c/c 150 mm. Disse armaturene har som regel et uttak (1/2″) for dusjslange under armaturen.

Dusjarmatur for innbygging: Disse armaturene bygges inn i vegg og må kompletteres med en innbyggingsdel og lekkasjesikringer (noen armaturer leveres komplett). Innbyggingsarmaturer kan leveres med ett eller flere uttak for funksjoner som hånddusj, hodedusj og sidedusjer. Armaturer med flere uttak har vender/omkaster.

Vola 5201 Dusjtermostat
Les mer om Vola 5201 dusjtermostat

 

Hva er forskjellen på krom, matt krom og rustfritt stål?

Krom/forkrommet: Materialet er en ekstra blank overflate (forkromning), som legges på det ytterste laget på armaturen.

Matt krom/børstet krom: Det er i prinsippet det samme som krom, men overflaten er børstet slik at den fremstår som en matt overflate.

Rustfritt stål/stainless steel: Noen armaturer er i 100% rustfritt stål. Da er ikke bare overflaten i stål, men hele armaturen er lagd i solid rustfritt stål.

Il Bagno Alessi One
Les mer om Il Bagno Alessi One dusjarmatur

Hva følger med når du kjøper dusjarmatur?

Om ikke annet er beskrevet på sidene til vvskupp.no, leveres det ikke noe tilleggsprodukter til ditt nye dusjarmatur. Nødvendige tilleggsprodukter til veggmontert dusjarmatur vil være dusjsett eller hånddusjsett. Tilleggsprodukter for innbyggingsarmaturer vil være takdusj, hånddusjsett og vegguttak.

 

Har du spørsmål, er det bare å kontakte oss!

Har du spørsmål om dusjarmatur og andre emner som gjelder våtrom, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss i vvskupp.no. Ring oss på telefon 470 57000 eller send en e-post til info@vvskupp.no. Ellers kan du besøke oss på Facebook.