Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Dusjsett og dusjtilbehør – mer å velge i på badet!

 

Grovt sett deles dusjsett opp i dusjhode, vegg- eller takfeste, slange, temperaturregulering og vanntilførsel. Les denne artikkelen for å lære mer om valgene du har når du skal kjøpe ny dusjløsning!

 

dusjsett villeroy boch

Det lekre dusjsettet Cult fra Villeroy & Boch

Dusj er deilig, dusj er vannkomfort de fleste av oss nyter i alle fall én gang hver dag. Men hva som definerer den maksimale dusj-komforten kan variere fra person til person. Utvalget i forskjellige design, farger og funksjoner innen ulike dusjsett er stort – og her gir vi deg en liten innføring i hva noen av alternativene er.

 

 

Se aktuelle tilbud på dusjsett og tilbehør her!

 

Hånddusj eller fastmontert?

 

Bruksbehovet bestemmer selvfølgelig mest hva slags dusj du skal bestemme deg for. Har du et stort baderom med flere vannuttak, er det godt mulig at selve dusjdelen kan utrustes med et fast uttak, enten i vegg eller i tak. Fastmontert dusjhode kalles merkelig nok ofte for hodedusj – siden det er akkurat der vannet treffer når du skrur det på. En fastmontert dusj er ikke én bestemt type dusj – det er nok av varianter å velge mellom. Det finnes flere forskjellige hoder, stråletyper og utforminger. Du kan finne en god oversikt over ulike dusjsett ved å gå inn på vvskupp.no.

Hånddusjen er klart den mest fleksible løsningen, og er ofte benyttet til løsninger for badekar. Har man for eksempel småbarn, setter man fort pris på fleksibiliteten i en hånddusj i tillegg til kranløsning for å fylle opp karet! Også i dusjkabinetter, dusjhjørner og dusjnisjer velger mange fleksibiliteten ved en hånddusj fremfor den ofte noe mer designmessig forseggjorte, fastmonterte hodedusjen.

 

hansgrohe raindance dusj

 

Hvordan vil du ha vannet servert?

 

Moderne dusjsett sjonglerer med flere parametre enn trykk og temperatur. Både type vannstråler, tilførsel av luft, styring og valg av dusjtype kommer i flere utgaver. Hansgrohe – en av verdens største globale leverandører av produkter til baderom – deler oss dusjere inn i tre hovedtyper: De som foretrekker myke regndråper, de som vil ha kraftige stråler, og de som synes en avslappende massasje er tingen. Flere leverandører – deriblant nevnte Hansgrohe – leverer dusjhoder der du enkelt kan endre dusjfunksjon. Hansgrohe har f.eks. et trykknappsystem – “Select” – der du enkelt trykker frem den funksjonen du ønsker. Smart, enkelt og vannsparende!

 

 

 

Få fargerike valgmuligheter

 

De fleste dusjsett og dusjtilbehør er enten i blankt metall eller i hvit porselen – eller noe som ligner. Men det er flere muligheter for å gjøre også denne delen av badet litt mer fargerikt. For eksempel har Vola en hånddusjserie som leveres med detaljer i alle mulige farger. I tillegg finner du dusjer med finish i kobber, sort matt og messing hos mange av de store produsentene. Sjekk nærmere på siden med dusjsett og -tilbehør på vvskupp.no for å finne din favoritt.

Det som er gøy med alle farger du finner på markedet i dag er at du får større valgfrihet og mulighet til å bygge akkurat det dusjområdet du ønsker deg. Vi snakker dusjhoder, både fastmonterte og hånddusjer, i en mengde utførelser. Dusjslange i den lengden du er på jakt etter er også en del av denne varegruppen. Siden kan du montere inn den dusjarmaturen du synes passer best – samt dusjstang, fester og veggholdere. Du er altså ikke “nødt” til å velge ferdige dusjsett, men kan fjerne og legge til produkter og produktdeler akkurat som du ønsker.

 

Vola hånddusj farger

Hånddusjen T2M fra Vola er tilgjengelig i alle regnbuens farger!


servantbatteri farge

Noen av de mange fargene som Vola sine armaturer er tilgjengelige i

 

 

Har du spørsmål?

 

Har du spørsmål om dusjsett og -tilbehør eller annet som gjelder våtrom, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss i vvskupp.no. Ring oss på telefon 470 57000 eller send en e-post til info@vvskupp.no. Ellers kan du også besøke oss på Facebook.

 

 

rosegull hånddusj bronse

Hånddusjen Raindance fra Hansgrohe er tilgjengelig i en rekke lekre farger


hånddusj vola

Hånddusjsettet T34 fra Vola er tilgjengelig i alle regnbuens farger