Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Dusjhjørne eller dusjkabinett?

Baderommet er for mange et av de viktigste og dyreste rommene å gjøre noe med – og ofte er spørsmålet om «dusjkabinett eller ikke» spesielt aktuelt. Så hva er det egentlig valget står om?

Dusjhjørne eller dusjkabinett

Før eller siden må de fleste av oss oppgradere badet; særlig om boligen er noen år gammel. Flytter du inn i ny bolig, har du sikkert allerede hatt muligheten til å ta noen avgjørelser om badets design samt hvordan det skal være organisert. Har du vurdert et dusjkabinett? Eventuelt hvilke alternativer det finnes, og hva som kjennetegner de ulike løsningene?

 

Hva vet du om membranen på badet ditt?

 

De senere årene har det blitt mer vanlig å dusje rett på flisene. Samtidig har antallet fuktskader økt i norske boliger. Det er muligens litt langsøkt å påstå at grunnen ene og alene er at vi dusjer rett på flisene i større utstrekning enn tidligere – men det er like fullt et tankekors. Hverken fliser eller fugemasse er 100% vanntett, og skulle det i tillegg være en skade på membranen er veien kort til en presumptivt dyr opplevelse. De fleste forsikringene dekker heller ikke slike skader, siden fuktproblemer ikke oppstår ”plutselig og uventet”, som det heter i forsikringsvilkårene.

 

Hvilke dusjløsninger finnes egentlig?

dusjhjørne eller dusjkabinett

Det finnes en mengde dusjløsninger å velge mellom – med eller uten vegger og/eller tak. Vi kommer her til å ta opp dusjhjørner, dusjnisjer, steamkabinetter og dusjkabinetter. Sistnevnte er ideelt for deg som er usikker på hvor mye vann baderommet ditt tåler og anbefales av mange profesjonelle våtromsaktører, siden det sparer vegger, fliser og membran for vanneksponering. Dusjkabinetter finnes i flere størrelser og geometriske former, og er ofte et godt valg for deg med lite plass på badet.

 

Se kampanjetilbud på dusjkabinett og dusjhjørne her!

 

…la oss se på hvilke løsninger de fleste velger mellom, når de skal ha ny dusj!

 

dusjhjørne Novellini LouvreEt dusjhjørne består av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. De kan være av slagdør-typen eller av skyvemodell.

En annen dusjhjørne – løsning er et fastfelt og en dør plassert mot hverandre.

Avhengig av hvor mye plass du har, kan dører og fastfelt leveres både med rette og buede vegger.

dusjhjørne eller dusjkabinett

Dusjhjørnet kan monteres rett på flisgulv eller på dusjkar. For å spare plass, er det ofte mulig å felle inn dørene mot hjørnet når de ikke er i bruk.

 

dusjhjørne dusjnisje Novellini ZephyrosEn dusjnisje er er rett og slett en dusjdør plassert mellom to eller tre faste vegger.

 

Døren kan leveres som slagdør eller skyvedør, og kan plasseres rett på flisgulv eller på dusjkar.

 

Se vårt utvalg av dusjnisjer fra Novellini her!

 

 

dusjkabinett Novellini EonEt dusjkabinett har dusjvegger på alle sider, montert på et frittstående dusjkar.

Som regel er to av veggene dører, som kan leveres som buede/rette skyvedører/slagdører.

Ofte leveres dusjkabinett komplett med integrert dusjgarnityr og blandebatteri.

dusjhjørne eller dusjkabinett

Er du usikker på om badeveggene dine tåler å bli vætet ofte, er dette den absolutt beste løsningen. I tillegg til å ta unna direkte sprut, sørger veggene i kabinettet for mindre damp i rommet.

 

badekarvegg Novellini Aurora

En badekarvegg, eller skjermvegg, er en dusjvegg som er plassert på badekarkanten.

Ved å montere en badekarvegg unngår du vannsøl på gulv og i resten av baderommet.

Som regel er dusjveggen hengslet i baderomsveggen.

 

Se utvalget av badekarvegger på vvskupp.no her!

 

 

Et Steamkabinett er et dusjkabinett med tak og steamaggregat.

Dette er en tett løsning uten åpning mot tak, som skaper en steamfølelse, tåkefunksjon eller minner om en badstue… kjært barn har mange navn.

Et steamkabinett er på samme måte som et dusjkabinett en god løsning for deg som vil forsikre deg om at vannsøl, damp og sprut fra dusjen går rett ned i sluket, og ikke skader fliser, vegger eller membraner.

Steamkabinettene er ofte teknisk avanserte og leveres gjerne med og samt flere dusjløsninger – som sidedusjer, pulserende dusjløsninger og massasjedyser. Perfekt for deg som vil sette litt ekstra gullkant på badet!

 

dusjhjørne dusjkabinett steamkabinett Novellini

 

Dusjhjørne og andre løsninger: noen praktiske tips

dusjhjørne eller dusjkabinett

Når du jakter den spesielle løsningen for deg og ditt bad, er naturligvis det estetiske en viktig del. Når det er sagt, må du ikke glemme de praktiske detaljene!

Dusjløsningene er oppgitt med intervallmål
Det betyr at alle mål oppgis med «sprang» i målevidden. Dette viser at løsningen er justerbar innenfor disse målene.
Ønsker du for eksempel et dusjhjørne fra Novellini på 900x900mm velger du to dører – eller én dør og ett fastfelt – med målintervall innenfor 900 mm.

Slagretning = sett utenfra
Når du skal velge slagretning (høyre/venstrehengslet) på dører, er det viktig å huske at slagretningen bestemmes ved å se løsningen utenfra.
Eksempelvis er en høyrehengslet løsning hengslet på høyre side, sett utenfra – eller på venstre side, sett innenfra.

Heve- og senkehenglser
A propos hengsler, finnes det noe som kalles heve/senkehengsler. De fungerer slik at døren hever seg 1-2 cm når du åpner den.
Fordelen er at slepelisten da ikke subber i gulvet når døren åpnes. I tillegg blir døren presset ned mot gulvet i lukket tilstand, noe som hindrer vann i å trenge ut i badet under døren når dusjen er i bruk.

 

Hva er forskjellen mellom de ulike glasstypene?

dusjhjørne eller dusjkabinett

Sikkerhetsglass: Glasset i dusjdører og dusjvegger er behandlet for ikke å utvikle glasskår ved knusing. Går de i stykker – noe det skal mye til for at de gjør – blir de til små biter. Slik unngår du kutt- og sårskader ved et eventuelt uhell. Glasset er også behandlet slik at det tåler høyere belastninger enn vanlig, ubehandlet glass.

 

Antibakterielt glass er glass belagt med sølv-ioner i det ytre glasslaget. Ionene reagerer med bakterier, og bryter ned veksten av disse ved å stoppe bakterienes metabolisme. Dermed hemmes formering gjennom bakteriedeling.

 

Glasstykkelsen er en viktig del av så vel funksjon som sikkerhet til dusjdørene eller -veggene. Tykkelsen bør være minimum 6 mm for optimal funksjon og sikkerhet. Dessverre ser vi at markedet for tiden oversvømmes av produkter, hovedsakelig fra Kina, der prisen etter hvert viser seg å være det mest attraktive. Glasstykkelsen holder typisk ikke mål – bokstavelig talt. At utførelse og kvalitet på profiler, pakninger, trinser, løpehjul og lignende heller ikke imponerer, er en annen konsekvens av et voksende billigmarked.

 

På vvskupp.no får du alltid gode produkter fra kjente leverandører – med garanti, fri frakt og lavprisløfte!

 

Se aktuelle priser og utvalg av dusjhjørne og dusjkabinett her

 

dusjhjørne dusjkabinett Novellini Crystal