Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Guide: dusjkabinett og andre dusjløsninger

 

Er du i ferd med å velge ny dusjløsning?

Her følger en guide som gir deg oversikt over de vanligste typene

– slik at valget forhåpentligvis blir litt lettere neste gang du skal velge ny!

 

dusjkabinett

Å oppgradere badet er for mange noe av det viktigste og dyreste man gjør i hjemmet. Alle baderom er forskjellige, og betydningen av å velge riktig dusj er ofte undervurdert. De første spørsmålene du stiller deg selv bør dreie seg om hva det er plass til, hvor mye dusjen skal koste og hvordan valget påvirker en eventuell, fremtidig verdivurdering av hjemmet? Noter disse forutsetningene, og les denne lille guiden – så er du forhåpentligvis et skritt nærmere det endelige valget av ny dusjløsning!

 

Dusjkabinett, dusjhjørne – hva er egentlig forskjellen?

 

La oss først forklare to av de kanskje vanligste dusjløsningene litt nærmere; dusjkabinett og dusjhjørne:

 

Et dusjhjørne består av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. De kan være av slagdør-typen eller skyvedører. En annen løsning på dusjhjørne er et fastfelt og en dør plassert mot hverandre. Ut fra hvor mye plass du har, kan dører og fastfelt leveres både med rette og buede vegger. Dusjhjørnet kan monteres rett på flisgulv eller på dusjkar. For å spare plass, er det ofte mulig å felle inn dørene mot hjørnet når de ikke er i bruk.

 

En dusjnisje er en variant på et dusjhjørne. Dusjnisjen er rett og slett en dusjdør som er plassert mellom to eller tre faste vegger. Også her kan døren leveres som slagdør eller skyvedør, og plasseres rett på flisgulv eller på dusjkar. Sistnevnte er en god ide dersom du vil beskytte badet mot vann- og fuktskader, siden de færreste gulv, fuger og membraner er 100% vanntette.

 

Et dusjkabinett har dusjvegger på alle fire sider, montert på et frittstående dusjkar. Som regel er to av veggene dører, som kan leveres som buede eller rette skyvedører/slagdører. Ofte leveres dusjkabinett komplett med integrert dusjgarnityr og blandebatteri.

Er du usikker på om badeveggene dine vil tåle å bli vætet ofte, er dette den absolutt beste løsningen. I tillegg til å ta unna direkte sprut, sørger veggene i kabinettet for mindre damp i rommet. Dette gjennom at de kaldere veggene kondenserer mye av de fineste dråpene og leder dem ned i dusjkaret – og dermed rett ned i sluket. Dusjkabinett anbefales av mange profesjonelle våtromsaktører. Å ha et dusjkabinett teller ofte også positivt på en verditakst eller boligsalgrapport, da det kan minke risikoen for fuktskader på badet.

 

 

Litt mer om dusjkabinett

dusjkabinett Novellini vvskupp.no

«Eon» – serien fra Novellini

 

La oss se litt nærmere på noen av fordelene ved sistnevnte løsning – et dusjkabinett:

 

  • Frittstående dusjkar sikrer at vannet renner rett ned i sluket, og minimerer dermed risikoen for fuktskader

 

  • Ideelt på bad som ikke har så bra gulvfall

 

  • Enklere og billigere å skifte ut enn å rehabilitere en dusjnisje eller hele badet

 

  • Flisene holder seg pene lenger når du ikke dusjer direkte på dem

 

  • Dusjvegger på alle fire sider sørger for mindre damp i baderommet.
    Du slipper også sprut og dermed potensielle fuktskader fra dusj eller badekar

 

  • Passer også i små baderom. Gå for en rektangulær modell i et hjørne

 

  • Perfekt på hytter f.eks, med tregulv på baderommet

 

 

Hvilket dusjkabinett skal du velge?

 

dusjkabinett Novellini vvskupp.no

«Crystal» – serien fra Novellini

 

Dagens dusjkabinetter er både pene, funksjonelle og kommer i alle mulige størrelser og design. Glem bildet du kanskje har i hodet fra bestemors gamle dusjkabinett; moderne typer har innovative hånd- eller hodedusjer – eller begge deler – og fåes med tilbehør som LED-lys, sete, hydromassasje og steamfunksjon.

 

På vvskupp.no har vi et stort utvalg og gode tilbud på dusjkabinett fra Novellini – som vanlig med lavprisgaranti og gratis frakt!

 

Novellini har med sitt fokus på design og kvalitet blitt en av Europas største produsenter av dusjløsninger og badekar. De har et enormt utvalg av modeller, størrelser og design.

Dersom du har et baderom med litt mørkere fargevalg, finnes det lekre, sorte varianter – eller hvorfor ikke et dusjkabinett med mønster?

 

Les mer om den italienske produsenten av dusjkabinett her

 

 

Dusj-luksus fra AXOR

 

AXOR dusjer blir produsert under strenge kvalitets- og miljøkrav i egen fabrikk i Tyskland. Det lekre sortimentet av dusjer og tilbehør fra AXOR inneholder virkelig noe for enhver smak – og de generøse ShowerCollection takdusjene vil få enhver bruker til å aldri ville forlate dusjen. Mange modeller finnes tilgjengelige med AXOR sin patenterte FinishPlus-overflate i et flertall farger; alt fra polert sort krom til børstet rosegull. Derfor er også AXOR sine kolleksjoner elsket av design- og interiørinteresserte.

Dusjentusiaster kan glede seg til å oppdage den luksuriøse takdusjen i ShowerHeaven-kolleksjonen. Det digre dusjhodet omslutter deg med vann, og den smarte termostaten lar deg tilpasse dusjopplevelsen fullstendig ved å sømløst skifte stråletyper og endre vannmengde og temperatur. AXOR ShowerHeaven kommer med tre strålevalg; deriblant AXOR sin velkjente PowderRain stråle som omfavner deg med millioner fine dråper vann. Du kan velge om du vil at dusjen leveres med eller uten lys – en kjekk funksjon for den morgentrøtte, og et lekkert designelement på mørke baderom.

 

AXOR ShowerHeaven takdusj vvskupp.no

AXOR ShowerHeaven takdusj med fire stråletyper, lys og innovativ Select-termostat

 

Smarte dusjløsninger fra GROHE

 

GROHE SmartControl er som navnet tilsier rett og slett et smartere dusjsystem som lar deg skreddersy din dusjopplevelse fra start til slutt. Dusjen er kraftig og generøs, og SmartControl termostaten husker hvordan du foretrekker dusjen din. Lagre innstillingene, så kan du med et enkelt tastetrykk få volumen, temperaturen og strålen du foretrekker hver gang du går i dusjen. Gå for et dusjsett, eller kompletter din dusj med en SmartControl-termostat – mange modeller kommer i en rekke lekre farger utover de vanlige krom-utførelsene. 

Med en SmartControl-dusj kan du glede deg til en sømløs dusjopplevelse. Å enkelt kunne velge dusjstrålen du føler for. Å aldri mer sløse verdifull tid eller vann på å finne riktig temperatur eller vannmengde. Forfriskende eller avslappende, stimulerende eller beroligende – med GROHE SmartControl velger du selv, og alt du trenger å gjøre er å trykke på en knapp!

 

Vi har tidligere skrevet et mer utførende innlegg om GROHE SmartControl – klikk her for å lese det!

 

GROHE Euphoria SmartControl Duo dusj vvskupp.no

En av de bestselgende dusjene på vvskupp.no; Grohe Euphoria SmartControl 310 Duo. Tilgjengelig i en rekke farger!

 

Grohe - test- dusj