Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Baderomsservant: hvilken skal du velge?

 

Plassforhold og øvrig interiør på badet bør ligge til grunn for valget av din nye servant – vi vil her guide deg gjennom noen av de populæreste løsningene, og krydre med en god dose visuell inspirasjon!

 

 

Enten du skal bygge nytt, eller planlegger en oppfreshning av baderommet, har du garantert støtt på utfordringen; i all verden, så mange ulike baderomsservanter det finnes å velge mellom! Den ene stiligere en den andre – og med alle mulige funksjoner og finesser. Så hvordan finne riktig modell for nettopp ditt baderom? La oss hjelpe deg å komme et skritt nærmere en beslutning…

 

1. Type baderomsservant

 

Forenklet kan en si at baderomsservanter kan deles inn i fem hovedkategorier; gulvstående, veggmonterte, nedfelte, underlimte og toppmonterte modeller. De to første eksemplene er ganske selvforklarende; stående på gulvet (enten fritt eller festet til en vegg) henholdsvis hengende ut fra veggen. En nedfelt og en underlimt baderomsservant kan ofte se veldig like ut, isolert sett. Forskjellen ligger i hvordan de monteres til en benk eller et møbel; en nedfelt baderomsservant legges ned i et tilpasset hull i platen, mens en underlimt baderomsservant festes under platen. Nedenfor har vi vist et eksempel på en nedfelt modell, hvor du kan se at kanten på servanten hviler oppå benkeplaten. På en underlimt baderomsservant synes ikke kanten, som da blir limt til undersiden av benkeplaten.

De fleste modellene kan fås både med eller uten armaturhull. På den måten kan du velge om du vil montere batteriet rett på servanten, eller plassere det på benkplaten eller i veggen. Sistnevnte gir et flytende og luftig inntrykk; slik som på denne løsningen fra Villeroy & Boch.

 

Baderomsservant gulvstående IlbagnoAlessi One

Gulvstående modell

Baderomservant Villeroy Boch Loop & Friends

Nedfelt modell

Vegghengt baderomsservant Flaminia Acqualight

Veggmontert modell

Toppmontert baderomsservant Duravit Vero

Toppmontert modell

 

 

 

Plassforhold og øvrig møblement er kanskje de to viktigste faktorene som bør ligge til grunn når du velger baderomsservant. Har du et møbel du er veldig glad i, kan det egne seg å velge en toppmontert, nedfelt eller underlimt modell. Vil du at servanten skal stå fritt fra andre møbler er en veggmontert eller gulvstående modell et bedre valg for. Vi elsker de gulvstående modellene fra Laufen sin ILBAGNOALESSI One-kolleksjon; en rålekker designlinje som garantert vil gi baderommet ditt et skikkelig ansiktsløft!

 

2. Hvordan ser badet ditt ut?

 

Ta nøyaktige mål, og prøv å bestemme hvor i rommet du vil plassere din nye servant. Å bruke eksisterene røropplegg er å anbefale, siden dette vil være både enklere og billigere enn å flytte rørene. Skal du renovere hele badet, eller bygge nytt, bør du sjekke ut denne designguiden fra Villeroy & Boch, med tips om hvordan du innreder alt fra et lite gjestebad til et suite-baderom verdig en konge. Er du god til å tegne kan det videre være lurt til å skissere opp ditt tenkte baderom med korrekte mål, dimensjoner og tenkt møblement. Foretrekker du å jobbe på PC? Her har vi samlet noen interaktive verktøy som kan hjelpe deg i gang med planleggingen. Trenger du litt visuell inspirasjon er det bare å scrolle nedover, hvor vi har laget en Pinterest-tavle med 100 ulike baderomsservanter – alle til kampanjepriser.

Husk at de fleste modellene fås i en rekke ulike høyde- og breddedimensjoner, så selv du som har lite plass å rutte med vil du ha store valgmuligheter dersom du velger å kjøpe din baderomsservant fra vvskupp.no.

 

3. Farge og overflate på din baderomsservant

 

En baderomsservant må tåle å utsettes for mye i løpet av sin levetid. Ikke bare smuss, skrubbing og daglige renholdsrutiner – men også en god del kjemikaler av både mild og sterk sort. Vi fører derfor kun servanter av høyeste kvalitet, i slitesterkt materiale og med holdbare overflater. En annen faktor som er viktig å ta hensyn til når du velger baderomsservant, er dess antibakterielle egenskaper. Alape sine servanter er for eksempel produsert i glassert stål med en antibakteriell overflate, som forhindrer bakteriespredning ved hjelp av sølvioner. Disse fordeles jevnt i glasuren og garanterer således en hygenisk sikkerhet. Et annet eksempel er CeramicPlus-teknologien til Villeroy & Boch, som sørger for enklere rengjøring uten unødvendig bruk av kjemikaler

 

Søk etter baderomsservant vvskupp.no

Hovedsiden for baderomsservanter på vvskupp.no

De fleste type baderomsservantene kommer i sort eller hvit farge – selv om enkelte produsenter også tilbyr skreddersydde løsninger. Noen modeller finnes kun i blanke utførelser, mens andre også  kan fås i matt. Bruk søkefunksjonen for å finne frem til en baderomsservant som passer nettopp dine preferanser! På baderomsservant – siden på vvskupp.no finnes også en praktiskt oversikt over de ulike kategoriene, hvor du kan finne frem til riktig modell med kun et fåtall museklikk. Er du på jakt etter et produkt som ikke finnes i butikk, kan du alltids kontakte oss via telefon, epost eller ved hjelp av et enkelt skjema på hjemmesiden

 

 

Pinterest-tavle: Baderomsservant