Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvilken baderomsservant skal du velge?

 

Plassforhold og øvrig interiør på badet bør ligge til grunn for valget av din nye servant – sammen med personlige preferanser gjeldende farge, design og overflate. Vi vil her guide deg gjennom noen av de populæreste baderomsservantene, og krydre med litt visuell inspirasjon!

 

 

Enten du skal bygge nytt, eller planlegger en oppfreshning av baderommet, har du garantert støtt på utfordringen; i all verden, så mange ulike baderomsservanter det finnes å velge mellom! Den ene stiligere en den andre – og med alle mulige funksjoner og finesser. Så hvordan finne riktig modell for nettopp ditt baderom? La oss hjelpe deg å komme et skritt nærmere en beslutning…

 

Se alle modeller og tilbud på baderomsservanter på vvskupp.no!

 

Ulike typer baderomsservanter

Forenklet kan en si at baderomsservanter kan deles inn i fem hovedkategorier; gulvstående servant, veggmontert servant, nedfelt servant, underlimt servant og toppmontert servant. De to første eksemplene er ganske selvforklarende; stående på gulvet (enten fritt eller festet til en vegg) henholdsvis hengende ut fra veggen. En nedfelt og en underlimt baderomsservant kan ofte se veldig like ut, isolert sett. Forskjellen ligger i hvordan de monteres et baderomsmøbel eller en benkeplate. En nedfelt baderomsservant legges ned i et tilpasset hull i platen, mens en underlimt baderomsservant festes under platen. På en nedfelt servant hviler kanten på servanten oppå benkeplaten. På en underlimt baderomsservant synes ikke kanten, som da blir limt til undersiden av benkeplaten.

 

copenhagen bath servant

Lekker og praktisk servant fra Copenhagen bath, med praktisk oppbevaring!

 

Hvordan velge baderomsservant?

Plassforhold og øvrig møblement er kanskje de to viktigste tingene å tenke på når du skal baderomsservant. Har du et møbel du er veldig glad i, kan det egne seg å velge en toppmontert, nedfelt eller underlimt modell. Vil du at servanten skal stå fritt fra andre møbler er en veggmontert eller gulvstående modell et bedre valg for. En gulvstående, eller frittstående servant er et svært lekkert designelement på badet, spør du oss. Vi elsker for eksempel de gulvstående modellene fra Il Bagno Alessi sin One – kolleksjon; en rålekker designlinje som garantert vil gi baderommet ditt et skikkelig ansiktsløft!

Ta nøyaktige mål, og prøv å bestemme hvor i rommet du vil plassere din nye servant. Å bruke eksisterene røropplegg er å anbefale, siden dette vil være både enklere og billigere enn å flytte rørene. Skal du renovere hele badet, eller bygge nytt, bør du sjekke ut denne designguiden fra Villeroy & Boch, som lar deg tegne opp et baderom i 3D på nett. Er du god til å tegne kan det videre være lurt til å skissere opp ditt tenkte baderom med korrekte mål, dimensjoner og tenkt møblement.

 

dansani servant møbelservant

Lekker Dansani servant – en møbelservant som finnes tilgjengelig i flere ulike størrelser

 

Velge farge på servant

De fleste type baderomsservantene kommer i sort eller hvit farge – selv om enkelte produsenter også tilbyr skreddersydde løsninger. Noen modeller finnes kun i blanke utførelser, mens andre også  kan fås i matt. Sorte baderomsservanter har blitt populære, og det skjønner vi veldig godt! Særlig med et servantbatteri i kobber eller polert gullfarge blir en svart servant et meget lekkert innslag på badet.

På bildet ser du en toppmontert servant i sort matt utførelse fra Bathlife. Dette er en relativt rimelig servant som er svært populær populær på vvskupp.no, mest sannsynlig takket være de rene linjene og den gode prisen.

 

sort matt servant bathlife

Se aktuelle tilbud på sort matt servant på vvskupp.no!

 

En baderomsservant må tåle å utsettes for mye i løpet av sin levetid. Ikke bare smuss, skrubbing og daglige renholdsrutiner – men også en god del kjemikalier av både mild og sterk sort. En annen faktor som er viktig å ta hensyn til når du velger baderomsservant, er dess antibakterielle egenskaper.Vvskupp fører derfor kun servanter av høyeste kvalitet, i slitesterkt materiale og med holdbare overflater. Et eksempel på en overflatebehandling som tåler mange års bruk er CeramicPlus-teknologien til Villeroy & Boch. En servant med CeramicPlus er både enklere å rengjøre, og du slipper unødvendig bruk av kjemikalier på badet.

 

Ting å tenke på før du kjøper baderomsvask

Som nevnt er kanskje plassen det viktigste å ta hensyn til når du skjal kjøpe ny vask til badet. Har du et litet baderom finnes det mange mini servanter for veggmontering eller i kombinasjon med servantskap. Se bilde av Duravit servant for små baderom lenger ned – ellers er også en hjørneservant et smart valg om du har lite plass på badet. 

Har du derimot god plass på badet, og ønsker deg en luksuriøs vask, er en dobbel servant en stilig løsning. I Marcato-serien fra Dansani finner du blandt annet en dobbeltservant på benkeplate i ulike lengder. 

De fleste typer servanter kan fås både med eller uten armaturhull. På den måten kan du velge om du vil montere servantbatteriet rett på servanten, eller plassere det på benkeplaten eller i veggen. Et veggmontert, eller innebygget servantbatteri gir et flytende og luftig inntrykk på badet!

 

mini servant duravit

Rimelig servant fra Duravit som både gjør seg godt med og uten baderomsskap

 

dansani servant på benkeplate

Stilig dobbel servant på benkeplate fra Dansani. Denne fås i en rekke ulike utførelser

 

Når du går inn på vvskupp.no for å finne din nye baderomsservant, er det lett å søke på pris, merke, serie eller farge – for å nevne noen funksjoner. Søk deg frem til vasken som passer nettopp dine preferanser, med kun et fåtall klikk! 

 

Her kan du se aktuelle tilbud på servanter på vvskupp.no!

 

Er du på jakt etter et produkt som ikke finnes i butikk? Du kan alltids kontakte oss via telefon, epost eller ved hjelp av et enkelt skjema på vvskupp.no, så skal vi prøve å hjelpe deg med å finne det du søker