Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Baderomsservant: hvilken skal du velge?

 

Plassforhold og øvrig interiør på badet bør ligge til grunn for valget av din nye servant – sammen med personlige preferanser gjeldende farge, design og overflate. Vi vil her guide deg gjennom noen av de populæreste løsningene, og krydre med litt visuell inspirasjon!

 

 

Enten du skal bygge nytt, eller planlegger en oppfreshning av baderommet, har du garantert støtt på utfordringen; i all verden, så mange ulike baderomsservanter det finnes å velge mellom! Den ene stiligere en den andre – og med alle mulige funksjoner og finesser. Så hvordan finne riktig modell for nettopp ditt baderom? La oss hjelpe deg å komme et skritt nærmere en beslutning…

 

Se alle modeller og aktuelle kampanjer på baderomsservanter på vvskupp.no!

 

1. Type baderomsservant

 

Forenklet kan en si at baderomsservanter kan deles inn i fem hovedkategorier; gulvstående, veggmonterte, nedfelte, underlimte og toppmonterte modeller. De to første eksemplene er ganske selvforklarende; stående på gulvet (enten fritt eller festet til en vegg) henholdsvis hengende ut fra veggen. En nedfelt og en underlimt baderomsservant kan ofte se veldig like ut, isolert sett. Forskjellen ligger i hvordan de monteres til en benk eller et møbel. En nedfelt baderomsservant legges ned i et tilpasset hull i platen, mens en underlimt baderomsservant festes under platen. Nedenfor har vi vist et eksempel på en nedfelt modell, hvor du kan se at kanten på servanten hviler oppå benkeplaten. På en underlimt baderomsservant synes ikke kanten, som da blir limt til undersiden av benkeplaten.

De fleste modellene kan fås både med eller uten armaturhull. På den måten kan du velge om du vil montere batteriet rett på servanten, eller plassere det på benkeplaten eller i veggen. Sistnevnte gir et flytende og luftig inntrykk; slik som på denne løsningen fra Villeroy & Boch.

 

Baderomsservant gulvstående IlbagnoAlessi One

Gulvstående modell

Baderomservant Villeroy Boch Loop & Friends

Nedfelt modell

Vegghengt baderomsservant Flaminia Acqualight

Veggmontert modell

Toppmontert baderomsservant Duravit Vero

Toppmontert modell

 

 

 

Plassforhold og øvrig møblement er kanskje de to viktigste faktorene som bør ligge til grunn når du velger baderomsservant. Har du et møbel du er veldig glad i, kan det egne seg å velge en toppmontert, nedfelt eller underlimt modell. Vil du at servanten skal stå fritt fra andre møbler er en veggmontert eller gulvstående modell et bedre valg for. Vi elsker de gulvstående modellene fra Il Bagno Alessi sin One – kolleksjon; en rålekker designlinje som garantert vil gi baderommet ditt et skikkelig ansiktsløft!

 

2. Hvordan ser badet ditt ut?

 

Ta nøyaktige mål, og prøv å bestemme hvor i rommet du vil plassere din nye servant. Å bruke eksisterene røropplegg er å anbefale, siden dette vil være både enklere og billigere enn å flytte rørene. Skal du renovere hele badet, eller bygge nytt, bør du sjekke ut denne designguiden fra Villeroy & Boch, med tips om hvordan du innreder alt fra et lite gjestebad til et suite-baderom verdig en konge. Er du god til å tegne kan det videre være lurt til å skissere opp ditt tenkte baderom med korrekte mål, dimensjoner og tenkt møblement. Foretrekker du å jobbe på PC? Her har vi samlet noen interaktive verktøy som kan hjelpe deg i gang med planleggingen. 

Husk at de fleste modellene fås i en rekke ulike høyde- og breddedimensjoner, så selv du som har lite plass å rutte med vil du ha store valgmuligheter dersom du velger å kjøpe din baderomsservant fra vvskupp.no.

 

3. Farge og overflate på din baderomsservant

 

En baderomsservant må tåle å utsettes for mye i løpet av sin levetid. Ikke bare smuss, skrubbing og daglige renholdsrutiner – men også en god del kjemikalier av både mild og sterk sort. Vi fører derfor kun servanter av høyeste kvalitet, i slitesterkt materiale og med holdbare overflater. En annen faktor som er viktig å ta hensyn til når du velger baderomsservant, er dess antibakterielle egenskaper. Alape sine servanter er for eksempel produsert i glasert stål med en antibakteriell overflate, som forhindrer bakteriespredning ved hjelp av sølvioner. Disse fordeles jevnt i glasuren og garanterer således en hygenisk sikkerhet. Et annet eksempel er CeramicPlus-teknologien til Villeroy & Boch, som sørger for enklere rengjøring uten unødvendig bruk av kjemikalier

 

baderomsservant Scarabeo Kong toppmontert servant baderom

De fleste type baderomsservantene kommer i sort eller hvit farge – selv om enkelte produsenter også tilbyr skreddersydde løsninger. Noen modeller finnes kun i blanke utførelser, mens andre også  kan fås i matt.

På bildet ser du en toppmontert modell fra Scarabeo, fra deres Kong – kolleksjon. Scarabeo er en italiensk toppprodusent av sanitærporselen som er meget populær på vvskupp.no takket være de lekre formene og linjene. Her ser du Kong i en sort, matt utførelse. Sjekk ut Kong i sort eller hvit utførelse her.

 

Når du går inn på vvskupp.no for å finne din nye baderomsservant, er det lett å navigere seg rundt blant de ulike typene, produsentene, designlinjene eller fargene – for å nevne noen kriterier. Bruk søkefunksjonen for å finne frem til vasken som passer nettopp dine preferanser, med kun et fåtall klikk. På baderomsservant – siden på vvskupp.no kan du dessuten alltid se aktuelle kampanjeerbjudanden fra en rekke produsenter!

Er du på jakt etter et produkt som ikke finnes i butikk? Du kan alltids kontakte oss via telefon, epost eller ved hjelp av et enkelt skjema på hjemmesiden, så skal vi prøve å hjelpe deg med å finne det du søker

 

 

Grohe - test- dusj