Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Flisene er tette, men hva med fugene?

 

Når du har bestemt deg for å pusse opp badet, har du noen store og små avgjørelser foran deg. Når det gjelder gulvet kan det være et godt råd å velge bort de aller minste flisene, såkalte mosaikkfliser. Fugene er nemlig et svakt punkt, særlig når det gjelder utseende på badet.  

 

Hvor lang levetid fugene har, kommer an på kvaliteten på fugemassen, og hvor flink du er med renhold og vedlikehold. Selv om vår tids fugemateriale gir mindre vanngjennomgang enn tidligere, krever fugene mer oppmerksomhet enn flisene.

Er fugene egentlig avgjørende?

Selv en flunkende ny fuge av beste kvalitet vil ikke være 100 % tett. Poenget er nemlig at membranen under har til oppgave å fange opp det som måtte komme gjennom av vann. Dagens baderom har varmekabler i gulvet – noe som gjør at fuktigheten drives opp gjennom fugene igjen.

Likevel er ikke vann som blir liggende særlig attraktivt. Et jevnt fall mot sluket fra alle kanter, er uansett viktig – for én gangs skyld er det om å gjøre å unngå at ting bygges i vater! Vannpytter på gulvet som blir liggende er ikke bare irriterende. De vil også føre til misfargede fuger og gi deg timer med skrubbing i løpet av året. Men det finnes råd, også her. Har du fått misfargede fuger, kan du enkelt behandle dem, slik at du får den opprinnelige fargen tilbake, samtidig som fugen tetter bedre. Foretrekker du å fuge på nytt, har du en litt pirkete jobb foran deg, men gulvet blir jo som nytt utseendemessig!

Usikker på om du har fukt under flisene?

Den store skrekken er at fukt kommer gjennom en dårlig membran og skaper sopp, råte og vond lukt. Da er det som regel bare å bryte opp gulvet og legge nytt fra grunnen av. Vil du vite hvordan det står til i badegulvets “underverden”, er det en god ide å få en fagmann til å måle fuktighetsnivå i gulvet med et spesielt apparat. Husk å ikke dusje timene før måling, det vil nemlig alltid være en viss fuktighet i gulvet etter et besøk i dusjen.