Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Gulvvarme: bedre inneklima, lavere strømregning

 

I denne artikkelen ser vi litt nærmere på særpreg og fordeler ved gulvvarme.  Tro det eller ei – gulvvarme sparer faktisk både strøm, og gir et bedre inneklima!

Fyre med ved eller olje? Installere varmekabler eller varmepumpe? Oppvarmingsvariantene i norske hjem blir stadig flere, og det kan være vanskelig å vite hvilken løsning som lønner seg for nettopp din bolig.

 

Gulvvarme er barnevennlig

Gulvvarme er et lavtemperatursystem. Det vil si at varmekabelens overflatetemperatur er veldig lav i forhold til overflaten på en radiator. Det betyder også at du slipper en varm radiator eller ovn som barna kan brenne seg på. Tryggere, og mer behagelig for hele familien!

En annen fordel med gulvvarme er at temperaturen blir jevnt fordelt i forhold til varmen fra en radiator. Varmekablene sprer varme over en stor overflate. Dette gjør at det blir tilstrekkelig varmt i rommet selv om overflatetemperaturen på kablene er lav.

 

Gulvvarme sparer strøm

En radiator eller panelovn sitter ofte under et vindu for å motvirke ubehagelig trekk. Siden varmen stiger, gir dette systemet en sirkulasjonseffekt med konsekvensen at det blir varmest i taket – og kaldest på gulvet. Med gulvvarme får du varmen fra under føttene, og den fordeles på en stor gulvflate. Den jevne fordelingen gjør at du kan senke temperaturen litt uten att du fryser. Og senker du temperaturen litt, får du som kjent lavere strømregning!

 

GulvvarmeRenere inneklima

En annen fordel med gulvvarme, som de færreste kanskje tenker på, er at det reduserer støvspredning. Som nevnt sirkulerer luften mindre i rom med gulvvarme. Dette leder i sin tur til at færre støvpartikler virvler rundt i boligen – og du får et bedre innemiljø. Å installere varmekabler er derfor et smart tiltak for den som er allergisk.

 

Tørt og praktisk med gulvvarme

Et varmt gulv er også et tørt gulv. Tenk så deilig å ha varmekabler i gangen, hvor man stamper inn med bløte sko, støvler og paraplyer! I baderommet er det veldig behagelig med et gulv som tørker raskt etter dusjen. Og fremfor alt; et tørt gulv minsker tilveksten av midd og andre allergifremkallende organismer.

 

Et interiørmessig genitrekk

Med gulvvarme slipper du stygge, støvete radiatorer og rør. Siden systemet ligger skjult i gulvet, kræsjer det heller ikke med interiørvalgene dine. Du kan møblere boligen helt fritt; uten å tenke på at sofaen dekker til en radiator, at rørene er i veien for den der kommoden du så gjerne vil ha, eller at du egentlig synes panelovner er fryktelig stygt.

 

Varmekabler på taket eller i takrenna: gårdeiernes redning!

Elektriske varmekabler kan med fordel brukes i takrenner, for å forebygge dannelse av meterlange istapper. Disse er et vakkert skue om vinteren – men de utgjør en alvorlig fare for alle som passerer under. Ved å installere varmekabler i takrennene kan huseiere unngå mange bekymringer. Gårdeiere er pålagt å fjerne is og snø, og kan bli holdt strafferettslig ansvarlig hvis noen blir skadet av fallende istapper fra deres hus. Varmekabler kan installeres både på eksisterende tak eller i takrennene. De kan også begrenses til spesielt utsatte takområder, hvor faren for at snø samler seg opp er størst.

 

Oppsummert: Fordeler med gulvvarme

 

  • Komfortabelt for småbarn, som ofte leker på gulvet.

 

  • Gir et bedre inneklima. Ingen fare for overoppheting eller oppvirvling av støv

 

  • Økonomisk. Romreguleringssystemet sørger for at du sparer både energi og penger

 

  • Forenkler rengjøringen. Gulvet tørker fort etter vask og du slipper rør og elementer som samler støv

 

  • Et helt usynlig system. Dette forenkler møbleringen, ved at du ikke trenger å ta hensyn til  elementer på veggene

 

  • Bra for allergikere. Jevn varmefordeling motvirker sirkuleringseffekten i boligen, og reduserer dermed spredningen av støv og andre allergener

 

 

VVSkupp.no har gode tilbud på pakker med gulvvarme – les mer om disse her