Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Velge badekar | ofte stilte spørsmål

 

Vurderer du å kjøpe nytt badekar, men vet ikke helt hva du skal velge?

Her har vi samlet spørsmål og fakta som forhåpentligvis kan være til nytte i forkant av innkjøpet!

 

Velge badekar

Badekar er viktig for kundene våre, og derfor er de viktige for oss i vvskpp.no. I denne lille artikkelen behandler vi noen av de vanligste spørsmålene om badekar; størrelser, armatur, plassering, materialer og overflater. Forhåpentligvis kan den være til hjelp dersom du vurderer å freshe opp baderommet!

 

Har du flere spørsmål om å velge badekar – eller andre produkter- er det bare å ta kontakt med oss her!

 

Og du – sjekk alle badekar modeller med aktuelle tilbud i nettbutikken her! 

 

Hva trenger jeg ved kjøp av nytt badekar?

Velge badekar

velge badekar vvskupp.no gratis fraktEn grei huskeregel er at det i de fleste tilfellene kun er selve badekaret som følger med ved handel. Om ikke annet er beskrevet i produktteksten leveres badekaret uten tilleggsprodukter. Bensett og av- og overløpssett, f.eks, må derfor bestilles i tillegg. Frittstående badekar derimot, leveres ofte komplett med bensett og av-og overløpssett.

 

For ekstra komfort og hverdagsluksus anbefaler vi å sjekke ut produkter som nakkepute, høyttaler eller avlastningsbrett. Tenk det da; å kune ta frokosten i badekaret?!

 

Se tilvalgsprodukter med aktuelle tilbud her!

 

 

Forskjellen på innbyggingskar og frittstående badekar?

Velge badekar

Et badekar for innbygging må bygges inn med ramme (litex, fliser), eller monteres med paneler i front og gavl f.eks i et hjørne på badet.

Et frittstående badekar leveres med paneler på alle fire sider og kan plasseres fritt i baderommet.

 

Montere badekararmatur på kanten av badekaret?

Velge badekar

De aller fleste badekar for innbygging har en kant rundt karet som er beregnet for montering av badekararmatur. Hulltaking til armatur gjøres enkelt med et vanlig hullbor.

Frittstående badekar er som regel ikke tilpasset for karmonterte armaturer. Her benyttes standard vegg- eller gulvstående armaturer.

Karfylling, fylling via overløpshull, dysefylling

Velge badekar

velge badekar vvskupp.no billig vvs fraktfrittDe fleste er sikkert vant til å fylle opp sitt badekar via armaturet; altså kartuten, eller muligens dusjen. Men det finnes også andre måter å tappe opp et bad. Man kan f.eks velge å bruke overløpshullet (hullet som hindrer at vannet renner over kanten)for fylling – eller så kan man fylle via dyser. Begge disse løsningene er ‘utenom standard’, og krever at du benytter et armatur beregnet for dette.

Vil du ha fylling gjennom overløpshullet, velger du et eget avløpssett som er klargjort for denne muligheten (disse finner du under ‘Badekartilbehør).

Når det gjelder dysefylling, trenger du et badekar med dyser for å kunne tappe vann uten eget armatur.; f.eks et massasje- eller spa-kar.

Fordelen med begge sistnevnte løsninger er at man ikke har en sjenerende tut ut i badekaret. Enda et alternativ er å gjøre armaturet til et designelement; slik som bildet til venstre.

 

Se alle våre gulvstående armaturer til badekar her!

 

 

Hvilket materiale er badekaret produsert i?

Velge badekar

Akryl: Glassfiberarmert polyester. Har et skinnende utseende og er fargebestandig og UV-stabil.
Akryloverflaten har en varm og porefri overflate som holder godt på varmen. Enkelt å vedlikeholde samt reparere eventuelle skader på. Vekt: 25-35 kg.

 

Støpemarmor: Komposittmateriale med et tynt lag med gelcoat på overflaten. Leveres både i høyglans og matt utførelse.
Holder godt på varmen og oppleves som solid og eksklusivt. Enkelt å vedlikeholde samt reparere eventuelle skader på. Vekt: 60-200 kg.

 

Emaljert: Emaljert stål. Svært solid og stødig. Enkelt å vedlikeholde samt reparere eventuelle skader på. Vekt: 30-70 kg.