Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

GUIDE | Innrede et lite bad

 

Har du lite plass på baderommet, men vil likevel ikke kompromisse på stil og funksjon?

Fortvil ikke – her har vi samlet noen smarte tips og triks for å innrede et lite bad!

 

Innrede et lite bad

Uansett om du skal pusse opp, skifte toalett eller dusj eller bare gjøre små interiørmessige endringer, er det noen ting som kan være greit å tenke på når man skal innrede et lite bad. Særlig du som vurderer å selge bolig bør se over om du har brukt plassen på badet optimalt!

For mange er baderommet litt av hjertet i hjemmet, og et sted vi tilbringer mye tid. Jo mindre plass, jo vanskeligere å gjøre badet til den velværeoase det bør være. Likevel er det noen triks du kan ta til for å utnytte plassen maksimalt:

 

  • Monter hyller i høyden – og på uutnyttede plasser

 

  • Gå for et vegghengt toalett – gjerne i Compact-modell

 

  • Bruk speil som en interiørdetalj for å lysne opp rommet

 

  • Innred hjørnene for å utnytte plassen på badet maksimalt

 

  • Bruk lyse farger for å gi en forstørrende effekt på rommet

 

 

La oss utdype ovenstående punkter – om hvordan du best kan innrede et lite bad…

 

Smarte hyller

 

Utnytt plassen på badet maksimalt ved å innrede med hyller i høyden. Er badet ditt veldig lite finnes det mange modeller med smale bredde- og dybdedimensjoner å velge mellom. På vvskupp.no kan du skreddersy søket ditt etter modell, farge, produsent, størrelse m.m – se vårt store utvalg av baderomsmøbler her. Som vanlig med gratis frakt og lavprisgaranti!

 

Løft gjerne oppbevaringen litt fra gulvet, så slipper hyllene bli våte av vannsprøyt fra dusj eller servant, og gjør gulvet enklere å holde rent.

 

TIPS! De fleste glemmer plassen over toalettet eller dørkarmen – plasser hyller eller smale skap her for ekstra oppbevaring!
Husk også at uansett hvor lite badet ditt er, så vil det nesten alltid være plass til et ekstra skap eller skuff over eller under vasken.

 

 

innred et lite bad compact toalett vegghengt

Vegghengt toalett

 

Et vegghengt toalett sparer både plass og ser mindre ut enn en gulvmontert modell, og gir dermed ekstra luft til rommet når du skal innrede et lite bad. Et annet pluss er at toaletter som henger på veggen gjør badet mer rengjøringsvennlig.

En såkalt «Comapct»-modell er et genialt valg for små baderom. Disse toalettene er noe mindre enn konvensjonelle modeller, men med samme, gode spyleeffekt.

 

Vi har tidligere skrevet om forskjellene mellom vegghengte og
gulvmonterte toaletter her på bloggen – les innlegget her!

 

 

Speileffekten

 

Et stort speil gir ekstra dimensjoner til små rom. Både dagslys og kunstig lys reflekteres elegant i speilet – og vil du ha ekstra god effekt, kan du med fordel montere flere speil ved siden av hverandre når du skal innrede et lite bad.

Mangler baderommet ditt et vindu? Da er et stort speil en utmerket måte å få spredt lys på. Husk å installere tilstrekkelig lys over speilet, eller velg et opplyst speilskap. Et stort speil er dessuten en klassisk interiørdetalj som aldri går av moten!

 

Sjekk vårt utvalg av speil til baderommet her – som vanlig med gratis frakt og lavprisgaranti!

 

 

innred et lite bad servant

‘Miniwash’ servant fra Flaminia med veggmontert 1-greps armatur

Innred hjørnene

 

Gå for en vinkelløsning mellom bad og toalett når du skal innrede et lite bad. På denne måten slipper du følelsen av å dusje for tett innpå toalettet. Monter toalettet på ene veggen, og benytt hjørnet på motsatt side til et dusjkabinett, dusjhjørne, dusjnisje – eller hvorfor ikke et badekar i hjørnemodell? 

En hjørneservant er et annet genialt valg for de aller minste baderommene. Monteres på veggen i et hjørne, og sparer dermed verdifull veggplass på de aller minste baderommene.

Vil du ikke ha hjørnevask, finnes det mange andre, smale og plassbesparende modeller å velge mellom. Vil du ha runde former, gå for en oval servant! Husk også at armaturet skal passe den lille vasken. Gå for et 1-greps armatur som tar mindre plass, eller et armatur som monteres på veggen. Veggmonterte armaturer kan også gjøre at baderommet oppleves luftigere.

 

 

innred et lite bad håndkleholderBruk lyse farger

 

Juks med romfølelsen ved å bruke lyse farger og rikelig med lyskilder! Hvitt har en forstørrende effekt, og bør brukes i stå stor grad som mulig  på både, vegger, gulv og interiør. Et lyst bad har også fordelen av at kalkflekker blir mindre synlige, enn på sorte eller mørkegrå fliser.

Har du et lite bad som ikke har vindu? Da er det ekstra viktig å velge et bad i lyse materialer. Sørg for at hver krok på badet er lyst opp, så vil rommet oppleves større. Prioriter også et godt arbeidslys ved speilet, og monter gjerne lys i skuffer og skap.

 

TIPS! Vil du veldig gjerne ha farger på badet, bruk dem på interiørelementer! Velg en fargerik badematte, dusjforheng eller lekker serie såpedispensere, tandbørstholdere og bokser for oppbevaring. Eller hvorfor ikke pynte en håndkleholder med håndklær i farger du er glad i?

 

 

Her er også noen servantskap i lekre farger dersom du vil sprite opp rommet med en liten fargeklatt:

 

innrede et lite bad servantskap hafa duravit

 

Se aktuelle tilbud på modellene ovenfor:

 

‘Darling New’ i farge Spring fra Duravit

‘Ketho’ i farge Rød matt fra Duravit

‘Life’ i farge Turkis fra Hafa

 

 

 

Oso varmtvannsbereder tilbud