Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Slik velger du riktig kjøkkenbatteri

Enten du skal bytte ut en gammel armatur eller holder på å innrede et nytt kjøkken, er det forskjellige fakta som bør påvirke hvilken type armatur du kan og bør velge til akkurat ditt kjøkken. Et hint; liker du å lage mat?

Kjøkkenet er husets kjerne

Mulig man benytter soverommet mer, rent tidsmessig. Men hvis du tenker deg godt om; hvor ofte blir man ikke sittende på kjøkkenet etter en hverdagsmiddag – for ikke å snakke om når man har gode venner på besøk? Da lønner det seg også å legge litt ekstra tankearbeid i hvordan man innreder kjøkkenet, ikke minst er området med våtromskjerne et område som byr på mange valg.

 

Kjøkkenskrivere trenger flere valg enn andre

Vi ga deg et lite hint som gjaldt dette med å være glad i å lage mat. Er du det, vet du også at det er greit med en mulighet til å grovrengjøre panner og kjeler før de settes i oppvaskmaskin eller stables for håndvask. En fin måte å få dette gjort på, er å ha en armatur med uttrekkbar tut, da kommer du bedre til i de store kjelene. Gir armaturen også mulighet for å skifte mellom flere ulike stråletyper, er du enda et steg lenger mot et enklere kjøkkenliv.

 

OK – hvilke valg har du, egentlig?

I utgangspunktet står valget mellom den klassiske løsningen med to separate kraner, og da gjerne med nostalgiske skrukraner for varmt og kaldt vann, eller etthulls kran med en- eller tohåndsgrep. Løsningen med to separate kraner behøver jo ikke inneholde skrukraner; det finnes andre og mer moderne løsninger. Etthullskraner finnes i flere utførelser – med enhånds- eller tohåndsgrep, med elektronisk styring eller som berøringsaktivert kran. For en- og tohåndsgrep ligger det i navnet at man bruker én hånd eller to hender for å justere styrken på strålen og temperaturen. De elektroniske kranene har sensorer som, når de aktiveres, setter i gang kranen på forhåndsinnstilt styrke og temperatur. Berøringsaktiverte kraner reagerer på hudkontakt, og fungerer ellers om de alaktriniske kranene.

 

Når du har bestemt funksjon, kommer det estetiske valget

De vanligste armaturene leveres i krom, rustfritt stål – og enkelte leveres i ulike farger. Forkrommede overflater er veldig blanke og fungerer nesten som små speil over servanter og kummer. Rustfrie stålarmaturer gir et profesjonelt inntrykk, og er ikke like blanke som krom-variantene. I tilleg er de kjent for sine anti-bakterielle egenskaper. De fargede variantene er ikke fullt så vanlige, og må installeres med omhu. Når det er sagt, er det like mye design som er viktig, ikke bare farger og overflater. Bruker du mye store kjeler, kan det være smart å ha en høy armatur. I tillegg vil en svingtut være mer praktisk enn en fast tut – det hender jo man trenger å ha klar bane til kummen og vasken.

 

Ikke spar deg til raka fant når du kjøper kjøkkenbatteri!

Kjøkkenarmatur brukes mye, og kan til tider få røff behandling. Da er det viktig at du installerer kvalitet på kjøkkenet ditt – må du spare inn på investeringene, bør du gjøre det andre steder enn her. Er ikke kvaliteten på topp, tar det som regel ikke lang tid før du må bytte ut en defekt armatur – og det blir faktisk ganske så dyrt i det lange løp. Se etter en armatur med solid metallkropp og keramiske skiver i patronen – da får du en armatur som er enkel i bruk, samtidig som den kan komme til å vare hele kjøkkenets levetid.

 

Er det noe du lurer på når det gjelder kjøkkenbatteri? Ring vvskupp på telefon 470 57000 eller send en e-post til info@vvskupp.no. Ellers kan du besøke oss på Facebook – https://www.facebook.com/vvskupp.no