Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Kjøkkenbatteri – hva skal jeg velge?

 

Et kjøkkenbatteri skal fylle mange funksjoner – i tillegg til at det helst skal være pent å se på, og passe kjøkkeninteriøret for øvrig.

Derfor har vi her laget en liten guide over de viktigste funksjonene et kjøkkenbatteri kan ha, slik at valget av nytt kjøkkenbatteri forhåpentligvis blir litt enklere!

 

 

Kjøkkenbatteri er et populært produkt på VVSkupp.no. Derfor vet vi ganske mye om hva forbrukere ser etter; hvilke funksjoner som er etterspurt, og hvordan du enklest finner en modell som passer nettopp ditt kjøkken. I vår nettbutikk kan du sortere etter preferanser som modell, funksjon(er), produsent og pris, for å nevne noen – noe som gjør det enklere å finne din perfekte match. For deg som kanskje ikke vet helt hva du ser etter enda, har vi her laget et innlegg som enkelt forklarer de vanligste kjøkkenarmatur–modellene, samt hvilke funksjoner disse kan ha!

 

Se hele utvalget og aktuelle tilbud her – som vanlig med fri frakt og lavprisgaranti!

 

Modeller og typer

 

kjøkkenarmatur AXOR Uno2

‘Uno2’ innebygget kjøkkenarmatur fra AXOR

 • Hva er et 1-3 hulls kjøkkenbatteri?

Armaturet plasseres direkte på kjøkkenvask eller benkeplate

Armaturet betjenes med ett eller to grep som er festet direkte på armaturkroppen

 

 • Hva er et innbyggingsarmatur?

Armaturet er innebygd i vegg

Krever i tillegg til selve armaturet en innbyggingsdel og lekkasjesikringer

 

 • Hva er et veggarmatur?

Armaturet er montert på vegg med en avstand mellom kaldt/varmtvann på c/c 150 mm. Slike armaturer benyttes ofte på vaskerom.

 

 • Hva er et storkjøkkenarmatur?

Et kjøkkenarmatur av denne typen har i tillegg til en vanlig tappetut også en fleksibel dusjslange med dusjfunkjson

Storkjøkkenarmaturer er praktisk på kjøkken med mye oppvask, gjerne med store gryter/serviser

 

 

Kjøkkenarmatur GROHE Essence Profi

‘Essence Profi’ fra GROHE – kjøkkenarmaturet som er tilgjengelig i regnbuens alle farger! Du bytter enkelt slangen for ny farge.

 

 

Noen smarte funksjoner på et kjøkkenbatteri

 

 

kjøkkenarmatur GROHE Minta Touch

‘Minta Touch’ kjøkkenarmatur med berøringsfunksjon fra GROHE

Select-knapp

Select-knappen gjør ditt kjøkkenarmatur enda mer brukervennlig. Med et Select-armatur kan du skifte stråletype samt slå på og av vannet med presisjon. Slik sparer du både vann, og kan betjene armaturet med minst mulig berøring. Perfekt for klissete hender – for et mer hygienisk kjøkken!

 

Se aktuelle tilbud på kjøkkenarmatur med Select-knapp her!

 

Berørings- / touchfunksjon

Ligner Select-funksjonen, men her er armaturet elektronisk. Et kjøkkenarmatur med touch-funksjon aktiveres ved berøring; en lett touch med håndledd eller håndbak, så skrus kranen på. Slik forblir ditt kjøkkenarmatur rent selv om hendene dine er fulle av deig eller maling! For din og dine barns sikkerhet kommer det kun kaldt vann fra kranen når den aktiveres med berøring på modellene vi fører. Deretter kan du justere temperaturen som vanlig ved hjelp av hendelen.

 

Se aktuelle tilbud på kjøkkenbatteri med berøringsfunksjon her!

 

Uttrekkbar tut

På et kjøkkenarmatur med uttrekkbar tut kan tuten trekkes ut av det ytterste leddet på armaturet. Uttrekkbar tut leveres både med og uten dusjfunksjon. Med denne funksjonen får man en mer fleksibel vannstråle å jobbe med. Svært praktisk i forbindelse med skylling av matvarer og rengjøring. Lengden på uttrekkslangen er 40-50 cm.

 

Se aktuelle tilbud på kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut her!

 

Avstenging for oppvaskmaskin

Noen kjøkkenarmaturer leveres med avstenging for oppvaskmaskin. Dette er en ventil nederst på armaturkroppen som stenger eller åpner vanntilførselen til oppvaskmaskinen. Det er ingen krav til avstengingsventil på selve kjøkkenarmaturet. De fleste velger derfor å montere en en egen kran/ventil i benkeskapet, med tilsvarende funksjon.

 

Se aktuelle tilbud på kjøkkenbatteri med avstenging til oppvaskmaskin her!

 

Kjøkkenbatteri med kullsyret / kokende vann

Vi har tidligere skrevet om GROHE ‘Blue Home og GROHE ‘Red’ her på bloggen. Disse armaturene serverer deg filtrert, kullsyret eller kokende vann – rett fra kranen! Velg om du vil ha lett kullsyret, kullsyret eller kokende vann ved hjelp av en knapp på armaturkroppen, eller bruk kranen som vanlig med hendelen.

GROHE Blue Home og Red kommer i en rekke ulike modeller, slik at du kan finne designet som passer ditt kjøkken best. Filter og kullsyrepatroner er enkle å skfite, og kan kjøpes fraktfritt på VVSkupp.no.

 

Se aktuelle tilbud på GROHE Blue Home her  –  og GROHE Red her!

 

 

 

Litt mer om materialer

 

Hva er forskjellen på krom, matt krom og rustfritt stål?

 

 • Krom / forkrommet
  En ekstra overflate (forkromming), som legges på armaturets øverste lag
 • Matt krom / børstet krom
  I prinsippet det samme som krom, men børstet; for å gi en matt overflate
 • Rustfritt stål / steel
  Noen armaturer lages i 100% rustfritt stål. Det er da ikke snakk om kun overflaten, men at hele armaturet er i solid, rustfritt stål

 

Hva følger med et kjøkkenbatteri?

Der hvor ikke annet er beskrevet leveres ikke et kjøkkkenarmatur med noen tilleggsprodukter. Armaturene leveres forøvrig med fleksible slanger med 3/8″ frimutter eller 10 mm hylse.