Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Kom i gang med hjemmetrening på tredemølle!

 

Hjemmetrening har mange fordeler, hvor spart tid og penger kan trekkes frem som de fremste. Med en tredemølle i stuen, hobbyrommet eller kjelleren er du klar til å sette i gang med hjemmetreningen – og på Vvskupp finner du rimelige tredemøller som dekker de fleste behov!

 

 

Hjemmetrening blir bare mer og mer populært, særlig som mange jobber hjemme i større grad enn tidligere. Med en tredemølle i hus får du trent så vel styrke som utholdenhet på en enkel måte. I tillegg slipper du å tenke på ting som vær, temperatur eller treningssenterets åpningstider hvis du har lyst til å ta en løpetur!

 

Tredemølle – et allsidig treningsredskap

Med en tredemølle kan du ikke bare få bedre kondisjon; du kan også øke muskelmassen i kroppens største muskelgrupper. Uansett om du vil gå ned eller opp i vekt, kan du altså bruke en tredemølle til å nå dine treningsmål. 

Mange av dagens tredemøller kommer med funksjoner som treningsprogrammer, pulsmåling og lagring av data. Slik kan du både øke treningsmotivasjonen og måle fremgangen din. Tredemøllen står klar når du er klar, du blir med – og etter noen uker merker du effekten på så vel kropp som sjel! De fleste tredemøller kan også slås sammen, dersom du har liten plass eller behov for å transportere treningsredskapene dine. 

 

rimelig tredemølle

Denne tredemøllen fra Trekkrunner kan enkelt demonteres og settes til side når den ikke er i bruk

 

Hvordan velge riktig tredemølle?

 

Når du skal kjøpe tredemølle bør du først tenke på hvor mye du tenker at du skal bruke den, samt hvilke funksjoner du ønsker at mølla skal ha. Hvis du skal bruke den ofte og ha den stående på en fast plass er kanskje ikke ting som transporthjul og at tredemøllen kan slås sammen viktig, for eksempel. Andre ting som kan være greit å sjekke før du kjøper tredemølle, er hvor stor vekt den tåler og hvor stillegående den er, dersom du bor sammen med andre. 

Pris er naturlig nok en annen viktig faktor. Hvis du skal kjøpe din første tredemølle bør du heller gå for en rimeligere modell som dekker helt grunnleggende behov. Det siste man ønsker når man har lyst til å komme i gang med hjemmetreningen er dårlig samvittighet over ha kjøpt noe dyrt, som i tillegg er altfor avansert å bruke. 

Tenker du å bruke tredemøllen hovedsakelig til oppvarming eller økter med lav intensitet? I så fall er det kanskje ikke like viktig med teknologiske funksjoner og et høyt komfortnivå, som hvis tredemøllen skal være hovedredskapet i treningen din. 

 

Noen tips til hjemmetreningen

 

Med en tredemølle hjemme kan du skvise inn aktivitet når enn det måtte passe. Lett trening er bedre enn ingen trening i det hele tatt, og nedenfor har vi samlet noen tips for deg som har lyst til å komme i gang med hjemmetreningen! Husk å varme opp før du går igang med økten; gjerne med mellomrask gange som forsiktig får opp pulsen.  

 

Gå så raskt du klarer på møllen du ikke er helt klar for en løpetur.
En halvtimes tur i minimum 5km/h vil garantert gjøre deg både svett og full av endorfiner etterpå!

 

Hvis du har litt løpeerfaring fra før kan du utfordre deg selv på fart.
Løp 2-minutters intervaller med 30-60 sek pause mellom hvor du går i raskt tempo, eller 45-sekunders intervaller med 15 sek pause hvor du hviler på kanten av tredemøllen. Gjenta 10 ganger.

 

En tredemølle kan brukes til annet enn bare ren gange eller løping.
Lek deg på mølla med øvelser som sidelengs gange i knebøy-posisjon, eller still deg i plankeposisjon med føttene på gulvet mens du “går” med armene på mølla. Bare fantasien setter grenser for hva du kan bruke tredemøllen til utover løping!

 

Husk å tilpasse treningen til din styrke og utholdenhet. Det kan være tungt å komme igang med løping, så begynn i et farts- og motstandsområde som du kan håndtere heller enn å gå for hardt ut i begynnelsen. Slik unngår du unødvendige skader og slitasje på kroppen. Du kan sette deg noen mål om å øke hastigheten annenhver uke, så forbedrer du sakte men sikkert både styrke, bevegelighet og kondisjon.  

 

rimelig tredemølle med pulsmåler

Rimelig tredemølle fra Trekkrunner med håndpulssensorer som lar deg måle puls, kaloriforbrenning, hastighet, avstand og tid

 

Fordeler med å trene hjemme

 

  1. Den mest fleksible treningsformen – tren akkurat når du har lyst, når som helst på døgnet
  2. Du trenger ikke å tenke på hvordan du skal kle deg til løpeturen – med en tredemølle i hjemmet har dårlig vær eller lave temperaturer ingenting å si
  3. Du kan trene i ditt eget tempo, uten avbrytelser fra andre – og du slipper å sammenligne deg med andre på treningssenteret
  4. Du sparer garantert en haug med tid på så vel reising, pakking av treningsbag som eventuell kø og venting på treningssenteret – tredemøllen står alltid klar når du er klar, og treningen tar kun den tiden selve økten tar
  5. I tillegg sparer du penger – ved at du ikke vil ha behov for et dyrt abonnement på treningssenter samt slipper reisekostnader. På sikt vil det altså lønne seg å kjøpe en tredemølle, og komme igang med hjemmetreningen! 

 

Se aktuelle tilbud på tredemølle og treningssykkel på vvksupp.no!