Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Vanlige myter om vegghengte toaletter

 

Tetter seg vegghengte toaletter lettere enn gulvstående, og har en veggmontert sisterne kortere levetid enn en gulvmontert? Disse og et par andre vanlige spørsmål om vegghengte toaletter svarer vi på i denne artikkelen!

 

Det er mange myter om vegghengte toaletter. Det som går igjen på nettet er blandt annet at de tetter seg lett, at det er stor fuktfare når sisternen er bygd inn i veggen, at de misfarger lett og at innebygde sisterner ikke varer like lenge som sisterner som er plassert ute i rommet. Men stemmer disse mytene, egentlig? La oss gå igjennom noen av de litt nærmere…

 

vegghengte toaletter villeroy & boch

Lekkert, vegghengt toalett fra Villeroy & Boch sin Subway 3.0 serie

 

Tetter seg vegghengte toaletter oftere?

 

Nei, det er ingenting som tilsier at vegghengte toaletter tetter seg oftere enn gulvmonterte toaletter. Generelt kan vi si at toalettet kun skal benyttes til urin, avføring og toalettpapir. Alt som legges i toalettet ut over dette vil medføre tetningsfare. Men det gjelder jo også gulvstående toaletter!

 

Er det større fuktfare med veggmontert toalett?

 

Hvis man monterer toalettet riktig så er det ikke større fuktfare med et veggmontert toalett enn et gulvstående. Det er viktig å følge regler for oppbygging av våtrom når man skal montere et vegghengt toalett – som med alt annet man gjør på badet.

Det betyr at sisternen, når man velger en løsning som er bygd inn i vegg, må monteres på innsiden av membranen. I tillegg skal det lages drensåpning på gulvnivå, slik at en eventuell lekkasje oppdages umiddelbart når det kommer vann på baderomgulvet.

Når du monterer et vegghengt toalett er det også en klar fordel å sørge for at du har tilgang til sisternen utenfra. Dette løser du ved å lage en åpning som kan brukes for inspeksjon, reparasjon og bytting av deler.

 

Duravit toalett vegghengt

De vegghengte toalettene fra Duravit er populære på vvskupp.no – her fra ME By Starck-serien

 

Blir vegghengte toaletter lett misfarget?

 

Hvis du kjøper skikkelige produkter, med behandlet porselen, misfarger seg ikke vegghengte toaletter lettere enn gulvstående. Overflatebehandling er noe vi anbefaler uansett hvilket produkt du skal kjøpe til badet, siden det både sørger for lengre levetid, enklere rengjøriong og mindre misfarging.

Hvis du kjøper et Villeroy & Boch Subway vegghengt toalett kan du for eksempel velge å få toalettet levert ferdig behandlet med Ceramic Plus. Ceramic Plus er et overflatebehandlingsmiddel som tetter alle mikroskopiske porer og åpninger i porselenet. Slike midler hindrer både misfarging og sørger for lenger levetid, og koster kun et par hundrelapper ekstra. Det er det vel verdt, spør du oss!

 

vegghengte toaletter sort farge

Villeroy & Boch har også vegghengte toaletter i sort farge – med Ceramic Plus overflatebehandling

 

Har vegghengte sisterner kortere levetid enn gulvmonterte sisterner?

 

Nei, innebygde sisterner for vegghengte toaletter varer akkurat like lenge som vanlige, tradisjonelle sisterner. Problemet er at det har begynt å komme en del ultrabillige produkter på markedet, gjerne produsert i Kina. Alle disse produktene er ikke av like høy kvalitet som tradisjonsrike produkter fra produsenter som Geberit, Grohe og Vola. Eksperter antar at man kan komme til å se en økning i vann- og fuktskader grunnet slike produkter. Det lønner seg med andre ord å velge kvalitet og lang levetid fremfor rimelige toaletter uten kvalitetstesting.

 

På vvskupp finner du kun toaletter av god kvalitet fra anerkjente produsenter – se aktuelle tilbud på vegghengte toaletter her!