Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Mange myter om vegghengte toaletter

Det er mange myter om vegghengte toaletter. Det som går igjen på nettet, er bl.a. at de tetter seg lett, at det er stor fuktfare når sisternen er bygd inn i veggen, at de misfarger lett og at innebygde sisterner ikke varer like lenge som sisterner som er plassert ute i rommet.

Villeroy&Boch Subway 2.0_4

La oss ta mytene, én for én:

Det er ingenting som tilsier at vegghengte toaletter tetter seg oftere enn gulvmonterte. Generelt kan vi si at toalettet kun skal benyttes til urin, avføring og toalettpapir. Alt som legges i toalettet ut over dette vil medføre tetningsfare.

Det er klart man må ta forholdsregler og følge regler for oppbygging av våtrom når man skal ha vegghengt toalett. Det betyr at sisternen – når man velger en løsning som er bygd inn i vegg – må monteres på innsiden av membranen.

I tillegg skal det lages drensåpning på gulvnivå, slik at en eventuell lekkasje oppdages umiddelbart når det kommer vann på baderomgulvet.

Dessuten er det en klar fordel å tenke tilgang til sisternen utenfra, ved å lage en åpning som kan brukes for inspeksjon, reparasjon og bytting av deler.

Overflatebehandling bevarer hvithet

Når det gjelder misfarging, er det mulig å kjøpe behandlede produkter. Villeroy & Boch Subway kan leveres ferdig behandlet med Ceramic Plus, et middel som tetter alle mikroskopiske porer og åpninger i porselenet. Slike midler hindrer misfarging og koster kun et par hundrelapper ekstra – og er fort verdt det.

Innebygde sisterner for vegghengte toaletter varer akkurat like lenge som vanlige, tradisjonelle sisterner. Problemet er at det har begynt å komme en del ultrabillige produkter på markedet, gjerne produsert i Kina. Alle disse produktene er ikke av like høy kvalitet som tradisjonsrike produkter fra f.eks. Geberit, Grohe og Vola. Eksperter antar at man kan komme til å se en økning i vann- og fuktskader grunnet slike produkter.

På hjemmesiden vår finner du akkurat nå knalltilbud på flere toalettpakker med vegghengte toaletter. Les mer her!

Oso varmtvannsbereder tilbud
Vinn Grohe Sensia Arena