Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Ny dusjarmatur og badekararmatur – tenk på dette

 

Hva er viktig å tenke på når jeg skal kjøpe ny dusjarmatur eller badekararmatur, hva er cc-mål og hvor mange utløp trenger dusjarmaturen? Marina Morell, som er produktsjef på Mora Armatur, svarer på disse og mange andre spørsmål om blandebatteri til dusj og badekar.

 

Det er mange ting å tenke på når man skal velge ny dusjarmatur. For det første er det viktig å velge kvalitet, for ellers risikerer du å måtte bytte igjen om noen få år. Eller enda verre – å utesette badet for vannskader. Videre er det er viktig å vite hvilken type rørinstallasjon du har. Er rørene montert utvendig eller inne i veggen? Og hva er cc-målet mellom rørene? Skal du i tillegg til dusjarmatur bytte veggflis må du også vite dimensjonene på rørene dine – men da anbefaler vi uansett at du kontakter en fagmann.

Les videre for å få svar på hva du bør tenke på når du skal kjøpe ny dusjarmatur eller badekararmatur!

 

 

rimelig dusjbatteri grohe

Stilrent dusjbatteri i Grohe sin Essence-serie, som finnes i flere farger. Her får du et rimelig dusjbatteri som likevel holder topp kvalitet!

 

Vola dusjbatteri med hånddusj

Så enkelt og lekkert kan det gjøres! Dusjbatteri med hånddusj fra Vola, som finnes i en mengde ulike farger

 

Hva betyr cc-mål for dusjarmatur?

 

CC-mål for dusjarmatur kan referere til hvor mye væske armaturen kan håndtere om gangen, noe som kan være viktig å vite om du vil ha et blandebatteri som passer familiens behov. CC står for øvrig for kubikkcentimeter, som er en volumenhet.

En annen måte å se det på, er at CC-målet viser hvor stor den innvendige beholderen er. Det kan være fint å vite om man ønsker en dusjarmatur som er lett å fylle og tømme. Generelt er en større beholder lettere å håndtere, men det kommer selvsagt an på hva du trenger den til.

 

Hvordan finner jeg cc-mål på dusjbatteri?

 

For å finne cc-mål på ditt dusjbatteri måler du avstanden mellom innløpsrørene. Mål fra midten av det ene røret til midten av det andre. Den vanligste avstanden i Norge er 160 mm, men den europeiske standarden er 150 mm. De fleste merker tilbyr begge deler.

 

Se aktuelle tilbud på dusjarmatur på Vvskupp her!

 

 

 

Hvor mange utløp bør dusjbatteriet ha?

 

Hvor mange utløp du bør ha på ditt dusjbatteri kommer an på hva du vil bruke det til. Har du kun ett dusjsett er ett utløp nok. Det samme gjelder om du bare ønsker en badekartut. Ønsker du å kunne kombinere både hodedusj og hånddusj, eller badekartut og hånddusj, bør du kjøpe et blandebatteri med to utløp. Heldigvis finnes det i dag godt om komplette pakker med både blandebatteri, hånddusj og hodedusj, for eksempel.

 

 

dusj messing bathlife

 

Rimelig dusjsett fra Bathlife for deg som ønsker et moderne uttrykk på badet. Med dusjarmatur messing får du en sprek dusjløsning som garantert imponerer!

 

rimelig badekarkran grohe

Badekarbatteri med både kran og hånddusj, i lekkert design fra Grohe

 

 

Finnes det dusjarmaturer som sparer vann?

 

Det finnes en mengde dusjarmaturer som sparer vann på markedet i dag, uten at det går ut over komforten. De fleste moderne dusjarmaturer har innebygde funksjoner som begrenser vanngjennomstrømningen. Grohe sine dusjarmaturer har for eksempel ofte volumbegrenser som gjør at du sparer vann automatisk. På noen modeller kan ulike vannsparingsfunksjoner slås av og på – sjekk alltid spesidikasjonene for å finne et dusjarmatur som passer dine behov og preferanser.

 

billig dusjbatteri grohe

Bra og billig dusjbatteri fra Grohe, med justerbar volumbegrenser. Smart, og fleksibelt!

 

Hva er den vanligste feilen folk gjør når de skal kjøpe ny dusjarmatur?

 

Den vanligste feilen folk gjør når de skal kjøpe ny dusjarmatur er at de ser på prisen i stedet for driftskostnaden. En dusjarmatur som er tilpasset norske byggeregler kan koste et par kroner mer i innkjøp, men er en bedre investering på sikt. Kjøper du en godkjent dusjarmatur har du dessuten tilgang på både reservedeler og support når du trenger det.

I tillegg er det viktig å kjøpe et blandebatteri som er tilpasset nettopp ditt baderom og dine preferanser. Et eksempel på det motsatte er at du velger en svær hodedusj til et lite dusjhjørne. Da ender du fort opp med å måtte tørke opp vannsprut fra gulv og vegger etter hver dusj. Eller at du kjøper en badekarkran med fast utløpstut, som ikke kan svinges til siden. Ekstremt irriterende når du vil lene deg tilbake og bare nyte et godt bad!

 

Se aktuelle tilbud på badekarbatteri på Vvskupp

 

rosegull badekararmatur grohe

 

Badekarbatteri med dusj fra Grohe. I denne serien finner du også badekarbatteri sort, messing og en rekke andre populære finisher

 

dusjsett med dusjarmatur grohe

 

En av Vvskupp sine bestselgende dusjløsninger fra Grohe med hodedusj, hånddusj og blandebatteri dusj i lekkert design for innbygging

 

 

Se aktuelle tilbud på dusjsett med dusjbatteri og ulike dusjløsninger!