Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Ofte stilte spørsmål og fakta om dusjløsninger

Dusjnisje, dusjhjørne, dusjkabinett, sikkerhetsglass, antibakterielt glass… begrepene er mange. Her gir vi deg en enkel forklaring på de viktigste begrepene når du skal velge dusjløsning.

 

 

Varianter av dusjløsninger:


Dusjhjørne
Bestående av to glassdører (slagdør/skyvedør) eller én glassdør og ett fastfelt plassert mot hverandre i et hjørne. Leveres både med rette og buede vegger. Kan plasseres rett på flisgulv eller på dusjkar. Dørene på et dusjhjørne kan ofte innfelles når det ikke er i bruk noe som kan være en fordel på et mindre bad

 

Dusjnisje
Én dusjdør som er plassert mellom to faste vegger. Kan leveres som slagdør og skyvedør. Kan plasseres rett på flisgulv eller på dusjkar.

 

Badekarvegg/Skjermvegg
Dusjvegg som er plassert på badekarkanten. Er ofte hengslet i vegg.

 

Dusjkabinett
Bestående av dusjvegger på alle fire sider samt et frittstående dusjkar. Fås med buede/rette skyvedører/slagdører. Leveres ofte komplett med dusjgarnityr og blandebatteri.

 

Steamkabinett
Dette er et dusjkabinett med tak og steamaggregat. Ved at det er en tett løsning vil man skape en steamfunksjon. Steamkabinettene leveres også ofte med lys og flere dusjløsninger som sidedusjer o.l.

 

Hvordan finne riktig løsning?

Alle dusjløsningene er oppgitt med mål. Målene er oppgitt i intervaller (eks. kabinett) som f.eks. 870-900 mm. Dette betyr at løsningen er justerbar innenfor disse målene. Ønkser man f.eks et dusjhjørne fra Novellini på 900×900 mm velger man enten to dører eller én dør og ett fastfelt med målintervall innenfor 900 mm.

Valg av slagretning (høyre/venstrehengslet) på dør er oppgitt ved å se løsningen utenfra. Eksempelvis er en høyrehengslet løsning hengslet på høyre side sett utenfra og hengslet på venstre side sett innenfra.

 

Hva er heve/senkhengsler?

Heve/senkhensler fungerer slik at døren hever seg 1-2 cm når man åpner den. Fordelen med dette er at slepelisten ikke subber i gulvet når døren åpnes. I tillegg blir døren presset ned mot gulvet i lukket tilstand noe som hindrer vannsøl.

Hva er sikkerhetsglass?

Glasset er behandlet slik at hvis det skulle gå i stykker vil det ikke bli store glasskår av det, men små glassbiter. Slik unngår du kutt- og sårskader som man får fra vanlig glass. Glasset er også behandlet slik for at det skal tåle mere enn vanlig glass.

Hva er antibakteriellt glass?

Antibakterielt glass fra AGC er ett glass belagt med sølv ioner i det ytre glasslaget, noe som sørger for at ioner reagerer med bakterier som måtte komme på glass og bryter ned disse bakteriene ved å stoppe bakterienes metabolisme og ødelegge bakteriedelingen.

Leveres dusjløsninger på spesialmål?

Vi leverer i utgangspunktet ikke løsninger på spesialmål. Novellini har imidlertid svært mange løsninger og mål som ikke er oppgitt i vår nettbutikk. Ta derfor kontakt om du ønkser andre løsninger enn de som vises i nettbutikken. Løsninger for skråvegger kan vi dessverre ikke levere.

 

Slik holder du dusjkabinettet rent

Kalk, såperester, fett og hår. Alt dette er naturlige gjester i dusjen. Etter hvert danner de et ulekkert belegg i dusjkabinettet – spesielt godt ser du det på glassveggene, hvis du har slike. Men hvordan rengjør du dusjkabinettet effektivt? Les mer om dette i inspirasjonsbloggen!

 

Les mer på siden “Alt du trenger å vite om dusjkabinett, dusjhjørne og andre dusjløsninger”