Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Tips til å pusse opp et lite bad

 

Det er mye du kan gjøre for å pusse opp et lite bad uten at det må koste skjorta! Små grep på badet kan dessuten øke verdien på boligen – uten at du du trenger å bruke altfor mye tid eller penger på jobben.

 

 

Skal du pusse opp et lite bad, men vil bruke minst mulig penger? En god start kan være å få oversikt over hva som må gjøres, og deretter finne de beste prisene på så vel produkter som rørleggertjenester. Skal du for eksempel selge en leilighet med et lite bad som trenger å oppdateres? Sørg for å bruke plassen optimalt, og husk at selv små interiørmessige endringer kan gjøre underverker med helhetsinntrykket. Les videre for å finne noen tips til hvordan du kan pusse opp et lite bad til en rimelig penge!

 

Hvordan utnytte plassen maksimalt på et lite bad?

 

  • Monter hyller i høyden – og på uutnyttede plasser

 

  • Gå for et vegghengt toalett – gjerne i Compact-modell

 

  • Bruk speil som en interiørdetalj for å lysne opp rommet

 

  • Innred hjørnene for å utnytte plassen på badet maksimalt

 

  • Bruk lyse farger for å gi en forstørrende effekt på rommet

 

 

Høydeskap får badet til å se større ut

 

Utnytt plassen på badet maksimalt ved å innrede med hyller i høyden. Har du et lite bad finnes det mange hyller med smale bredde- og dybdedimensjoner som kan få rommet til å se større ut. På Vvskupp kan du filtrere på modell, farge, produsent, og pris – slik at du enkelt kan finne baderomsskapet som passer ditt bad og dine preferanser best.

 

Se vårt store utvalg av rimelige baderomsmøbler her!

 

Et tips er å gå for et skap som ikke går helt ned i gulvet. Slik unngår du både at skapet blir fuktskadet av vannsøl fra dusj eller servant, i tillegg at det er enklere å holde baderomsgulvet rent. Glem heller ikke plassen over toalettet eller dørkarmen; plasser hyller eller smale skap her for ekstra oppbevaring som ikke stjeler plass fra gulvet.

 

rimelig skap baderom

Smalt og praktisk høyskap fra Gustavsberg, som passer perfekt på små bad

 

Spar plass på badet med et vegghengt toalett

 

Skal du kjøpe et nytt toalett, bør du absolutt gå for en vegghengt modell. Et vegghengt toalett ser mindre ut enn en gulvmontert modell, og er derfor en genial løsning på små bad. Med et vegghengt toalett får du både litt ekstra luft i rommet, samtidig som det blir enklere å rengjøre så vel under som rundt toalettet.

Skal du pusse opp et lite bad bør du gå for et Comapct-toalett, for å spare ytterligere plass. Et Compact-toalett er noe mindre enn konvensjonelle modeller, men har likevel samme gode spyleeffekt.

 

Se aktuelle tilbud på Compact toaletter her!

 

duravit compact toalett

Duravit ME By Starck vegghent toalett i Compact-modell

 

Få badet til å se større ut med et speil

 

Et stort speil gir ekstra dimensjoner til små rom. Både dagslys og kunstig lys reflekteres elegant i speilet, og kan dermed få et lite bad til å se større ut enn det faktisk er. Vil du ha ekstra god effekt, kan du med fordel montere flere speil ved siden av hverandre.

Har du et lite bad uten vindu? Da er et stort speil en utmerket måte å få spredt lys på. Husk å installere tilstrekkelig lys over speilet, eller velg et opplyst speilskap. Et stort speil er dessuten en klassisk interiørdetalj som aldri går av moten!

 

Svenske Bathlife har en rekke lekre speil med lys for små bad – se utvalget her

 

 

Husk å bruke hjørnene på små bad

 

Dersom du vil utnytte plassen maksimalt på et lite bad må du ikke glemme hjørnene. Gå for en vinkelløsning mellom bad og toalett, så slipper du følelsen av å dusje for tett innpå toalettet. Monter toalettet på den ene veggen, og benytt hjørnet på motsatt side til dusjen. Et dusjkabinett, dusjhjørne eller en dusjnisje er kanskje det vanligste valget – men hvis du har plass for det, er et hjørnebadekar en annen lekker løsning.

En hjørneservant er et annet genialt valg for de aller minste baderommene. En hjørneservant er en rimelig og god løsning som monteres på veggen, og kan spare verdifull veggplass på de aller minste baderommene. Vil du ikke ha hjørnevask finnes det mange andre, smale og plassbesparende modeller å velge mellom.

 

Se aktuelle tilbud på servanter, og sorter enkelt på farge, pris, form eller produsent!

 

Husk også at armaturet skal passe den lille vasken! Gå for et 1-greps armatur som tar mindre plass, eller et armatur som monteres på veggen. Veggmonterte armaturer kan nemlig gjøre at baderommet oppleves luftigere, og dermed større. 

 

innred et lite bad servant

Miniwash servant fra Flaminia, finnes i hvit og sort farge

 

Lyse farger får badet til å se større ut

 

Juks med romfølelsen ved å bruke lyse farger og rikelig med lyskilder! Hvitt har en forstørrende effekt, og bør brukes i stå stor grad som mulig på så vel vegger, gulv som interiør. Et lyst bad har også fordelen av at kalkflekker blir mindre synlige. Hvis badet ditt ikke har et vindu er det ekstra viktig å velge lyse materialer. Sørg for at hver krok på badet er lyst opp, så vil rommet oppleves større. 

 

TIPS! Vil du gjerne ha farger på badet? Bruk dem på interiørelementer, da vel! Velg en fargerik badematte, et dusjforheng med mønster eller en lekker serie såpedispensere, toalettpapirholdere og tandbørstholdere. Eller hvorfor ikke pynte en håndkleholder med håndklær i farger du er glad i?

 

håndkleholder lite bad

Dansani Mobile håndkleholder, finnes i flere farger