Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Rengjøring av dusj og armaturer | GUIDE

 

Korrekt rengjøring er viktig for armaturers funksjonalitet og utseende – og for at garantien på produktene skal være gyldig. Her har vi derfor laget en liten guide over hvordan produsenten Hansgrohe anbefaler at dusj og armaturer skal vedlikeholdes.

 

 

Rengjøring av dusj og armaturer bør være en del av de regelmessige vaskerutinene i hjemmet. Med riktig vedlikehold beholder produktene funksjonaliteten – og ikke minst; den pene overflaten. Mange pleier ikke dusj og armaturer ofte nok, rengjører ikke grundig nok eller bruker feil rengjøringsmiddel. Særlig sistnevnte er en viktig faktor for at garantien på produktet skal være gyldig.

 

 

Her er de viktigste huskereglene for rengjøring av dusj og andre armaturer:

 

 • Aggressive rengjøringsmidler kan forårsake skader på produktets overflate og funksjon

 

 • Spray aldri rengjøringsmiddel direkte på dusjer eller armaturer! Spray i stedet først på en klut

 

 • Etter rengjøring bør det alltid skylles rikelig med vann

 

 • Benytt aldri rengjøringsmidler som inneholder saltsyre, maursyre, fosforsyre, konsentrert natronlut, klorblekevæske, eddik eller eddiksyre. Disse midlene kan forårsake skader på produktet

 

 • Unngå feil ved rengjøringen! Skader som har oppstått ved uhensiktsmessig behandling omfattes ikke av produsentenes garanti

 

 • Hansgrohe anbefaler rengjøringsmidler basert på sitronsyre

Tegn på manglende rengjøring av armaturer

 

 • Vannstrålen er ujevn eller sprøyter i alle retninger

 

 • Det kommer ikke så mye vann ut av armaturen som det pleier

 

Slik fikser du det:

Vannet i Hansgrohe-armaturer kommer ut av en stråleformer («perlator») som er lagd av fleksibel silikon. Dette er produsentens såkalte QuickClean-teknologi.

 

Du bør jevnlig gni stråleformeren med en finger. Dermed fjernes kalkavleiringer og smuss. For å fjerne innvendige kalkavleiringer skrus stråleformeren av og legges i bløt i anbefalt rengjøringsmiddel. Skyll alltid med rikelige mengder rent vann etter rengjøring.

 

rengjøring av dusj og armaturer Hansgrohe

 

Se vårt utvalg av Hansgrohe-armaturer til kjøkkenet herog til baderommet

 

 

Tegn på manglende rengjøring av dusj

 

 • Dusjstrålen er ujevn eller sprøyter i alle retninger

 

 • Dusjhodet blir utett.  Det kommer f.eks vann ut av
  hoveddusjens øverste del eller i sømmen

 

 • Det kommer ikke så mye vann som det pleier

 

Slik fikser du det:

I Hansgrohe-dusjer kommer vannet ut av stråledyser som er lagd av fleksibel silikon. Også dusjene kommer med QuickClean-teknologi.

Du bør jevnlig gni stråledysene med en finger når du f.eks allikevel er i dusjen – dermed fjernes kalkavleiringer og smuss.

Når dusjen rengjøres kan den legges i bløt i anbefalt rengjøringsmiddel for å løse opp kalkrester inne i selve hånddusjen. Skyll alltid med rikelige mengder rent vann etter rengjøring! Skyll også dusjen hvis den har vært i kontakt med babyolje, såpe eller shampoo, f.eks etter bruk i badekar.

 

rengjøring av dusj og armaturer Hansgrohe

 

Se aktuelle tilbud på våre bestselgende dusjløsninger fra Hansgrohe her! 

 

 

Hansgrohe har peiling på rengjøring av dusj og armaturer

 

Kvaliteten av vannstrålen på armaturer kan forbedres ved å skifte eller rengjøre perlatoren. Avkalk ved å legge den i egnet rengjøringsmiddel i ti minutter.

Avhengig av modell kan hodedusjer skrus av og avkalkes på samme måte som hånddusjer. Er dusjhodet forkalket blokkeres dysene og vannet sprøyter ujevnt.

I Hansgrohes kvalitetslaboratorium testes materialer og overflater regelmessig med spray-rengjøringsmidler. Slik har produsenten helt unik viten på hvordan rengjøring av dusj og armaturer best før utføres. Bildet til høyre viser virkningen av feil rengjøringsmiddel; det aggressive kjemikalet har ødelagt plasten. Ved feilaktig rengjøring av dusj eller armaturer dekkes ikke produktet av garantien. Husk derfor å bruke rengjøringsmidler basert på sitronsyre. Slik fjerner du effektivt kalk uten å skade produktenes krom-overflate. Bruk aldri skuremidler eller skuresvamp.

 

rengjøring av dusj og armaturer Hansgrohe