Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Verdt å vite om sentralstøvsugere | GUIDE

 

En sentralstøvsuger er et stillegående, hygienisk og effektivt alternativ til den tradisjonelle støvsugeren – som dessuten forbedrer inneklimaet ved å føre helsefarlige mikropartikler og støv ut av boligen i stedet for å la de virvle rundt i rommet.

 

Mange vil kanskje tenke at en sentralstøvsuger er en umoderne og upraktisk løsning. Men tvertimot vil en sentralstøvsuger faktisk både forbedre inneklimaet ditt, gjøre rengjøringen enklere – og dagens modeller er så pass smarte og effektive at du garantert ikke vill bytte tilbake til en vanlig støvsuger igjen.

 

Hva er en sentralstøvsuger?

En sentralstøvsuger er en støvsuger med fastmontert støvsugermotor. En sentralstøvsuger monteres vanligvis på vaskerommet, loftet eller i kjelleren. Fra sugesentralen føres rørene skjult til uttak i gulv eller i vegg. Én sugekontakt dekker 100-200m2 gulvflate. I større boliger kan det med fordel monteres flere sugekontakter, slik at en kommer til overalt. Ved å stikke slangen i kontakten startes maskinen automatisk. Du kan også ha start-/stoppbryter på håndtaket.

En av de største fordelene med en sentralstøvsuger er at alt støv føres ut av boligen via utluftingsluker. Du støvsuger enklere, raskere og unngår unødig slitasje. Dessuten øker et hjem med sentralstøvsuger gjerne i verdi. Greit å tenke på for deg som vurderer å selge boligen en dag!

 

Se aktuelle tilbud på sentralstøvsuger på vvskupp.no!

 

sentralstøvsugere FOMA digital

 

Kan man montere sentralstøvsugere selv?

 

Du kan selv montere en sentralstøvsuger selv, både i nye og eksisterende boliger. Begynn med å finne en plass for sugesentralen. Bod, vaskerom, trapperom, kjeller eller loft er velegnede steder. Tegn deretter opp hvordan du skal plassere rør(ene) mellom sugesentralen og sugekontakten(e). Fra punktet du velger å plassere sugekontakten(e) er det lurt å strekke en hyssing på 10m, slik at du ser hvor langt munnstykket rekker. Slik kan du forsikre deg om at ønsket areal dekkes.

 

Sjekk ut den innovative modellen EVA fra Foma! Denne sentralstøvsugeren er enkel å installere, uten synlige rør eller elektriske koblinger – og kan faktisk plasseres i garderobe eller hall. Liten, men effektiv!

 

Tips! Monteringsvideo for sentralstøvsugere

 

 

sentralstøvsugere Foma allergivennlig

Med en sentralstøvsuger kan du rengjøre til hele huset – uten å måtte drasse rundt på selve støvsugeren!

 

Kan jeg benytte eksisterende røropplegg ved kjøp av ny sentralstøvsuger?

Som regel ja, siden røropplegg fra de ulike produsentene er stort sett standarisert. Om rørdiameteren er 51 mm passer både Flexit og Foma slangesett og sugeenheter. Det er derfor mulig å kombinere nye sugeenheter og / eller slangesett med gammelt røropplegg. Du kan med andre ord kjøpe en Foma sugeenhet til en eksisterende Flexit – løsning og vice versa. Den nye trådløse løsningen fra Flexit kan også benyttes med eksisterende røropplegg. Slangesettet må imidlertid være kompatibelt til den trådløse sugeenheten.

Skal du kjøpe ny sentralstøvsuger, lønner det seg ofte å gå for en pakkeløsning. Se aktuelle tilbud på støvsugerpakker fra Foma

 

sentralstøvsugere Foma

Sugeenheter fra IPC Foma, noen med digitale displayer og informasjonssystem

 

Fordeler ved sentralstøvsugere

 

KVALITET Vvskupp fører kun varer fra anerkjente produsenter som holder høy kvalitet og følger europeiske kvalitetsstandarder. Alle våre produkter har 5 års garanti. Noen produsenter tilbyr også lenger garanti, noe du kan lese mer om i beskrivelsen av de enkelte produktene i nettbutikken.

 

STILLEGÅENDE Moderne sentralstøvsugere er meget stillegående i bruk. Dermen kan du få unnagjort vasken akkurat når det passer deg – selv om noen andre i hjemmet ligger og sover, ser på TV eller har hjemmekontor.

 

MER TID TIL DEG SELV Du trenger kun to hender. Du trenger ikke å trekke en støvsuger etter deg, rundt møbler eller ødelagte hjørner. Har boligen flere etasjer? Da trenger du aldri mer å drasse en støvsuger opp og ned trappa! Alt du behøver å gjøre er å stikke sugeslangen i sugekontakten. Deretter er det bare å sette seg ned med en god bok – du har tross alt spart 30% av arbeidstiden!

SUGEEFFEKT Takket være den meget gode sugeeffekten til dagens modeller er du med en sentralstøvsuger garantert maksimal ytelse i enhver situasjon. Glem at smuss og støv skyves rundt i boligen – her går alt rett i munnstykket!

 

ABSOLUTT HYGIENE Avanserte filtreringssystem gjør bruken av støvsugeren aseptisk. Mange modeller har også dobbel filtrering, noe som bevarer primærfilteret og gjør destruering av støvet som samles opp enkelt og hygienisk.

 

HELSE Tenk på fordelene ved å bo i et sunt inneklima fritt for forurensende partikler! Ikke bare for de med allergiplager som f.eks skyldes midd i støvet, men også for alle som vil unngå mikropartikler – som jo er en kjent helsefare. Med en sentralstøvsuger unngår du sirkulering av mikroskopiske partikler i støvet og får luftkvalitet.

Norges Astma- og allergiforbund anbefaler sentralstøvsuger ved rengjøring av hjemmet, les deres 10 gode råd for et godt inneklima!