Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Slik holder du dusjkabinettet ditt rent

 

Kalk, såperester, fett og hår. Alt dette er naturlige gjester i dusjen. Etter hvert danner de et ulekkert belegg i et dusjkabinett – spesielt godt ser du det på glassveggene, hvis du har slike. Men hvordan rengjør du ditt dusjkabinett effektivt?

 

Naturligvis finnes det flere måter å holde badet rent på, med rengjøringsmidler som er spesialisert på baderom og dusjkabinett; blant annet har Ajax og Jif slike. Men flere har klaget på at de blir dårlige av sprayskyene fra slike midler. Når man aktiviserer forstøvningsmekanismen på spruteflaskene, blåses det forstøvet vaskemiddel ut i luften, og er man allergisk mot noe av innholdet, vil man ganske naturlig få reaksjon på dette.

 

Rent dusjkabinett

De fleste har det de trenger i kjøkkenskapene.

Hold rent med ditt eget supervaskemiddel!

Mange bruker allerede eddik i vaskevannet når de skal rengjøre ruter og andre glassoverflater – som f.eks. i ditt eget dusjkabinett. Vårt forslag er at du blander helt vanlig oppvaskmiddel og 7% eddik i forholdet 2:1. Etter å ha blandet innholdet godt, er det bare å smøre det på glassveggene, la det virke noen minutter og skylle det av. Praktiske forsøk viser at den egenproduserte blandingen er mye mer effektiv enn de kommersielle løsningene fra de store produsentene.

Bruk av kluter og svamper

Det kan være fristende å bruke de ”supereffektive” fiberklutene eller natursvamper når man skal gå løs på gjenstridige glassvegger. Problemet er bare at både fiberkluter og natursvamper sliter på både glass- og metalloverflater. Blir det riper i glasset, blir rengjøringen vanskeligere, siden skitt og smuss da får lettere og bedre feste. Benytt alltid myke kluter og kunstige svamper når du rengjør et dusjkabinett. Supervaskemiddelet du blander selv, gjør det mulig å få veggene helt rene uten at du behøver å skrubbe.

Forsegling av glasset

Leverandørene Hafa og INR tilbyr dusjvegger med ”innkapslet overflate”. Det betyr rett og slett at de behandler dusjveggene med et middel som legger seg igjen som et ekstra belegg på innsiden av glasset. I følge INR er dette en engangsforsegling som sikrer bedre avrenning og motvirker at fett og kalk får feste. Hafas poleringsmetode kalles Hafa Easy Clean Glass, mens INR kaller sin løsning for dusjkabinett Showerguard™.

 

 

Tips fra leserne!

Før man dusjer spyl veggene med kaldt vann. Etter dusj, spyl med kaldt vann begynn nede og gå oppover. Alt man gjør. Ikke kluter eller nal. Tørker av seg selv.Skinnende rent.

Det aller beste er NANOSVAMPEN fra Enklere Liv. Da bruker du bare rent vann og det blir skinnende rent, UTEN RIPER, FANTASTISK oppfinnelse.

Norwex avkalker og Norwex microfiberkluten. Super bra.

Er det beste eg har prøvd det 2 deler edik og 1dl oppvask middel kjempe bra

Eddik er supert, men vær obs hvis du bruker det på fliser! Betongen i fugene tåler ikke eddik!

Er så glad for at jeg valgte bort kabinettet på det nye badet og fikk nedsenket dusjområde isteden! Mye lettere å holde rent og mye mere plass på badet! 🙂

Enjo vaskehanske og noen dråper kalkløser

Tørk dusjkabinett med svamp og tue (klut) hver gang du har dusja, da holder du det rent.

Ta en skål med salt – skjær en sitron i to – dypp sitronen i salt og vask dusjvegger med sitronen – dypp den litt i saltet innimellom. Da slipper du kjemiske vaskemidler 😀

Enjofiber og kaldt vann. Det beste.

Grønn Zalo og Billig balsam er det beste. Zalo oppløser fett og balsam oppløser floker av hår og lo og tråder etc.

Jeg har brukt slik blanding en stund og den virker 🙂 Forøvrig så spyler jeg alltid dusveggene med varmt vann og tørker tørt med såkalt glassklut og dusveggene ser ubrukte ut. Kjapt gjort og veggene holder seg rene lenger, dvs. jeg behøver ikke bruke såpeblandingen så ofte 🙂

Har brukt det flere ganger. Kliner det på med svamp, lar det virke ei stund og skyller av. Funker som bare rakker’n. Ingen skrubbing.

 

Facebook innlegg

Oso varmtvannsbereder tilbud
Vinn Grohe Sensia Arena