Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Mer om slukrist og andre typer sluk til badet

 

En slukrist høres kanskje ut som en kjedelig ting å gå til innkjøp av. Heldigvis finnes slukrister i masse lekre farger og størrelser som kan tilpasses, slik at du kan gi badet nytt liv med små grep!

 

Mange legger nok ikke energi på hverken å se eller tenke på sluket i dusjen. Og det er synd, for en pen slukrister kan virkelig gjøre forskjell på badet. Skal du pusse opp badet, eller i hvert fall dusjen, bør du absolutt investere i en ny slukrist som går i stil med din nye dusjløsning. På Vvskupp finner du et stort utvalg av slukrister i ulike former og farger – les videre for å mer informasjon om ulike typer av sluk, og hvilke ulike slukrister du kan velge mellom!

 

Se aktuelle tilbud på sluk på Vvskupp her!

 

 

slukrist med flis Unidrain

Du kan sette inn egen flis for å ”kamuflere” sluket, og dermed designe slukristen din selv. Er det ikke stilig?

 

Hvilke typer sluk finnes det?

I dag finnes sluk i mange ulike utførelser, farger og modeller. Det tradisjonelle, firkantede eller runde sluket er ofte brukt, fordi slike sluk er trygge, effektive og ofte også rimelige. I tillegg har mange produsenter kommet med flere og mer moderne typer slik; som slukrenner, hjørnesluk og veggsluk. Før Byggteknisk forskrift 17 (TEK 17)  ble innført måtte sluket være i gulvet, men nå står du altså mer fri til å velge andre løsninger. Sørg bare for at det er fall mot sluket slik at vannet renner dit, for det krever forskriften.

Du kan også velge mellom ulike typer designsluk, hvis du vil gi badet et litt ekstra luksuriøst preg. I Hansgrohe sin RainDrain Flex-serie finner du for eksempel sluk i lekre farger som sort matt, børstet bronse, gull-optikk og mange andre lekre farger. Også i sortimentet til Unidrain finner du avløpsarmatur som passer perfekt inn på det moderne badet – sjekk utvalget her!

 

slukrenne gull hansgrohe

RainDrain Flex er en serie slukrenner som finnes i mange lekre farger, og som kan bestilles i en rekke ulike mål. Her i fargen gull-optikk

 

Bør jeg bytte sluk når jeg pusser opp baderommet?

Hvis du skal bytte gulv, anbefaler vi at du også bytter sluk. Generelt kan en si at et sluk kan holde i mange tiår, så lenge du vedlikeholder det jevnlig. Skal du først pusse opp på badet, er det like greit å også skifte sluket – særlig hvis du pusser opp et eldre bad. Skal du derimot ikke gjøre noe med gulvet på badet, kan du som regel ikke bytte sluk. Forhør deg i så fall med en rørlegger, som i enkelte tilfeller kan ha en løsning for å bytte sluk uten å bytte gulv.

 

Kan jeg bytte sluk selv?

Det anbefales ikke å bytte sluk selv, da det er viktig at jobben blir gjennomført i henhold til byggetekniske forskrifter. Er ikke overgangen mellom sluk og membran tett kan det dannes både fuktskader og soppskader på badet. En forsikring vil ikke dekke dette, hvis jobben er utført av en som ikke er håndverker.

 

slukrenne børstet stål

Klassisk og stilren slukrenne fra Geberit i børstet stål som finnes i en rekke ulike størrelser