Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Vann – vår beste venn og verste fiende

Vann – og dermed badet – blir stadig viktigere for oss. Her finner vi ro, inspirasjon og henter oss inn i en hektisk tilværelse. Vann har til alle tider hatt denne effekten på mennesker. Men vann har også en annen side; det har en lei evne til å finne sine egne veier og havne på uønskede steder – da kaller vi det fukt.

 

Vann = fukt. Hvordan skal du sikre deg mot fuktskader?

Vann er gjennomtrengende, men kan styres. Spørsmålet kunne derfor vært besvart veldig enkelt: Gjennom kvalitet både i utstyrsløsningene som velges og det håndverksmessig arbeidet.

Den største kilden til fuktskader på baderommet er dusjen. Mange fagfolk anbefaler å lede vannet direkte til sluket. Det innebærer at man velger å montere et dusjkabinett eller et dusjhjørne, der vann enkelt fanges opp og føres ut. Alternativet er en vanlig åpen dusjløsning med sluk i gulvet. Uansett må du være sikker på at du unngår fukt – badets “bad guy”. Fukt kan nemlig gi deg problemer både når det gjelder sopp, råte og lukt. Og verst av alt; problemene bygger seg gjerne opp over tid – og da er forsikringsselskapene ikke nådige. Resultatet er at du kan pådra deg en kostbar totalrenovering av badet – en skikkelig økonomisk kalddusj!

Hvilken dusjløsning skal du velge?

 

Åpen dusj

De fleste baderom i dag har flislagt gulv. Ved en åpen dusjløsning der vannet havner på gulvet vil noe av vannet passere gjennom fugene og bli fanget opp av membranen under. De fleste som velger denne løsningen benytter moderne fugesement, som slipper gjennom langt mindre vann enn før. Gulvvarmen vil bidra til at fuktigheten forsvinner samme vei som den kom – opp gjennom fugene. Dette er en problemfri løsning så lenge membranen under er tett. Her kommer den håndverksmessige kvaliteten på arbeidet inn i bildet. Membranen – og ikke minst det kritiske området rundt sluket – må være hundre prosent tett og fri for skader. Åpen dusj gir en god følelse av plass og armslag. Et utmerket alternativ, spesielt i nyere boliger, og når du er sikker på at dyktige håndverkere har gjort jobben sin fagmessig.

 

Dusjkabinett

Det tradisjonelle dusjkabinettet har gjennomgått en radikal utvikling. Dagens løsninger både ser bedre ut og har gjennomtenkte detaljer som gir sikker funksjon og enkelt renhold. Og ikke minst; utvalget er omfattende, både når det gjelder størrelse, geometrisk utforming og dørløsninger Du kan velge et dusjkabinett levert komplett med integrert dusjgarnityr og blandebatteri. Er du usikker på om badeveggene dine tåler å bli vætet ofte, er dette en sikker løsning. I tillegg til å ta unna direkte sprut, sørger veggene i kabinettet for mindre damp i rommet. Det at dampen holder seg inne i kabinettet, gir også en herlig følelse av å stå i et dampbad. Du får en lunere dusjopplevelse enn ved en vanlig dusj i et åpent rom.

Dusjkabinett - Novellini Crystal

Dusjkabinett fra Novellini. For priser og spesifikasjoner, besøk nettbutikken.

Dusjhjørne

Dusjhjørne er en god løsning som egner seg for svært mange baderom. Et dusjhjørne består vanligvis av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. Er boligen din av nyere dato, kan du regne med at flisgulvet tåler å dusjes på. Da kan du sette opp et dusjhjørne direkte på gulvet.

Er boligen litt eldre, kan du sikre deg mot fuktskader ved å sette opp dusjhjørnet med et dusjkar i bunnen. Uansett blir det mindre vannsøl ellers i baderommet, samtidig som du får den lune dusjopplevelsen. 

dusjhjørne Novellini

Dusjhjørne fra Novellini. Besøk nettbutikken

 

Tilbud på Grohe Sensia Arena dusjtoalett