Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Vannsparende toalett: et smart valg

 

Bruke både mindre vann og penger, bare gjennom å trekke ned på do? Med et vannsparende toalett er det faktisk mulig!

 

Rent vann er en ekstremt verdifull ressurs. Å redusere vannforbruket, spare energi og investere i bærekraftige løsninger i hjemmet har blitt en viktig del av mange nordmenns hverdag, og de færreste av oss børster vel tennene med åpen kran, lar dusjen stå på mens vi smører oss med såpe eller tar oppvasken under rennende vann lenger. Så hva med alt vann som blir skylt ned i do?

 

Reduser minst 25% av forbruket!

 

Tyske Villeroy & Boch er en av de ledende produsentene innenfor vannsparende teknologi – både hva gjelder armaturer og toaletter. I dette innlegget skal vi se på reduksjon av vannforbruk innenfor sistnevnte kategori, samt forklare hvorfor et vannsparende toalett er bra både for miljøet og økonomien din.

Reduksjon av vannforbruk har alltid vært et sentralt tema hos Villeroy & Boch. Teknologien bak de vannsparende toalett – modellene kalles “Aquareduct”, og ble introdusert allerede i 1998. Et Aquareduct – toalett reduserer spylingsvolumet fra standarden på 6 til 4,5 liter vann ved en “full” skylling, og til 3 liter ved en “halv” skylling. Det innebærer at du reduserer vannforbruket ditt med minst 25% – uten at du merker det, eller trenger å endre noen av vanene dine.

 

Mer om vannsparende toaletter

 

Teknologien bak Aquareduct sørger enkelt og greit for at ditt toalett blir skylt med samme, gode kvalitet som et konvensjonelt toalett. Dette takket være en ideell fordeling av vann gjennom skålen, og en vannstrøm som er spesielt sterk frem mot fronten av toalettet. Spylingen er kraftfull og presist rettet, slik at hele toalettet blir rent og hygienisk. Resultatet = mindre vann blir skylt ned i do + en vannregning som er kraftig redusert. Miljøvennlig, praktisk og økonomisk altså!

Nedenfor kan du se en videoillustrasjon av teknologien bak Villeroy & Boch sin DirectFlush – serie. Disse toalettene savner skyllekant, for å unngå unødvendig spredning av bakterier i toalettskålen. Mange DirectFlush – modeller kan fås med Aquareduct, slik at du kan sikre deg både optimal hygiene og et minimalt vannforbruk på samme gang!

 

Slik funker et vannsparende toalett

 

Hvilken vannsparende toalett-modell skal du velge?

 

Uansett grunn, vil et vannsparende toalett være en god investering. Vann er en svært verdifull ressurs som er avhengig av bærekraftig bruk, og nettopp spyling av do er en prosedyre som i mange tilfeller har en unødvendig stor påvirkning på både miljø og økonomi.

Et mer intelligent, og vanneffektivt, toalett vil være særlig gunstig i større bygg – som hoteller, kontorer eller offentlige institusjoner – samt ved omfattende renoveringsprosjekter. Et vannsparende toalett koster det samme som konvensjonelle toaletter, og er like enkle å installere. Det finnes med andre ord ingen grunn til ikke å gå for en vannsparende modell dersom du planlegger å oppgradere toalettet – uansett om du handler som privatperson eller firmarepresentant. 

Aquareduct – modellene fra Villeroy & Boch finnes i en rekke ulike utførelser, størrelser og prisklasser, slik at du kan finne et vannsparende toalett som passer nettopp dine mål og preferanser.

Har du lite plass å rutte med, kan det lønne seg å velge et såkalt compact toalett. Disse er noe mindre enn – men likevel like effektive som – et konvensjonelt toalett.