Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Sentralstøvsuger – for et bedre inneklima

Sentralstøvsugeren har virkelig gjort sitt inntog i de norske hjem, og de aller fleste nybygg har dette som standard nå. De er praktiske og rimelige i bruk, de gir mindre støy og bedre resultater, men visste du at de også gjør mye for inneklimaet ditt? 

 

Å investere i en sentralstøvsuger vil gi deg mange fordeler, i tillegg til et renere hjem. Du kan fint installere en sentralstøvsuger i et eksisterende hus. Den øker verdien på boligen din og gir mindre slitasje på møbler og interiør. En vanlig støvsuger må løftes og dras gjennom rommene og slår ofte borti både møbler og hjørner. Du vil kjenne at støvsugingen går lettere og at resultatet blir bedre. På toppen av det hele er motoren montert utvendig og du slipper unna med mindre støy. Den har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. I tillegg finnes det mye utstyr til håndstykket, slik at du kan støvsuge fra gulv til tak.

Les mer om installering i vår guide

 

Kvinne støvsuger peis


Derfor er sentralstøvsugeren så effektiv

En tradisjonell støvsuger er utstyrt med en mye svakere motor enn dagens sentralstøvsugere. Disse klarer å suge opp mindre partikler og gir deg derfor et renere resultat. I tillegg vil en vanlig støvsuger virvle opp støvet uten å fjerne det. En sentralstøvsuger drar dette ut i avfallsbeholderen du har montert utenfor huset. Luften som kommer i retur vil blåses ut gjennom veggen i stedet for tilbake i rommet, som ved tradisjonell støvsuging. Dette gir deg et mye renere hjem og en bedre kvalitet på inneklimaet. Når luften er renere vil den også holde seg renere lenger.

 

sentralstøvsugere Foma

Foma sentralstøvsugere kommer i mange varianter, tilpasset ditt behov.

 

Hva gjør et dårlig inneklima med oss?

Et godt inneklima er viktigere enn du kanskje tror, og kan være en ren indikator for flere helseplager. Folkehelseinstituttet har skrevet noe om dette og mener at både hudplager, luftveisirritasjoner, hodepine og slimhinneirritasjoner kan linkes til et dårlig inneklima. I tillegg kommer astma og allergi, som er mer vanlig å tenke på rundt dette temaet. Ved å investere i en sentralstøvsuger gir du altså deg og familien din et helsemessig fortrinn. 

 

Man støvsuger under bordet i stuen med en sentralstøvsuger

 

Selve slangen kan oppbevares  i et skap eller en bod, helst på et stativ. Eller du kan installere et system som suger hele slangen inn i veggen, til neste gang du trenger den.

 

Se vårt store utvalg av sentralstøvsugere og tilbehør