Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvilken dusj skal jeg velge?

Dusjsøyle, takdusj, dusjpanel, dusjkabinett, dusjhjørne…

Med så mange løsninger, og så mange funksjoner, er det naturlig å spørre seg; Hvilken dusj skal jeg velge?

Les denne lille guiden for å bli klokere på nettopp det spørsmålet!

 

Hvilken dusj skal jeg velge?

Ja, hvilken dusj skal du egentlig velge? Uansett om du skal pusse opp hele badet, eller bare oppgradere dusjen, bør du alltid sjekke aktuelle tilbud på vvskupp.no. Her finner du kun det beste av kvalitet, til de beste prisene!

Forskjellen på ulike dusjløsninger

Hvilken dusj skal jeg vele?

Dusjhjørne

Hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINI dusjhjørne

Et såkalt dusjhjørne består av to glassdører (slagdør / skyvedør), eller én glassdør og ett fastfelt plassert mot hverandre i et hjørne. Kan leveres både med rette og / eller buede vegger.

Et dusjhjørne kan plasseres enten rett på flisegulv eller på et dusjkar. Dørene kan ofte innfelles for minimal plassbruk, noe som kan være en fordel på et mindre bad.

Dusjnisje

Hvilken dusj skal jeg ringe NOVELLINI dusjnisje

Dusjnisjen rammes inn av én dusjdør, plassert mellom to faste vegger. Til sammenligning med dusjhjørnet, danner dusjnisjen altså et eget lite «dusjrom».

Døren til dusjnisjen kan leveres som slagdør og/eller skyvedør. Kan plasseres enten rett på flisegulv eller på et dusjkar.

Badekarvegg

Hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINI badekarvegg

En badekarvegg er enkelt og greit en dusjvegg som er plassert på badekarkanten. Er ofte hengslet i veggen på samme side som badekararmaturet.

En badekarvegg er en praktisk løsning for å holde badet fritt fra sprut og vannsøl fra badekaret.

Dusjkabinett

Hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINI dusjkabinett

Et dusjkabinett består av dusjvegger på alle fire sider, samt et frittstående dusjkar. Fås i en rekke utførelser; buede eller rette dører, og skyvedører eller slagdører. Et dusjkabinett leveres ofte komplett med dusjgarnityr og blandebatteri.

Steamkabinett

Hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINI steamkabinett

Et steamkabinett er et dusjkabinett med tak og steamaggregat. Takket være at steamkabinettet er en helt tett dusjløsning vil man skape en steamfunksjon; et badstuelignende miljø. Et steamkabinett leveres ofte med lys og flere dusjløsninger, som sidedusjer, ofte med massasjefunksjon.

hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINIHvilken dusj skal jeg velge?

Hvordan finne riktig dusjløsning?

Hvilken dusj skal jeg velge?

Alle dusjløsninger på vvskupp no er oppgitt med mål. Målene er oppgitt i intervaller; som f.eks. 870-900 mm. Dette betyr at løsningen er justerbar innenfor disse målene. Ønsker man f.eks et dusjhjørne fra Novellini på 900×900 mm velger man enten to dører, eller én dør og ett fastfelt med målintervall innenfor 900 mm.

 • Hviken dusj skal jeg velge NOVELLINI kuadra dusjvegg

  Novellini “Kuadra Ruter” dusjvegg

  Hva er slagretning?
  Valg av slagretning på dør (om den skal hengsles på høyre eller venstre side) er oppgitt ved å se løsningen utenfra. Eksempelvis er en høyrehengslet løsning hengslet på høyre side sett utenfra og hengslet på venstre side sett innenfra.

 • Hva er heve/senkhengsler?
  Heve / senkhengsler fungerer slik at døren hever seg 1-2 cm når man åpner den. Fordelen med dette er at listen ikke subber i gulvet når døren åpnes. I tillegg blir døren presset ned mot gulvet i lukket tilstand – noe som hindrer vannsøl.
 • Hva er sikkerhetsglass?
  Sikkerhetsglass er behandlet slik at hvis det skulle gå i stykker, vil det ikke bli store glasskår av det. I stedet knuser det i glassbiter. Slik unngår du kutt- og sårskader som vanlig glass forårsaker. Glasset er også behandlet slik for at det skal tåle mere enn vanlig glass.
 • Hva er antibakteriellt glass?
  Antibakterielt glass fra AGC er ett glass belagt med sølvioner. Ionene reagerer med bakterier som måtte komme på glasset, og bryter dem ned ved å stoppe bakterienes metabolisme. Dermed ødelegges bakteriedelingen, og dusjen din forblir hygienisk!

Slik holder du dusjkabinettet rent

Kalk, såperester, fett og hår. Alt dette er naturlige gjester i dusjen – og etter hvert danner de et ulekkert belegg i dusjkabinettet. Spesielt godt ser du det på glassveggene, hvis du har slike. Men hvordan rengjør du dusjkabinettet effektivt? Vi har tidligere skrevet et innlegg om rengjøring av dusj – det kan du lese her!

Hvilken dusj skal jeg velge?

hvilken dusj skal jeg velge

Mer om dusjsøyle og showerpipe

hvilken dusj skal jeg velge SHOWERPIPE GROHE HANSGROHE

Dusjsøyle, dusjsett, dusjsystem og showerpipe… Dette er betegnelser på samme type dusjløsning; nemlig en dusj bestående av dusjarmatur / termostat med et påmontert rør som leder opp til en hodedusj. De aller fleste løsningene inneholder også et hånddusjsett.

Denne løsnignen er spesielt egnet for deg som ønkser en hodedusj, men ikke har mulighet for en innbyggingsløsning. I tillegg kan denne løsningen monteres på eksisterende dusjuttak, dersom du kunønsker  en oppgradering av eksisterende dusj.

hvilken dusj skal jeg velge NOVELLINI dusjpanel

Dusjpanel “Cascata” fra Novellini

Hva er et dusjpanel?

Dusjpanelet har samme funksjoner som dusjsøylen, men leveres ofte med sidedusjer i tillegg. Dette medfører at designet er noe forskjellig, da dusjsstangen er erstattet med et panel. Vanlige tilleggsfunksjoner er dermed flere stråletyper, som massasjestråler.

Mer om hodedusj

vvskupp.no har vi hodedusjer i alle størrelser og former. Du kan enten kjøpe kun en hodedusj for montering på eksisterende dusjløsning, eller velge en showerpipe hvor hodedusjen er inkludert.

Hvilken type hodedusj skal du velge?

Stråleskiven på hodedusjen beskriver hvordan du vil oppleve dusjen. Se på stråletypene, samt hvor mange dyser den har.

Hva følger med en hodedusj?

En hodedusj leveres typisk komplett med dusjarmatur / termostat, hodedusj og evt. hånddusjsett. Om ikke annet er beskrevet er det ikke behov for noen tilleggsprodukter.

Hva er et termostat / dusjarmatur / dusjbatteri?

Hvilken dusj skal jeg velge DUSJBATTERI GROHE HANSGROHEHvilken dusj skal jeg velge?

Forskjellen på dusjarmatur med og uten termostat

På et dusjarmatur uten termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmt vann med samme grep. På et dusjarmatur med termostat betjenes vannmengde og kaldt/varmt vann med forskjellige grep. På sistnevnte stiller man inn temperaturen med det ene grepet, og vannmengde med det andre. Du kan på denne måten få nøyaktig den temperaturen som passer deg. I tillegg vil en termostat utjevne temperatursvingninger som kan oppstå når man f.eks tapper vann andre steder i huset samtidig.

hvilken dusj skal jeg velge HANSGROHE armatur

“ShowerTablet Select” fra Hansgrohe

Varianter av dusjarmaturer

Veggarmaturer

Veggarmaturer er armaturer som er montert direkte på vegg. Veggarmaturer har et uttak for dusjslange under armaturet og en senteravstand mellom kaldt og varmtvann på c/c 150mm. Senteravstanden er avstanden man kan måle fra midt i kaldtvannsuttaket til midt i  varmtvannsuttaket.

Dusjarmaturer for innbygging

Disse armaturene bygges inn i vegg. Armaturer for innbygging må derfor kompletteres med en innbyggingsdel samt lekkasjesikringer (merk at noen armaturer leveres komplett). Innbyggingsarmaturer kan leveres med ett eller flere uttak, for funksjoner som hånddusj, hodedusj og evt. sidedusjer. Armaturer med flere uttak har vender/omkaster.

Hva følger med dusjarmaturet?

Med mindre annet er beskrevet leveres ingen tilleggsprodukter til dusjarmaturene. Nødvendige tilleggsprodukter til veggmonterte dusjarmaturer vil være dusjsett eller hånddusjsett. Tilleggsprodukter til innbyggingsarmaturer vil være takdusj, håndusjsett og vegguttak.

Vvskupp.no har alltid gode priser på dusj og tilbehør – sjekk ut tilbudene her!

Hvilken dusj skal jeg velge?

Litt mer om materialer…

Hvilken dusj skal jeg velge?

Hva er forskjellen på krom, matt krom og rustfritt stål?

 • Krom / forkrommet
  En ekstra overflate (forkromming), som legges på armaturets øverste lag
 • Matt krom / børstet krom
  I prinsippet det samme som krom, men børstet; for å gi en matt overflate
 • Rustfritt stål / steel
  Noen armaturer lages i 100% rustfritt stål. Det er da ikke snakk om kun overflaten, men at hele armaturet er i solid, rustfritt stål

Hvilken dusj skal jeg velge?