Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Vanlige spørsmål om servant

 

Vanlige spørsmål om servant er hva forskjellen på en toppmontert vask og en underlimt vask er, og hva som er vanlig høyde for servant på badet.

Disse og en rekke andre spørsmål svarer vi på i denne artikkelen.

 

 

Først; hva er Ceramic Plus, Wondergliss, LCC og ECS?

Disse rare navnene er eksempler på overflatebehandling av porselen. Porselen har ved slik behandling en finish hvor de mikroskopiske porene er glattet ut og forseglet. Vannet vil ganske enkelt perle av overflaten, og sammen med vannet forsvinner også skitt og kalk ned i avløpet. Hvis det allikevel skulle sitte igjen skitt, merker etter kalkbelegg, tannpasta, hårspray eller lignende. vil det være ekstra enkelt å rengjøre vasken.

 

Her kan du se utvalget av servanter med Wondergliss-overflate på vvskupp.no.

 

Hva følger med servanten?

Om ikke annet er beskrevet i produktteksten følger det ikke noe tilleggsutstyr til vasken. Bunnventil, vannlås og eventuelt boltsett må derfor bestilles i tillegg. Om servanten er toppmontert eller krever en spesiell innfesting følger det ofte med monteringssett.

Hva er standard høyde for servant?

Et vanlig spørsmål om servant er hvor høyt den bør stå. Anbefalt monteringshøyde er 85 cm fra gulvnivå til overkant av servant.

 

Sjekk ut tilbud på servanter på vvskupp.no – med fri frakt og lavprisgaranti!

 

 

Varianter og monteringstyper av servanter

 

spørsmål om servant villleroy & boch

Servanten henges direkte på vegg. Servanten leveres med hull i bakkant til servantbolter.

spørsmål om servant toppmontert

Servanten plasseres fritt på en benkeplate og festes til platen med medfølgende monteringssett.

spørsmål om servant underlimt servant

En underlimt vask festes eller limes under benkeplaten. Servanten bør være på plass ved utsparring av hull i benkeplate.

V&B Architectura Nedfellingsservant

Bildet viser en såkalt nedfelt vask. Denne servanten felles ned i benkeplate hvor kun kanten rundt servanten blir liggende oppå benkeplaten.

Servanten plasseres enten på et servantskap eller en benkeplate. Servanten festes ofte til vegg tilsvarende vegghengte servanter.

Med ‘slipt servant’ menes det at vasken er planslipt i underkant slik at den står stødig på benkeplate. Alle toppmonterte servanter har slipt underside.

Villeroy V&B Venticello Møbelservant

Blanderhull eller armaturhull er hullet hvor servantarmaturet monteres. Hullstørrelsen er standarisert, slik at nærmest alle servantarmaturer passer. Det vanligste er et blanderhull da de fleste armaturer er 1-hulls batterier. Versjonen med tre blanderhull er tilpasset for 3-hullsarmaturer med tut i midtre hull og varmt/kaldtvannskraner på hver side.

Om servanten har ‘forboret’ hull kan man velge om man vil benytte armaturhullet eller ikke. Servanten leveres uten blanderhull da hullene ikke er gjennomboret. Ønsker man å benytte et eller flere av hullene stanser man enkelt ut disse med en dor.

Overløpshull er hullene under kranen som mange servanter har. Disse er med på å hindre at vannet ikke renner over kanten hvis man glemmer å stenge armaturet. Det anbefales å velge servant med overløp om det ikke er gulvsluk på badet eller toalettrommet.

 

Grohe - test- dusj