Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvorfor kjøpe dusjkabinett – 5 gode grunner

Det finnes mennesker som aldri kunne tenke seg dusjkabinett på badet – men det finnes faktisk noen gode grunner for å investere i et. Særlig du som bygger om et gammelt bad bør vurdere et kabinett når du velger ny dusjløsning!

 

Vann sliter mer på boligen din enn du tror. Et dusjkabinett er en effektiv beskyttelse mot vann – eller fukt generelt – som er enhver boligeiers verste mareritt. Får fukten bre seg og jobbe over lengre tid, er du nærmest garantert råteplager, sopp og mugg.

Nettopp derfor kan et dusjkabinett være en god løsning på fremtidige fuktproblemer, siden vann og damp renner rett ned i sluket fremfor å spre seg i rommet. Og skal du bygge om et baderom i eldre bygningsmasse bør du absolutt vurdere et kabinett som ny dusjløsning.

 

På vvskupp.no finner du gode tilbud på dusjkabinetter fra en mengde produsenter – sjekk sortiment og aktuelle priser her!

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett Novellini EON

Novellini EON dusjkabinett med kroppsdyser, tak og takdusj

 

Men fuktskader alene er ikke grunn god nok til at dusjkabinett kan være aktuelt for flere – her har du fem gode grunner til å sette inn dusjkabinett på badet:

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett: 1. Vann direkte mot vegg og gulv

For et eldre bygg kan bruken av dusjvann mot vegg- og gulvfliser være svært ødeleggende. Ikke så mye på grunn av flisene, som på grunn av fugene mellom flisene. Avhengig av når fugene ble lagt, og hvor profesjonelt jobben er utført, vil fugene slippe gjennom mer eller mindre vann. Hvilke skader dette vannet eventuelt kan forårsake kommer så an på hvor bra membran det ligger bak vegg- og under gulvfliser. Dårlige membraner er nemlig roten til alt vondt, når vi snakker baderom.

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett Novellioni Nexis

Novellini Nexis dusjkabinett med tak

Hvorfor kjøpe dusjkabinett: 2. Et tak beskytter mot fukt

Joda – det finnes mange typer kabinett med tak. Har du et slikt på badet, kan du dusje varmt og lenge uten at badet ser ut som en steambadstue når du er ferdig. Vannet kondenserer nemlig til dråper på tak, vegger og dører, og slipper ikke ut i rommet.

Alt du trenger er en nal til å fjerne fukt fra vegger og dører, og kanskje en klut til å tørke over taket med.

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett: 3. Vegger og dører kondenserer også vann

Selv et kabinett uten tak vil kondensere det meste av vannet når du dusjer. Noe vil nok slippe ut – særlig om du tar deg skikkelig god tid, og bruker mye varmtvann – men det meste kondenserer faktisk på vegger og dører. Deretter kan det altså renne rett ned i sluket med hjelp av en god nal.

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett steamkabinett Novellini New Holiday

Novellini New Holiday steamkabinett

Hvorfor kjøpe dusjkabinett: 4. Ekstrautstyr – mengder av ekstrautstyr!

Flere dusjkabinettløsninger har luksus som standard. Radio, massasjefunksjon, vifter – ja til og med infrarød badstue! Fordelen med å ha slikt utstyr i kabinettet er at du slipper å gjøre plass til det på selve veggen. Boring og skruing kan også føre til hull i den berømte membranen og dermed åpne for fuktskader. I tillegg vil et kabinett med ekstrautstyr ha alt integrert i løsningen, slik at du slipper tilpasninger, skjøting og ekstra kontakter på badet.

 

Hvorfor kjøpe dusjkabinett: 5. Sklisikker bunn

Ja, dette er faktisk et godt argument! Hvor mange kjenner du egentlig som har sklisikre fliser i dusjen? Tenkte oss det, ja. Det skal ikke så mye mer til enn en uheldig såperest på gulvet før uhellet er fremme. Og etter som man blir eldre, er det fort gjort å bli mer ustø eller usikker på bakkekontakten. Et dusjkabinett leveres gjerne med sklisikker profilering i kabinettbunnen, slik at du kan slippe å tenke på ekstrautstyr som sklisikre striper med tape på undersiden.

 

Dusjkabinett er blitt moderne

 

Heldigvis! Vi skal ikke mange årene tilbake, før et dusjkabinett var et ganske raklete bygg som var vanskelig å holde rent, med dårlige løsninger for tilgang sluk og underside. Ikke hadde det mange muligheter for ekstrautstyr heller – bortsett fra en såpekopp til å henge i toppen av veggen.

Dagens dusjkabinetter har så mye mer å by på, både i design, komfort, sikkerhet og smarte løsninger!

 

Se utvalget og aktuelle tilbud på vvskupp.no her – som vanlig med fri frakt og lavprisgaranti