Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Pusse opp kjøkkenet – tenk på dette!

Vi har tatt en prat med Christine T. Fredriksen fra Scenario Interiørarkitekter, for å få en oversikt over hva man bør tenke på når man skal pusse opp kjøkkenet. Se første videoen her, for å få med deg noen tips vedrørende planløsning og funksjonalitet!

 

Skal du pusse opp kjøkkenet, eller bygge nytt? Vi har laget en videoserie i tre deler for å gi deg noen korte, smarte tips til hva du bør tenke på. Vi stiller de dumme spørsmålene, og interiørarkitekt Christine T. Fredriksen fra Scenario i Oslo svarer! Første del omhandler planløsning og funksjonalitet når du skal pusse opp kjøkkenet:

 

 

 

 

Se aktuelle tilbud på produkter til kjøkken her!

 

 

Pusse opp kjøkkenet – begynn her!

 

Se over rommet du har

 

 • Hva er det plass til, og hva egner seg best?

 

 • Skal alle interiørelementer som benker, skuffer og hvitevarer følge veggen?

 

 • …eller skal du også lage en kjøkkenøy?

 

En kjøkkenøy gjør ofte at rommet oppleves som luftigere, og kan også brukes som spiseplass om størrelsen tillater det. Om du ikke har plass for både kjøkken- og stuebord kan en kjøkkenøy fungere fint som hverdagslig spiseplas!

 

 

Tenk funksjonalitet når du pusser opp kjøkkenet

 

Før du går igang med byggingen; tenk nøye over hvor du plasserer ting! Skal du pusse opp kjøkkenet, tenk over hva som eventuelt ikke har fungert optimalt tidligere. Ble det mye søl på gulvet fordi oppvaskmaskinen var altfor langt unna vasken? Hadde du for lite benkeplass til å forberede måltider? Var det for få stikkontakter på kjøkkenet?

 

 • Plasser ting logisk! 
  Oppvaskmaskin i nærheten av vasken nok benkeplass ved siden av ovn/komfyr, for plassering av rist/gryter til avkjøling

 

 • Husk god belysning!
  Særlig området rundt kjøkkenvasken, og steder hvor du forbereder måltider. Dårlig lys ved kutting av grønnsaker er aldrig en god ide!

 

 • Har du nok stikkontakter? 
  Tenk nøye over hvilke behov du vil at ditt kjøkken skal fylle. Hvilke dingser bruker du utover det faste interiøret? Har du mange, kan det være en god ide å montere en elsøyle med flere uttaj, som kan felles ned i benken. På den måten slipper du å se uttakene når du ikke bruker dem.

 

 

Hvordan spare plass på kjøkkenet?

 

En nedfelt ventilasjonsløsning er en god måte å spare plass på kjøkkenet, eller å integrere kjøleskapet i kjøkkenskuffene. Dette er bare et par tips – og hvis du ser over vegger, skuffer og skap finner du sikkert enda flere muligheter for smarte løsninger. Nedenfor kommer vi med enda noen fler tips!

 

pusse opp kjøkkenet ventilasjon i benken

 

 

 • Kjøleskuff
  Kanskje du ikke har behov for et stort kjøleskap – men kun trenger en kjøleskuff eller to? En oversiktlig og praktisk måte å oppbevare mat på!

 

 • Kjøkkenbatteri med kullsyre
  Dropp sodastreameren, og velg heller Blue Home – batteriet fra GROHE! Serverer deg nedkjølt, filtrert vann ved et tastetrykk, rett fra kjøkkenkranen!

 

 • Kjøkkenbatteri med kokende vann
  Dropp vannkokeren, og velg heller GROHE Red kjøkkenbatteri! Fyll tekannen, pastakjelen eller vellingflaska med et enkelt tastetrykk på kjøkkenkranen!