Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvordan velge riktig dusj?

 

Med et enormt utvalg av farger, finisher, funksjoner på markedet kan det være vanskelig å finne den rette – derfor har vi laget en aldri så liten guide, som forhåpentligvis kan hjelpe deg å velge riktig dusj!

 

Velge riktig dusj

Effektiv og oppkvikkende – eller lang og avslappende? Dusjen tjener mange formål; både avhengig av tidspunktet på dagen, og ikke minst hva du foretrekker. Den største dusjgleden får du når dusjen passer til ditt behov hver eneste gang – og aller helst trenger du da en dusj med mange funksjoner og finesser.

Vi vet hvor vanskelig det kan være å velge riktig dusj. Derfor har vi her laget en liten guide til deg som vurderer en ny dusjløsning, med noen viktige råd til hvordan du finner den riktige modellen for deg, dine behov og ditt baderom!

 

Velge dusj – valg av hodedusj

 

Når du skal velge riktig dusj, bør du først se på hvor mye plass du har i dusjområdet. Rommer det en overdådig regndusj i opptil 46 cm bredde? I så fall er Rainmaker-modellen fra Hansgrohe en favoritt, med Select-knapp for raskt og enkelt valg av stråletype, hode- eller hånddusj og personlige innstillinger.

Hvis ikke, kanskje det passer bedre med en standarddiameter på 16-28 cm – eller noe midt i mellom?

 

PS. I Raindance – serien fra Hansgrohe finner du noen av våre absolutt mest populære dusjer, med opp til 50% rabatt!

 

Så til modell. Vil du ha en takdusj eller hodedusj? Førstnevnte monteres, som navnet antyder, i taket, og kombineres med fordel med en hånddusj montert på veggen. Klassisk og stilig! Hodedusjen sitter på toppen av stangen i en dusjløsning sammen med hånddusj og termostat.

Neste steg er å finne ut hvilke funksjoner du ønsker at din tak- eller hodedusj skal ha. Vil du kunnde vippe og/eller dreie den til siden? Tenk også over om du vil ha en enkelt stråletype fra dusjen over deg, eller om du vil ha mulighet til å skifte mellom eksempelvis en bløt regnstråle og en kraftigere stråle.

 

Hvordan velge riktig dusj – Hansgrohe showerpipes

På bildet ser du tre ulike Showerpipe-modeller fra Hansgrohe. Klikk på bildet for fler modeller og tilbud!

 

Hvordan velge hånddusj

 

Også for hånddusjen bør du ta stilling til hvor mange stråletyper du ønsker. Er én stråletype nok, eller vil du ha mulighet til å veksle mellom bløte dråper, kraftige stråler som skyller ut sjampo og eventuelt en pulserende massasjestråle?

Tradisjonelt skifter man mellom de forskjellige strålene ved å dreie stråleskiven. Hansgrohe har funnet opp dusjer med trykknapp – såkalte Select-modeller – som lar deg kan skifte mellom stråletyper eller hånddusj og hodedusj med et enkelt tastetrykk. Slik kan du bytte stråle med kun én hånd – og lukkede øyne! I tillegg kan du velge om hånddusjen skal sitte i en fast holder på veggen eller en høyde-/vinkeljusterbar holder på stang.

 

Velge riktig dusj: hvilket design passer badet ditt?

 

Utover de mange funksjoner dagens dusjsystemer har, varierer de ulike modellene naturligvis også i både form, farge og stiluttrykk. Her er noen punkter du bør tenke over, for å finne den ultimate modellen til nettopp ditt bad:

 

Klassisk – eller moderne?
Velger du en dusj med klassisk look trenger du ikke å ta hensyn til trender og stilretninger, nettop takket være designets tidløshet. I dag finnes det like mange ‘klassiske‘ som ‘moderne‘ modeller på markedet, alle med innovative funksjoner.

Er du litt mer vågal i din innredningsstil bør du sjekke ut premiummerket AXOR sine dusjløsninger. Vi elsker særlig AXOR sin Lampshower; som navnet antyder, en dusj som minner om en lampe, med integrert belysning og det hele!

 

 

Hvordan velge riktig dusj ? AXOR Lamp Shower

 

Skal dusjsystemets grunnform være rund eller kantet?
Ta utgangspunkt i stilen på baderommet ditt for øvrig, og om du vil at den nye dusjen skal skille seg ut eller smelte inn. Bryt opp med en rund hånddusj og en firkantet hodedusj for eksempel, eller la begge elementer følge samme, røde tråd.

 

Vil du ha et innebygget system, et system med stang eller et med panel?

Noen baderom er bedre egnet for en ekstern løsning på stang, mens andre kler et innebygget system bedre. Bildet viser Raindance Select; en innebygget løsning fra Hansgrohe hvor rørledningene er skjult i veggen. Stilig, og praktisk! Pakken inkluderer den universale innbyggingsdelen «iBox», som lar deg pusse opp og bytte system uten å måtte åpne opp veggen på ny.

 

Hvordan velge riktig dusj ? innebygget system fra Hansgrohe

En paneldusj er en lekker løsning for deg som vil at dusjen skal være et blikkfang på badet. Raindance Lift er en av våre populæreste modeller innen denne kategorien, med en sjenerøs hodedusj på toppen, stilige dreiegrep på panelet og en lang hånddusj med RainAir stråletype.

 

Velge riktig dusj – hvilken farge og finish skal du gå for?


En fullt forkrommet dusj er kanskje det vanligste hva gjelder fargevalg. Fra Hansgrohe finner du også produkter med hvite detaljer og overflater av hvitt glass eller speilglass, om du vil gi baderommet et edgy og moderne uttrykk.

Mange leverandører har også lekre alternativer som messing, kobber eller rosegull; en trend vi liker skikkelig godt. Nedenfor ser du en showerpipe i polert messing fra AXOR ShowerSolution-serien. Denne fås også i sort krom, børstet nikkel eller børstet messing. Vil du at baderommet ditt skal skille seg ut fra mengden, anbefaler vi virkelig å sjekke ut disse alternativene!

 

 

 

 

Hva med termostatarmaturet?

 

Når du skal velge riktig dusj, må du også ta termostat i betraktning. På termostat-armaturet styrer du vannmengde og temperatur. Noen fås med hylleplass, noen med en kartut og noen med trykknapper som lar deg slå på og av vannet, skifte mellom hånd- og hodedusj – eller bruke begge på samme gang. På bildet ser du en ShowerTablet Select – modell fra Hansgrohe; et armatur med lekker og omfangsrik glasshylle samt Select-funksjon for enkel trykknapp-betjening.

Når du velger termostat, husk også å sjekke om armaturet har en sikkerhetssperre som forhindrer skålding. Stort sett alle modeller fra Hansgrohe på vvskupp.no er utstyrt med sikkerhetssperre; som forhindrer at vannet som kommer ut av dusjen ikke er varmere enn 40 ºC. På mange av disse kan du også stille inn egne temperaturbegrensninger. Slik kan du være sikker på at vannet aldrig blir for varmt – og at ivrige barnefingre ikke brenner seg i dusjen.

 

termostatarmatur fra Hansgrohe

´

 

Ta vare på dusjen – så holder den i mange år!

 

Når du rengjør dusjen din; styr unna aggressive rengjøringsmidler og skuresvamper. De kan forårsake skader på dusjens overflate slik at den over tid begynner å flasse. Spray i stedet egnet rengjøringsmiddel på en myk klut, rengjør dusjen og skyll rikelig med rent vann.

Du kan med fordel velge rengjøringsmidler som er basert på sitronsyre – det er effektiv mot kalk og skader ikke dusjens forkrommede overflate. På denne måten vil dusjen din skinne som ny i lang tid fremover.

Vi anbefaler at du søker profesjonell rådgivning om modeller, funksjoner og anvendelsesmuligheter hos din lokale rørlegger. Velger du en professionell montør er du også sikret fullt utbytte av alle produktets mange fordeler – og mot eventuelle problemer eller lekkasjer ved montering.