Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Pusse opp badet – uten at det koster skjorta?

Selvsagt kan du det! Vvskupp.no har hjulpet nordmenn med å pusse opp badet til en rimelig penge siden 2005 – her følger våre beste tips til å få et flunkende fresht baderom til markedets beste priser!

 

Å oppgradere hjemmet setter sine spor i lommeboken. Badet er et av de dyreste rommene å pusse opp, og derfor er det kanskje ikke det første mange av oss prioriterer. Derfor synes vi det er på sin plass å presentere noen av våre mest populære, prisgunstige og relevante varer, slik at du kan pusse opp badet – uten at det koster skjorta!

Uansett om du bare skal fikse noen småting, eller gå igang med en større rehabilitering av baderommet, vil du garantert finne både inspirasjon og noen lure tips for nettopp ditt prosjekt i guiden nedenfor. Som vanlig kun kvalitetsvarer fra anerkjente produsenter.

 

Pusse opp badet – bytte dusj

 

Mest mulig funksjon for minst mulig penger er nøkkelord for deg som vil pusse opp badet så rimelig som mulig. Dette gjelder selvsagt også funksjoner som besparer deg for unødvendig forbruk og vedlikehold; som den vannsparende EcoJoy / EcoSmart – teknologien fra henholdsvis Grohe og Hansgrohe, TurboStat temperaturkontroll samt overflater som gjør din dusj enklere enn noensinne å rengjøre.

En dusj med temperaturkontroll reduserer naturlig nok både vann- og energibruken, ved at den varmer opp vannet raskere, samt holder temperaturen konstant gjennom hele dusjen. På samme måte gjør Hansgrohe sin innovative betjeningsteknologi, Select, det enklere enn noensinne å styre alt fra vannmengde til temperatur i dusjen. Glem desperat vriing, kuldesjokk og skolding mens du leter etter den perfekte vannmengden, stråletypen eller temperaturen; med en Select – dusj styrer du alt dette fra panelet – og kan dessuten lagre dine personlige innstillinger. Slik sparer du både tid, penger og energi!

 

Pusse opp badet med Raindance Select fra Hansgrohe

Hansgrohe Raindance dusjpakke med Select – termostat

 

En favoritt hos oss er Raindance-serien fra Hansgrohe. Akkurat som navnet antyder, er dusjopplevelsen til å sammeligne med en dans i regnet – takket være en perfekt kombinasjon av luft og vann. Velg stråletype etter humør, gjennom et par enkle tastetrykk. I kombinasjon med en Ecostat – termostat kan du dessuten nyte dusjen med god samvittighet, gjennom å begrense vannforbruket til 10L/min!

 

Vvskupp.no har som vanlig de mest konkurransedyktige prisene på markedet: se aktuelle tilbud på dusj med Select-knapp her.

 

Vil du vite mer om hvordan du kan spare vann i dusjen? Se hvordan EcoSmart fungerer i denne videoen:

 

 

 

Pusse opp badet – rimelige toaletter

 

Det finnes to hovedtyper av toaletter; vegghengte og gulvmonterte. Forskjellen er tydeligst ved at vegghengte modeller ikke berører gulvet, men har en innebygget sisterne som ikke er synlig i rommet. Det finnes en del myter om vegghengte toaletter. Det som går igjen på nettet, er bl.a. at de tetter seg oftere, misfarger lett, at det er stor fuktfare når sisternen er bygget inn i veggen eller ikke varer like lenge som sisterner som er plassert på gulvet.

Det er imidlertid ingenting som tilsier at vegghengte toaletter tetter seg oftere enn gulvmonterte – forutsatt at de kun benyttes til det et toalett er ment for; altså urin, avføring og toalettpapir. Alt som legges i toalettet ut over dette vil medføre tetningsfare.

 

Pusse opp badet med vegghengt toalett

En vegghengt designfavoritt fra vvskupp.no – “One” fra Il Bagno Alessi

 

Den vegghengte modellen er klart populærest innenfor toalettkategorien i dag. Ikke bare er denne modellen lekker rent interiørmessig, men sparer dessuten plass i rommet.

Har du et litet baderom, bør du gå for en såkalt Compact-modell. Disse er noe mindre enn de klassiske modellene, men skyller like effektivt som et konvensjonelt toalett.

Hva gjelder misfarging, anbefaler vi å kjøpe behandlede toaletter. Villeroy & Boch sine Ceramic Plus – modeller er et populært valg innenfor denne kategorien. Ceramic Plus – teknologien hindrer misfarging takket være et middel som tetter alle mikroskopiske porer og åpninger i porselenet. Disse modellene koster kun et par hundrelapper ekstra – noe som lønner seg stort i lengden.

Innebygde sisterner varer akkurat like lenge som vanlige, tradisjonelle sisterner. Problemet er at det har begynt å komme en del ultrabillige produkter på markedet, gjerne produsert i Kina. Disse toalettene lever ikke opp til kvaliteten som tradisjonsrike merker som f.eks. Villeroy & Boch, Geberit og Grohe står for. Eksperter regner med å se en økning i vann- og fuktskader grunnet slike produkter, så sørg for å velge kvalitet når du går til innkjøp av nytt toalett.

 

Vvskupp.no fører kun varer fra anerkjente produsenter med høye kvalitetsstandarder, slik at du kan forsikre deg om at du ikke går på en smell når du skal pusse opp badet. Sjekk ut aktuelle tilbud på toalett her!

 

Pusse opp badet – baderomsservant

 

En litt enklere oppgradering, som heller ikke trenger å koste stort, er innkjøp av nytt servantarmatur, servant – eller begge deler. Dersom du har en løsning som ikke har blitt oppgradert på noen år, er det gode grunner til å se deg rundt etter særlig et nytt servantbatteri. Teknologien innenfor vannsparing utvikler seg raskt, så med oppdaterte armaturer på baderommet er det potensielt mye penger å spare!

En progressiv og pålitelig produsent innenfor dette feltet er tyske Grohe, med sin EcoJoy – serie. Disse armaturene begrenser vannforbruket med opp til 50%, helt automatisk, takket være en unik blanding av luft og vann. Strålekvaliteten er akkurat like god som i konvensjonelle typer, og batteriene finnes i en mengde ulike modeller og utførelser. Takket være inkluderingen av temperaturbegrenser, som kan justeres for å møte nettopp dine behov, reduserer du energiforbruket ytterligere – og sparer enda mer penger.

 

Pusse opp badet med servantbatteri fra Hansgrohe

Lekre “Pura Vida” fra Hansgrohe

 

Noen av tingene du bør tenke igjennom før du går til innkjøp av nytt servantbatteri, er hvilket utseende du ønsker at batteriet skal ha – høyt, lavt, montert på servant, benk eller i vegg? – samt hvilke funksjoner som er viktige i nettopp din hverdag. Batteriet bør være kompatibelt med servanten du har/skal kjøpe; et fåtall modeller kan for eksempel ikke monteres på porselenservanter.

Vil du ha et homogent inntrykk på badet kan det være kjekt å kjøpe alle produkter fra en og samme produsentserie. “One” – kolleksjonen fra Il Bagno Alessi er et godt eksempel på en slik serie, med et godt utvalg av rålekre servanter, armaturer, toaletter og tilbehør!

Hansgrohe sin Select – funksjon, som lar deg betjene batteriet med et enkelt trykk, gjør servanten ekstremt brukervennlig og ekstra hygienisk. Perfekt for klissete barnefingre, og med praktisk temperaturbegrensning!
Se utvalget av servantvatterier fra Hansgrohe her.

 

Baderomsservanter til inspirasjon

 

Til sist; noen servanter til inspirasjon! Bildene nedenfor viser fem ulike servanttyper fra fire ulike produsenter; toppmontert, nedfelt, gulvstående, vegghengt samt en servant montert til møbel. Hvilken type som passer best på badet ditt avhenger fremfor alt av hvor mye plass du har, hvordan du vil kombinere servant og armatur samt øvrige interiørelementer i baderommet. På servantsiden på vvskupp.no kan du sjekke ut samtlige merker og tilbud, ved å velge enten produsent, størrelse, type – eller bruke søkefunksjonen på toppen.

 

God fornøyelse, og lykke til!