Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Nå kan du spare vann i hjemmet – uten at du merker det!

 

Vann er kostbart, og de fleste av oss bruker langt mer enn vi har behov for; mye på grunn av umoderne eller ineffektivt utstyr. Hansgrohe sine EcoSmart-produkter hjelper deg å spare vann ved å redusere opp til 60% av forbruket ditt – uten at det går på bekostning av komfort!

 

Uansett om du er opptatt av klima, lommebok eller begge deler, så kommer du til å elske EcoSmart-systemet fra Hansgrohe. Med EcoSmart blir det ikke bare enkelt å spare vann – du vil også penger ved å montere et armatur fra Hansgrohe! Nøkkelordene er komponenter som tilpasser seg vanntrykk, avansert innblanding av luft og begrensning av vanngjennomstrømning. Dette bidrar til at det daglige forbruket synker, uten at du merker noen forskjell på vannmengden eller -kvaliteten som kommer ut av din dusj eller servant. La oss forklare det hele litt nærmere…

 

 

Vannsparende servantarmatur

 

Et tradisjonelt servantarmatur slipper igjennom ca 13 liter vann i minuttet. Med EcoSmart-teknologien reduseres dette forbruket til omtrent 5 liter vann; noe som både sparer deg og miljøet for unødvendig forbruk. Hvordan er det mulig, tenker du kanskje? Svaret er ganske enkelt luft. En gummikomponent i armaturet tilpasser seg ulike vanntrykk ved å endre form og begrenser dermed gjennomstrømningen av vann, mens selve tuten beriker vannet med luft. Vannstrålen som kommer ut er derfor mettet og boblende og akkurat like god som i din gamle servant – bare veldig mye mer økonomisk. 

 

Vannsparende dusj

 

Også dusjer merket EcoSmart hjelper deg å spare vann gjennom å blande inn mer luft enn de konvensjonelle modellene. I tillegg har EcoSmart-dusjene spesialdesignede stråledyser, som øker eller reduserer gjennomstrømningsåpningen etter vanntrykket der du bor. Hode- og hånddusjene av typen Raindance EcoSmart forbruker bare 9 liter vann/min, mens Crometta 85 Green nøyer seg med bare 6 liter vann/min – uansett vanntrykk. En fleksibel O-ring sørger for at vannmengden reguleres automatisk, slik at alt du trenger å tenke på er å nyte dusjstunden din!

 

Det lønner seg å spare vann!

 

Dersom du klarer å spare vann i hjemmet, sparer du også penger på strømregningen. Mindre vann må varmes opp, og det kommer til å gi en lavere strømregning. 

Takket være EcoSmart-teknologien bærer mange Hansgrohe-armaturer og -dusjer kvalitetsmerket fra den europeiske sanitetsindustri for vann- og energieffektivitet: WELL. Dette systemet, som rangerer dusjer og servanter fra effektivitetsnivå A til F, hjelper deg som forbruker til å ta smartere valg når du kjøper inn ny armatur til bad og kjøkken – uansett om du er mest opptatt av økologi eller økonomi. Det skal være enkelt å spare vann!