Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvordan bruke mindre strøm i hjemmet? 

 

Mye av strømmen vi bruker kan reduseres med noen enkle grep; som å senke temperaturen en grad, bruke mindre varmtvann eller velge smarte blandebatterier. I dette innlegget gir vi noen enkle tips til hvordan du kan spare strøm i hjemmet – uten at det nødvendigvis må gå ut over komforten.

 

 

Å bruke mye strøm er hverken godt for lommebok eller miljø, og de færreste av oss ønsker vel å betale mer enn vi egentlig trenger for strømforbruket vårt. Å bruke mindre strøm må ikke nødvendigvis ikke å være slitsomt; trikset er å skjønne hvor du kan spare inn, uten at det går ut over komfortnivået. 

I snitt går rett over 50% av strømmen vi bruker til oppvarming, mens rundt 20% går til oppvarming av varmtvann. Belysning utgjør rundt 10% av strømforbruket vårt, mens 15% går til apparater som alltid står på eller blir brukt daglig (som kjøleskap, komfyr og TV). Hvis vi kan redusere mengden varmtvann vi bruker daglig, er det altså mye penger å spare!

 

Bruk mindre vann i hverdagen

 

Vannet vi bruker på så vel kjøkken som bad koster penger, om vi liker det eller ei. Oppvarming er én ting, men faktisk koster også hver liter vann en liten sum. Ved å sørge for at armaturene i hjemmet bruker vannet smartere, er det altså mye penger å spare! Tenk på dusjen din for eksempel. Bruker den vannet effektivt? Med en såkalt sparedusj sørger du for at du ikke sløser med vann – uten at det går ut over komfort og velvære. 

En sparedusj kan nemlig redusere en god del av vannforbruket ditt, så vel som strømmen som kreves for å varme opp vannet dusjvannet. Er du usikker på om du har en sparedusj? Et konvensjonelt dusjhode bruker typisk rundt 15 liter per minutt, så hvis du prøver å fylle en 10-liters bøtte og det går mindre enn et minutt før den er full har du mest sannsynlig ikke et sparehode i dusjen. 

 

rimelig sparedusj hansgrohe

Rainfinity – et lekkert og innovativt dusjhode som sparer vann uten at du merker det

 

Hvordan fungerer vannsparende armaturer? 

 

Det høres kanskje litt for bra ut for å være sant, men vannsparende armaturer eller dusjhoder reduserer rett og slett vannforbruket ved å blande luft inn i vannstrømmen. En innebygget gummikomponent tilpasser seg ulike vanntrykk ved å endre form automatisk. Slik blir mengden vann som strømmer gjennom begrenset, mens dusjhodet eller tuten på kranen sørger for å berike vannet med luft. Resultatet er et mer økonomisk bruk av vann – og en vannstråle som er like kraftig og boblende som du er vant til. 

Det tar riktignok litt lenger tid å fylle opp en vannflaske med et vannsparende armatur enn med en eldre modell. Men i det store hele merker du ikke at du får mindre vann ut av kranen eller dusjen, samtidig som du sparer store mengder vann – og dermed så vel miljø som lommebok!

 

Se aktuelle tilbud på dusjløsninger på vvskupp.no her!

 

Tips til armaturer som kan redusere strømregningen

 

Grohe og Hansgrohe er to innovative produsenter med en mengde armaturer som kan redusere strømregningen, takket være lavere vannforbruk. Se etter EcoSmart fra Hansgrohe, og EcoJoy fra Grohe hvis du er på leting etter nytt servantbatteri!

 

kjøkkenbatteri grohe essence grafitt

Grohe Essence kjøkkenbatteri med SmartControl, som lar deg skifte mellom vannbesparende og vanlig stråle

 

grohe essence servantbatteri

Grohe Essence servantbatteri med EcoJoy som fås i flere, lekre farger!

 

grohe vannsparende dusj

Grohe Euphoria Cube dusj med EcoJoy og SmartControl, som enkelt lar deg skifte mellom hånd- og hodedusj