Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Hvordan velge belysning til baderommet? 

 

Vil du freshe opp badet uten å måtte bruke masse penger eller tid? Et enkelt grep som kan gjøre stor forskjell er å kjøpe ny baderomsbelysning. I denne artikkelen gir vi noen generelle tips til hvordan velge riktig belysning til badet, og hva du bør tenke på.

 

Hvis du vil unngå å sette i gang med en stor jobb, men likevel trenger en forandring på badet, er det å bytte baderomsbelysning en genial start. For å få riktig stemning på baderommet må du sørge for at belysningen passer dine behov, preferanser og din innredningsstil ellers. Faktorer som farge på lampen, lysstyrke og fargegjenvinning er viktige å ta i betraktning. Med riktig valg av belysning, kan du faktisk skape et helt nytt inntrykk av baderommet ditt. Lampen setter i seg selv et preg, og du kan mikse og trikse med så vel farger som stiler med små grep og midler. 

 

Se aktuelle tilbud på baderomsbelysning på vvskupp.no

 

Hvilken belysning skal jeg velge til badet? 

Når du velger baderomsbelysning er det lurt å tenke på hvilken funksjon du vil at lampen skal fylle. Ønsker du en varm og avslappende stemning? Gå for en flott taklampe med dimmerfunksjon, som kan spre alt fra et behagelig til et klart lys over hele rommet. En lekker pendellampe er et godt valg for deg som enten har et litt mindre bad, eller ønsker et ekstra interiørelement på badet. 

 

belysning baderom svedbergs

Lekker klodeformet lampe til badet fra Svedbergs med IP44

 

Så er det viktig å huske på at noen gjøremål på badet krever presisjon, og dermed godt lys. Husk derfor at minst en av lyskildene du velger til baderommet gir godt nok lys til å for eksempel fjerne en flis eller vaske et sår. En skarp vegglampe eller speilbelysning er derfor et godt supplement til taklampen på badet. 

 

Et speil med lys er også en god lyskilde på baderommet – se aktuelle tilbud på vvskupp.no her

 

Hvilke lyspærer passer på baderommet?

Først og fremst er det lurt å tenke på hvilken type lys du ønsker på baderommet. Hvitt, varmt, en mellomting? Dagens halogenlamper er for eksempel veldig gode på å gjengi farger, og kan spre alt fra hvitt til varmt lys. Som tidligere nevnt bør du gå for minst en dimbar lampe på badet, slik at den både kan brukes til stemningsbelysning og praktiske oppgaver. Dobbeltsjekk i produktinformasjonen om lyspæren kan dimmes, for sikkerhets skyld. 

Skal du bytte lyspære på baderomsbelysningen kan det være lurt å bytte til en LED- eller lavenergilampe. Disse bruker både minimalt med energi, og varer lenger enn tradisjonelle lyspærer. En investering for så vel miljøet som lommeboken, med andre ord!

  

Mer om de ulike verdiene på lamper

Du har sikkert merket deg uttrykk som RA-verdi, Kelvin-verdi og IP-verdi når du har søkt etter en ny lampe til badet. La oss begynne med hva RA-verdi betyr. Dette tallet har med fargegjengivelse å gjøre; jo høyere RA-verdi, jo bedre klarer lyspæren å gjengi farger. Kelvin-verdien på den annen side, forteller deg om lyspærens kulør. Jo lavere Kelvin-verdi (K), jo varmere lys vil lampen gi. IP-verdien sier noe om hvor godt et armatur er beskyttet mot inntrengende objekter som støv og vann. Det første tallet indikerer hvor godt lampen tåler faste objekter (typisk støv, smuss eller grus) mens det andre tallet forteller hvor godt lampen tåler vann. Jo høyere tall, jo bedre motstandsdyktighet – det gjelder begge kategorier.     

 

taklampe baderom

Flott, dimbar plafond fra Astro med IP44, som innebærer at den kan brukes stort sett overalt på baderommet