Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Guide: dusjkabinett, dusjhjørne og andre dusjløsninger

 

Dusjkabinett, dusjhjørne, badekar, andre dusjløsninger… hva er egentlig mest hensiktsmessig for nettopp ditt bad?

Her har vi laget en guide som gir deg oversikt over de viktigste egenskapene ved ulike typer dusjer

– slik at valget av ny dusjløsning forhåpentligvis blir litt lettere for deg!

dusjkabinett, dusjhjørne

Med så mye å velge mellom, kan det være nærmest umulig å bestemme seg når det er på tide å gå til innkjøp av ny dusj. Tenk først og fremt gjennom dine preferanser og baderommets forutsetninger. Noter deg mål, tenk over fargevalg, hvilke funksjoner du ønsker deg og sett et budsjett.

På vvskupp.no har vi lavprisløfte på alle produkter. Det innebærer at om du finner en vare i vår nettbutikk billigere et annet sted i Norge, så matcher vi prisen.  Sjekk derfor alltid vvskupp.no når du trenger noe nytt til hjemmet.

dusjkabinett, dusjhjørne

Dusjkabinett, dusjhjørne
– hva er egentlig forskjellen?

dusjkabinett, dusjhjørne

La oss ta en kort gjennomgang av valgene du har når du skal finne en god løsning på dusjbehovet:

 

Et dusjhjørne består av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. De kan være av slagdør-typen eller skyvedører. En annen løsning på dusjhjørne er et fastfelt og en dør plassert mot hverandre. Ut fra hvor mye plass du har, kan dører og fastfelt leveres både med rette og buede vegger. Dusjhjørnet kan monteres rett på flisgulv eller på dusjkar. For å spare plass, er det ofte mulig å felle inn dørene mot hjørnet når de ikke er i bruk.

 

En dusjnisje er er rett og slett en dusjdør som er plassert mellom to eller tre faste vegger. Også her kan døren leveres som slagdør eller skyvedør, og kan plasseres rett på flisgulv eller på dusjkar. Sistnevnte er en god ide for å beskytte badet mot vann- og fuktskader, siden de færreste gulf, fuger og membraner er 100% vanntette.

 

Et dusjkabinett har dusjvegger på alle fire sider, montert på et frittstående dusjkar. Som regel er to av veggene dører, som kan leveres som buede/rette skyvedører/slagdører. Ofte leveres dusjkabinett komplett med integrert dusjgarnityr og blandebatteri. Er du usikker på om badeveggene dine vil tåle å bli vætet ofte, er dette den absolutt beste løsningen. I tillegg til å ta unna direkte sprut, sørger veggene i kabinettet for mindre damp i rommet. Dette gjennom at de kaldere veggene kondenserer mye av de fineste dråpene og leder dem ned i dusjkaret – og dermed i sluket. Dusjkabinett anbefales av mange profesjonelle våtromsaktører. Å ha et dusjkabinett teller ofte også positivt på en verditakst eller boligsalgrapport, da det anses minke risikoen for fuktskader på badet.

 

 

…og noen andre løsninger

dusjkabinett, dusjhjørne

Badekarvegg (eller skjermvegg) er en dusjvegg som er plassert på badekarkanten. Dette for å unngå vannsøl på gulv og i resten av badet, og slippe sprut fra dusjen.En badekarvegg minker dermed risikoen for fuktskader på badet. Som regel er dusjveggen hengslet i baderomsveggen.

 

Steamkabinett er et dusjkabinett med tak og steamaggregat. Dette er en tett løsning uten åpning mot tak, som skaper en steamfølelse, tåkefunksjon eller blir et dampavlukke… kjært barn har mange navn! Steamkabinettene er ofte teknisk avanserte, leveres gjerne med lys og flere dusjløsninger som flere sidedusjer, pulserende dusjløsninger o.l.

 

På vvskupp.no har vi alltid gode tilbud på dusj – sjekk vårt utvalg av dusjkabinett, dusjhjørne m.m. her!

dusjkabinett, dusjhjørne

dusjkabinett, dusjhjørne

Dusjkabinett

Dusjhjørne

Dusjnisje

Dusjkabinett

Dusjhjørne

Dusjnisje

Dusjkar

Steamkabinett

Dusjvegg for badekar

Dusjvegg