Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Inspirasjonsguide – dusjkabinett og andre dusjløsninger

Skal du gå til innkjøp av en ny dusjløsning til badet ditt, men ønsker litt inspirasjon før du tar det endelige valget? Her følger en oversiktlig guide over ulike dusjkabinett og andre vanlige dusjløsninger!

 

 En oppgradering av badet er noe av det viktigste og dyreste du gjør i hjemmet, med et resultat som skal vare i mange år. Du bør ikke undervurdere betydningen av å velge riktig dusj – både med tanke på design, funksjonalitet og resten av interiøret på badet. Noen andre spørsmål du bør stille deg selv er hva du må ta hensyn til når det gjelder plass, og hvilken prisklasse du ønsker. Det kan også være lurt å tenke fremtidsrettet; hvordan kan du bidra til å eventuelt øke verdien på boligen ved å ta de riktige grepene på badet? 

 

Hva er forskjellen mellom dusjhjørne og dusjkabinett?

 

Forskjellen mellom et dusjhjørne og et dusjkabinett er at dusjhjørnet er en åpen dusjløsning med vegger eller dører, mens et dusjkabinett er helt lukket og slik forhindrer eventuelle vannskader på gulv eller vegger på badet. 

 

I et dusjkabinett har du dusjvegger på alle fire sider, montert på et frittstående dusjkar. Som regel er to av veggene dører. Det finnes både buede og rette dører til dusjkabinett, og du kan få kabinettet enten med skyvedører eller slagdører. Som oftest leveres dusjkabinett komplett, med integrert dusjløsning og blandebatteri.

 

Hvis du er usikker på om badeveggene dine vil tåle å bli utsatt for hyppig vannsprut, er et dusjkabinett den absolutt beste løsningen. I tillegg til å skjerme mot direkte sprut, vil veggene i kabinettet sørge for mindre damp i rommet. Dette ved at de kaldere dusjveggene kondenserer mye av vanndråpene, leder dem ned i dusjkaret og deretter rett ned i sluket. 

 

Se aktuelle tilbud på dusjkabinett og andre dusjløsninger på vvskupp.no!

 

Tilbud på dusjkabinett Bathlife Betrakta

Bathlife lager rimelige dusjkabinett i en rekke ulike modeller og størrelser

 

Hvilket dusjkabinett skal du velge?

 

Velg et dusjkabinett av god kvalitet og med funksjoner som øker komforten i hverdagen din. Noen tenker kanskje at dusjkabinett er en umoderne løsning, men den tanken kan du bare legge bort. Dagens dusjkabinett er både funksjonelle og pene å se på. Du kan få dusjkabinett i alle mulige størrelser og design; fra enkle og rimelige dusjkabinett for små baderom, til luksuriøse steamkabinett som nærmest minner om en minibadstue. Velg om du vil ha hånd- eller hodedusjer i ditt dusjkabinett – eller til og med begge deler. Om du har mørke farger på badet finnes det selvsagt lekre, sorte dusjkabinett på vvskupp.no.

 

sort dusjkabinett noro

Sort dusjkabinett fra den svenske produsenten Noro

 

Den svenske produsenten Bathlife lager rimelige dusjkabinett av høy kvalitet. Skal du innrede eller pusse opp et lite bad finnes det en rekke små dusjkabinett å velge mellom i sortimentet til Bathlife.

 

dusjkabinett 80x80

Dusjkabinett 80×80 er et godt valg på små baderom. Her fra Bathlife og Hafa

 

dusjkabinett 70x90

Vvskupp har mange dusjløsninger for små baderom. Her Dusjkabinett 70×90 fra Noro

 

Dusjkabinett 90x90

De fleste dusjkabinett kommer i mange ulike størrelser – mest vanlig er nok dusjkabinett 90×90 cm

 

Er du ute etter et dusjkabinett av topp kvalitet, med innovative funksjoner? Sjekk ut det store utvalget fra den italienske produsenten Novellini på vvskupp.no! Mange Novellini dusjkabinetter har en rekke funksjoner og tilbehør for økt komfort; som LED-lys, touchpanel, sete og hydromassasje. 

 

dusjkabinett og andre løsninger

Novellini dusjkabinett finnes i en rekke modeller – her fra den lekre serien Glax

 

Noen fordeler med et dusjkabinett

 

Som tidligere nevnt er et dusjkabinett en genial dusjløsning om du er usikker på om baderomsgulvet tåler å bli dusjet på. Å ha et dusjkabinett vil også kunne regnes som positivt på en verditakst eller boligsalgsrapport, ettersom det kan minske risikoen for fuktskader på badet. Dusjkabinett anbefales derfor av mange profesjonelle våtromsspesialister. Her oppsummerer vi noen av fordelene ved å ha et dusjkabinett

 

  • Et dusjkabinett er ideelt på bad som har dårlig gulvfall

 

  • Det er enklere og billigere å skifte ut et dusjkabinett, enn å rehabilitere en dusjnisje eller et helt bad

 

  • Et dusjkabinett passer bra i små baderom – gå gjerne for en rektangulær modell plassert i et hjørne

 

  • Et frittstående kabinett sikrer at vannet renner rett ned i sluket, og minimerer dermed risikoen for fuktskader

 

  • Flisene holder seg bedre over tid med dusjkabinett, ettersom man ikke dusjer direkte på dem

 

  • Et dusjkabinett har vegger på alle fire sider, som sørger for mindre damp i baderommet

 

  • Med et dusjkabinett slipper du vannsprut og dermed potensielle fuktskader fra dusj eller badekar

 

 

dusjkabinett med badekar

Hvis du har badekar er det smart å supplere med dusjvegger som beskytter mot vannsprut

 

Hva er et dusjhjørne?

 

Et dusjhjørne er enkelt forklart en dusjløsning som består av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. Dusjhjørnet kan ha slagdører eller skyvedører. En annen løsning kan være en fastfelt del og en dør plassert mot hverandre

 

Når du beregner plassen og planlegger dusjhjørnet kan du velge om du ønsker rett eller buet dusjvegg. En plassbesparende løsning er å montere dører som kan felles inn mot hjørnet, når de ikke er i bruk. Dusjhjørnet kan monteres rett på flisgulv, eller på et dusjkar. Et dusjkar er en god ide dersom du vil beskytte badet mot vann- og fuktskader, ettersom de færreste gulv, fuger og membraner er 100% tette.

 

En dusjnisje er ytterligere en variant av et dusjhjørne. Dusjnisjen er rett og slett en dusjdør, som er plassert mellom to eller tre faste vegger. Her kan også døren leveres som enten slagdør eller skyvedør, og plasseres rett på flisgulv eller på et dusjkar. 

 

Både dusjhjørne og dusjnisje er to populære dusjløsninger på vvskupp.no – se aktuelle tilbud her!

 

sort dusjhjørne dusjløsninger

På vvskupp.no finner du et stort utvalg dusjløsninger – her to dusjhjørner modeller fra Bathlife og Novellini

 

rimelig dusjnisje dusjløsninger

Eksempel på dusjnisjer fra Novellini