Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Tenk på dette når du skal bytte toalettsete

 

Har du lyst til å fornye badet med små midler? Da er det å skifte toalettsete et genialt grep – og i denne artikkelen gir vi noen tips til deg som er på jakt etter et nytt toalettsete!

 

Et nytt toalettsete kan få badet til å se fresht og til og med litt nytt ut – og det finnes godt om rimelige toalettseter å velge mellom hvis du har stramt budsjett. Selv om det å skifte sete til toalettet er en relativt enkel jobb, er det likevel noen ting det er lurt å tenke på før du går til innkjøp.

 

Kjøpstips: Duravit toalettsete – stort sortiment og gode tilbud!

 

Tre tips til deg som skal kjøpe nytt toalettsete

 

1. Finn ut hvilke typer toalettseter som passer ditt toalett

 

2. Bestem deg for om du vil ha et mykt toalettsete eller et hardt toalettsete

 

3. Tenk på om du vil ha et myktlukkende toalettsete (toalettsete med soft close)

 

 

toalettsete sort

Selvfølgelig finner du også toalettsete sort farge på Vvskupp – her fra Lavabo.
Sjekk for øvrig ut det lekre sortimentet av sorte toaletter fra Lavabo her!

 

 

Topp 10 bestselgende toalettsete på Vvskupp.no

 

Gustavsberg Nautic Lux Toalettsete/lokk

V&B Subway 2.0/3.0 Toalettsete og lokk

Duravit Starck 3 Toalettsete og lokk

Duravit ME By Starck Compact Toalettsete

V&B Subway 2.0 Toalettsete og lokk

Laufen Kompas/Pro-N Toalettsete og lokk

Lavabo Flo Toalettsete og lokk

V&B Subway 2.0 Compact Toalettsete/lokk

V&B Subway Toalettsete og lokk

V&B Subway 3.0 Toalettsete og lokk

 

 

Hvordan vet jeg hvilket dosete som passer mitt toalett?

 

Du kan være relativt sikker på at et nytt dosete passer hvis du kjøper det i samme modell eller designserie som toalettet ditt. Det selges toalettseter separat til de fleste nye toalettene, og kjøper du et fra Vvskupp er det enkelt å sortere etter produsent, modell, pris eller farge. Det finnes også ulike typer universalseter til toalett på markedet. Hvis du går for en slik modell er det lurt å måle ditt gamle toalettsete og sammenligne med universalsetet før du går til innkjøp. Husk å måle avstanden mellom festehullene nøyaktig!

Er du usikker på om toalettsetet du ser på passer ditt toalett, kan du alltid kontakte Vvskupp kundeservice for tips og råd.

 

Kjøpstips: Porsgrund toalettsete – se aktuelle tilbud her!

 

Hva er soft close toalettseter?

 

På soft close toalettseter lukker seg sete og lokk på toalettet mykt og langsomt, selv om du slipper ned lokket når du er ferdig på do. Takket være myktlukkende hengsler dempes fallet automatisk og lokket går ned i et behagelig tempo.

Et toalettsete soft close er særlig praktisk hvis du velger et hardt toalettsete og vil unngå unødvendig bråk og slitasje. I tillegg er et myktlukkende dosete genialt for deg som har barn. Takket være at lokket felles ned langsomt er dette et toalettsete barn ikke risikerer å klemme fingrene i når de feller ned, eller mister, lokket.

ifø toalettsete

Ifø toalettsete – billig dosete av god kvalitet, som kommer med soft close og såkalt quick release for enklere rengjøring under toalettsetet. Her ser du Ifø sign toalettsete.

 

 

toalettsete barn

Toalettsete barn: soft close er en god løsning for deg med barn, som vil unngå at barna klemmer fingrene mellom toalett og sete eller lokk

 

 

Skal jeg velge hardt eller mykt toalettsete?

 

Om du skal velge et hardt eller mykt toalettsete kommer først og fremst an på budsjett, og hvor lenge du ønsker at toalettsetet skal vare. Et hardt toalettsete er ofte litt dyrere, men tåler til gjengjeld høy belastning og er vanskeligere å ripe. Et mykt sete er et bra valg om du er på jakt etter et billig dosete, som er lett å håndtere og som ikke lager så mye lyd når det felles ned.

Selv om de fleste toalettsetene er laget enten hardplast eller mykplast, finnes det også toalettseter av andre materialer. Toalettsete i tre er fortsatt et populært valg i norske baderom. Moderne doseter i tre er behandlet og har gode antibakterielle egenskaper.

 

Kjøpstips: Gustavsberg toalettsete, ulike modeller

 

Hvordan fjerne toalettsete?

 

Når du skal fjerne toalettsete løfter du først setet, skrur så løs mutrene på undersiden og løsner festene som holder toalettsetet på plass. Med mindre mutrene sitter veldig godt kan du gjøre dette uten verktøy – eventuelt bruke en skiftenøkkel eller spray som smører mutrene. Løft så av fester, sete og lokk.

Når du først har fjernet toalettsetet bør du bruke et par minutter på å rengjøre ordentlig under det. Nå har du nemlig en ypperlig anledning til å få vasket deler av toalettet du ikke kommer til ellers.

 

Sjekk aktuelle tilbud på toalettsete her – Vvskupp har rimelige doseter i en rekke utførelser!