Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

7 gode grunner til å installere sentralstøvsuger

Godt renhold og grundig lufting er de to viktigste måtene å holde boligen din sunn på. I motsetning til hva mange har vokst opp med, er det faktisk tørr-rengjøring – fjerning av støv – som er den viktigste måten å holde rent på. Feil utført, vil våtrengjøring skape grobunn for bakterier og forverre allergier, astma og eksem. Med en sentralstøvsuger er det enkelt å gå over gulvene – uten at du må dra frem den til tider tunge og uhåndterlige støvsugeren.

 

Sentralstøvsuger kan de fleste montere selv

Det er faktisk ikke så mye hokus-pokus med sentralstøvsuger, og i de fleste boliger kan man sette inn sentralstøvsuger selv.  Men er det ikke bare kostnader og rot forbundet med å sette inn en sentralstøvsuger? Ikke hvis du vet hva du gjør – og når den først er installert, er den en kjærkommen lettelse i hverdagen.

Montering av sentralstøvsuger

 

Centraldammsugare sentralstøvsuger in stairs

1. Glem støyen – lytt til stillheten mens du rengjører med sentralstøvsuger!

Det er nærmest en vedtatt sannhet at det skal støye når det støvsuges. Men slik trenger det ikke være. Med en sentralstøvsuger er motoren ikke plassert midt i rommet du står i, men i et annet rom; kjelleren, kanskje – eller garasjen. Det betyr at den lave hvislingen av luft som går inn i munnstykket er den absolutt høyeste lyden. Lytt til radioen, snakk i telefonen – mens støvsugingen pågår.

 

2. Meget enkel i bruk

Glem alt du trodde du visste om støvsuging. Lengden på slangen du støvsuger med, gir deg tilgang til alle de stedene det var mer enn litt vanskelig å nå med den gamle støvsugeren. Oppå skap, langs med taklistene, inni høyskap… Har du et hus med trapper, kommer du til å elske å rydde med sentralstøvsuger! Tenk å aldri mer måtte løfte støvsugeren trappetrinn opp og trappetrinn ned, dra i en slang som etter hvert løsner, eller prøve å balansere støvsugeren på et altfor lite trappetrinn? Med en sentralstøvsuger trenger du ikke å slepe rundt noe som helst – slangen er jo alt du trenger!

 

3. Ingen av ulempene med en vanlig støvsuger

De fleste vanlige støvsugere har du noen år, og så må de skiftes ut – som regel fordi noe har gått i stykker. med sentralstøvsuger er alt maskinelt installert på ett sted – det eneste du trekker med deg, er slangen. Se litt på de åpenbare forskjellene:

 

feieluke

• Ingen elektriske ledninger eller skjøteledninger.

• Ingen resirkulerte støvpartikler fra sugeenheten.

• Høy lagringskapasitet for støv og skitt.

• Ingen filterproblemer.

• Alle deler har lang levetid.

• Koster mindre – sett over tid – enn vanlige støvsugere.

• Lett og enkel i bruk.

• Aldri ubalansert eller i veien mens du støvsuger.

4. Renere luft og mindre allergi – beviselig!

Noe av det første brukere av sentralstøvsuger opplever, er hvor mye renere luft hjemme hos dem blir. Allergikere spesielt vil merke en nedgang i luftveisproblemer. Grunnen er enkel – der vanlige støvsugere drar luften gjennom støvposen og slipper den ut – gjerne med solide doser allergener – vil sentralstøvsugeren trekke støv og allergener ut av huset og til sugeenheten. Denne står ofte i kjelleren eller garasjen, og ut-luften blåses uansett ut av huset.

 

5. Fleksibilitet

Det er ikke bare innendørs at den lange støvsugerslangen er til nytte. Også biler, lastebiler, båter og ATV-er kan få fjernet støv og skitt ved hjelp av sentralstøvsugeren. Garasjen kan også ha godt av en runde med støvsugeren – den kaster ikke ut så mange partikler som hvis du skulle koste – noe som ikke er uvanlig i garasjeområdet. I tillegg viser undersøkelser at menn utfører opp til 80% mer støvsuging etter å ha installert sentralstøvsuger.

 

6. Kraftig dybderengjøring

Den sentrale sugeenheten i en sentralstøvsuger kan være opptil tre ganger sterkere enn en vanlig støvsuger. I og med at enheten står stille, varer også motoren lenger. Resultatet av styrken i sugenheten er blant annet at rengjøringen går dypt i tepper og andre overflater som ellers kan bli skadet av at små sandpartikler o.l. blir liggende og gnisse nede i bunnen.

 

7. En god investering

De færreste ser på anskaffelse av husholdningsutstyr som en investering. Like fullt sparer ikke bare en sentralstøvsuger penger, sett over tid, den tilfører også boligen din en ekstra verdi. En bolig med sentralstøvsuger er mer attraktiv enn en uten. Dessuten varer en sentralstøvsuger så mye lenger en slepbare støvsugere. Ofte tar det over 10 år før det må skiftes deler eller gjennomføres større vedlikehold på sentralstøvsugeren.

 

Klikk her for å lese mer om hva vvskupp.no har å by på av sentralstøvsugere og utstyr!

 

sentralstøvsuger