Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

7 gode grunner til å installere sentralstøvsuger

 

 

Godt renhold og grundig lufting er de to viktigste måtene å holde boligen din sunn på. Med en sentralstøvsuger er det enkelt å gå over gulvene – uten at du må dra frem den til tider tunge og uhåndterlige støvsugeren.

 

 

sentralstøvsuger

Det er faktisk ikke så mye hokus-pokus med sentralstøvsuger, og i de fleste boliger kan man sette inn en selv.  Er det ikke bare kostnader og rot forbundet med å sette inn en sentralstøvsuger, tenker du kanskje da? Ikke hvis du vet hva du gjør – og når den først er installert, er den en kjærkommen lettelse i hverdagen!

Montering av sentralstøvsuger

 

Centraldammsugare sentralstøvsuger in stairs

1. Glem støyen, og lytt til stillheten med en sentralstøvsuger!

Det er nærmest en vedtatt sannhet at det skal støye når det støvsuges. Men slik trenger det altså ikke å være. Med en sentralstøvsuger er motoren ikke plassert midt i rommet du står i, men i et annet rom; kjelleren, kanskje, eller i garasjen. Det betyr at det lave suset av luft som går inn i munnstykket er den høyeste lyden en sentralstøvsuger gir fra seg. Lytt til radioen, snakk i telefonen – mens du støvsuger.

 

2. Meget enkel i bruk

Glem alt du trodde du visste om støvsuging. Takket være slangens lengde får du enkelt tilgang til alle stedene det var vanskelig å nå med din gamle støvsuger. Oppå skap, langs med taklistene, inni høyskap… Har du et hus med trapper, kommer du til å elske å rydde med en sentralstøvsuger! Tenk å aldri mer måtte løfte støvsugeren trappetrinn opp og trappetrinn ned, dra i en slang som etter hvert løsner, eller prøve å balansere støvsugeren på et altfor lite trappetrinn. Med en sentralstøvsuger trenger du ikke å slepe rundt noe som helst – slangen er jo alt du trenger!

 

3. Ingen av ulempene med en vanlig støvsuger

De fleste vanlige støvsugere har du noen år, så må de skiftes ut; som regel fordi noe har gått i stykker. På en sentralstøvsuger er alt maskinelt installert på ett sted. Det eneste du drar med deg, er slangen. Se litt på de åpenbare forskjellene:

 

feieluke

• Ingen elektriske ledninger eller skjøteledninger

• Ingen resirkulerte støvpartikler fra sugeenheten

• Høy lagringskapasitet for støv og skitt

• Ingen filterproblemer

• Alle deler har lang levetid

• Koster mindre, sett over tid, enn vanlige støvsugere

• Lett og enkel i bruk

• Aldri ubalansert eller i veien mens du støvsuger

4. Renere luft og mindre allergi – beviselig!

Noe av det første brukere av en sentralstøvsuger opplever, er hvor mye renere luften blir. Allergikere spesielt vil merke en nedgang i luftveisproblemer. Grunnen er enkel; der vanlige støvsugere drar luften gjennom støvposen og slipper den ut, gjerne med solide doser allergener, vil sentralstøvsugeren trekke støv og allergener rett til sugeenheten. Denne står ofte i kjelleren eller garasjen, og luften blåses deretter ut av huset.

I motsetning til hva mange har vokst opp med, er det faktisk tørr-rengjøring; fjerning av støv, som burde være den viktigste renholdsrutinen i hjemmet. Mens du fint kan støvsuge flere ganger i uken, holder det å moppe gulvet innimellom. Feil utført, vil våtrengjøring nemlig skape grobunn for bakterier og forverre allergier, astma og eksem.

 

5. Fleksibilitet

Det er ikke bare innendørs at den lange støvsugerslangen er til nytte. Også biler, lastebiler, båter og ATV-er rengjøres enkelt med sentralstøvsuger. Garasjen kan også ha godt av en runde med sentralstøvsugeren, som i motsetning til kosten ikke lar støv- og smusspartikler virvle rundt i garasjeområdet etter rengjøringen. I tillegg viser undersøkelser at menn støvsuger opp til 80% mer etter å ha installert sentralstøvsuger.

 

6. Kraftig dybderengjøring

Den sentrale sugeenheten i en sentralstøvsuger kan være opptil tre ganger sterkere enn motoren i en vanlig støvsuger. Takket være at enheten står stille, varer også motoren i en sentralstøvsuger lenger. Resultatet av styrken i sugenheten er blant annet at rengjøringen går dypt i tepper og andre overflater som ellers kan bli skadet av at små sandpartikler o.l. blir liggende og gnisse.

 

7. En god investering

De færreste ser på anskaffelse av husholdningsutstyr som en investering. Like fullt sparer ikke bare en sentralstøvsuger penger, sett over tid – den kan også øke verdien på boligen din. En bolig med sentralstøvsuger anses nemlig for å være mer attraktiv enn en uten. Dessuten varer en sentralstøvsuger så mye lenger enn en konvensjonell støvsuger. Ofte tar det over 10 år før det må skiftes deler eller gjennomføres større vedlikehold på sentralstøvsugeren.

 

Klikk her for å se aktuelle tilbud og kampanjer på sentralstøvsugere og utstyr på vvskupp.no!