Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Guide: ulike typer forbrenningstoaletter

 

Det finnes flere ulike typer forbrenningstoaletter å velge mellom, og i denne guiden vil vi presentere noen av mest populære. Les videre for å finne det beste forbrenningstoalettet for dine behov!

 

Mange hytteeiere og campingelskere har virkelig fått øynene opp for forbrenningstoaletter de siste årene. I Norge er det nok forbrenningstoalettene fra Cinderella som er de aller mest populære. Cinderella forbrenningstoalett er utstyrt med moderne teknologi, og har en stilren utforming. Slik kan du kan få følelsen av velvære og luksus selv om du ikke har tilgang til vann eller strøm.

 

Ulike typer forbrenningstoaletter

 

Et forbrenningstoalett er en smart løsning til både campingvogn og hytte, hvor du ikke har tilgang til vann eller strøm. Forbrenningstoaletter er ansett som miljøvennlige, og etterlater kun steril aske som sluttprodukt etter endt brenning. Med et forbrenningstoalettet er det med andre ord mulig å ha luksusen av et tilnærmet vanlig toalett, uansett hvor du befinner deg.

Dagens forbrenningstoaletter kommer i mer eller mindre avanserte versjoner, og med ulike design. Velg mellom et helt enkelt og rimelig forbrenningstoalett, eller en modell med smart LCD-display som viser driftsstatus. Har du strøm kan du gå for et elektrisk forbrenningstoalett – ellers finnes det også forbrenningstoaletter som driftes med gass.

 

Hyttetoalett, forbrennignstoalett | VVSkupp.no

Spar vann og miljøet med forbrenningstoalett

 

Et vanlig toalett bruker mellom 6 og 12 liter vann hver gang du spyler ned, så velger du et forbrenningstoalett til hytta eller campingvogna vil du faktisk spare miljøet for ganske mye vann når du er på ferie.

Cinderella tilbyr forbrenningstoalett for både urin og ekskrementer. Cinderella har også egne urinaler, slik at du kan spare kapasiteten på forbrenningstoalettet. Urinalet skal kun brukes til urin, og denne ledes ut gjennom et rør til en grøft eller en oppsamlingsdunk. Med en urinal på hytta tar det lengre tid før du trenger å tømme askebeholderen på forbrenningstoalettet.

 

forbrenningstoalett med urinal

Forbrenningstoalett og urinal – en genial kombo for deg som vil slippe å tømme toalettet så ofte

 

Forbrenningstoalett uten strøm

 

Det finnes forbrenningstoalett som går på ordinær 230V strøm, og som dermed ikke trenger gass for å forbrenne avfallet. Disse er praktiske på hytter hvor det er innlagt strøm, og vil oppleves som et tilnærmet helt vanlig toalett. Cinderella Classic og Cinderella Comfort er et eksempel på elektriske forbrenningstoaletter, som monteres helt uten avløp og vannforsyning.

Det er imidlertid ikke alle som har tilgang til strøm i campingvogna eller på hytta. I tilfelle er det lurt å velge et forbrenningstoalett som går på gass. Med Cinderella Freedom forbrenningstoalett får du en tilnærmet strømfri løsning, som forbrenner avfallet med propan. Det er likevel behov for en tilkobling til 12V strøm for å starte toalettet og holde vifta løpende under forbrenning. Dette er noe som enkelt løses ved hjelp av et solcellepanel, da det ikke er nødvendig med mye strøm for å utføre forbrenningen.

Felles for alle forbrenningstoalettene er at de kan brukes en god stund før askebeholderen må tømmes. Vanligvis skal det 4 personer til, som bruker toalettet i ca en uke, før den må tømmes. Alle forbrenningstoaletter er også helt luktfrie. Forbrenningstoaletter er derfor et moderne og miljøvennlig alternativ til hyttedo og campingdo!

 

Mer om Cinderella forbrenningstoaletter

 

Cinderella er en norsk produsent av forbrenningstoaletter, med topp kvalitet og gode priser. Bestselgeren Cinderella Classic er faktisk markedsledende her til lands, med over 45 000 solgte enheter. Skal du kjøpe nytt forbrenningstoalett til hytta eller andre steder uten strøm eller vann, bør du absolutt sjekke ut sortimentet til Cinderella!

Fungerer ikke forbrenningstoalettet som det skal? Her kan du feilsøke ditt Cinderella forbrenningstoalett.

Trenger du hjelp med å montere forbrennnigstoalett? Les mer på Cinderella sine nettsider.