Lukk

Hold deg oppdatert på nyheter innen baderom!

Vi ønsker å bidra med inspirasjon, prisinformasjon, tips og råd fra inspirasjonsbloggen og nettbutikken.

Du kan når som helst melde deg av.
Les gjerne vår personvernerklæring

Valg av toalett | Guide

Vegghengt, gulvstående, firkantet, rundt, litet, stort, vannsparende..?

Modellene er mange, så vi skjønner godt hvis du spør deg selv hvilket toalett du bør velge

– derfor har vi her laget en oversikt over toalettutvalget på vvskupp.no!

Valg av toalett

Det finnes to hovedtyper av toaletter – vegghengte og gulvmonterte. De fleste av oss er nok vokst opp med gulvmonterte toaletter, da vegghengte modeller kom på markedet først på 90-tallet. Forskjellen er tydeligst ved at vegghengte toaletter ikke berører gulvet og at sisternen er innebygd, og dermed ikke er synlig. Gulvstående toaletter monteres som navnet antyder rett på gulvet, og kan fås enten med innebygget eller synlig sisterne.

 

Valg av toalett: Vegghengt modell

Valg av toalett

Et vegghengt toalett berører ikke gulvet, og er en stilren og diskré løsning. Et vegghengt toalett har ofte innebygget sisterne og egner seg derfor særlig godt på små bad, da rommet vil oppleves luftigere.

Vanlige myter om vegghengte toaletter er at de tetter seg lett, at det er stor fuktfare fordi sisternen er bygd inn i veggen, at de misfarger lett og at innebygde sisterner ikke varer like lenge. Det er ingenting som tilsier at vegghengte toaletter tetter seg oftere enn gulvmonterte. Generelt kan vi si at toalettet kun skal benyttes til urin, avføring og toalettpapir. Alt som legges i toalettet ut over dette vil medføre tetningsfare. Se fler tips og noen forhåndsregler ved montering av vegghengt toalett i dette innlegget.

 

Valg av toalett Vegghengt toalett vvskupp.no

 

 

Valg av toalett: gulvmontert modell

Valg av toalett

Gulvmonterte toaletter er – som navnet sider – montert på gulv. Det vil si at vekten hviler på gulvet, ikke på veggen. Sisternen er som regel synlig, og avløpet går enten loddrett ned i gulvet, eller vannrett ut bak toalettet. Avløp rett ned i gulvet kalles S-lås, mens P-lås (også kalt universal-lås) er navnet på det horisontale avløpet ut bak toalettet.

Fordelen med et gulvmontert toalett er at eventuelle problemer ikke vil skade vegg og grunnstruktur i badet. Dette forutsatt at det er montert etter reglene, selvsagt. Sisternen ligger dessuten lett tilgjengelig, dersom det skulle bli behov for å justere flottør eller lignende. Les mer om gulvmonterte toaletter i dette innlegget.

 

Valg av toalett Gulvmontert toalett vvskupp.no

 

Vi anbefaler alltid bruk av profesjonell rørlegger ved montering av toalett. På vvskupp.no har vi et eget verktøy hvor du kan finne din nærmeste rørlegger – sjekk det ut her!

 

Compact toaletter

Valg av toalett

Den vegghengte modellen er klart populærest innenfor toalettkategorien i dag. Ikke bare er den lekker rent interiørmessig – men sparer dessuten plass i rommet. For små baderom finnes såkalte Compact – modeller; et toalett som er noe mindre enn det konvensjonelle, for maksimal plassutnyttelse på badet. Selv om et Compact – toalett er mindre, skyller de like effektivt som et konvensjonelt toalett.

Compact – toaletter finnes i en rekke modeller og prisklasser, slik at du kan finne et toalettet som passer nettopp ditt bad.
Se utvalget av Compact – modeller og aktuelle tilbud på vvskupp.no

 

Valg av toalett Compact toalett vvskupp.no

 

Dusjtoalett

Valg av toalett

valg av toalett GROHE Sensia Arena dusjtoalett vvskupp.noEt dusjtoalett er det ultimate valget for deg som er opptatt av hygiene. Som navnet antyder dusjer toalettet deg ren, tørker deg deretter med varmluft – og du slipper å bruke papir. Sprayarmene er selvrengjørende, overflaten antibakteriell og de fleste modellene har luktabsorberende filter. Et dusjtoalett sparer deg ikke bare for penger og stressen ved å kjøpe toalettpapir; det er dessuten mer skånsomt for huden din. Å slippe tørke huden med papir minsker risikoen for irritasjon og skåner huden for kjemikaler. Mange opplever også at det er ekstra oppfriskende og vitaliserende å bruke et dusjtoalett.

 

Akkurat nå har vi tilbud på GROHE Sensia Arena dusjtoalett og tilbehør på vvskupp.no – se aktuelle priser her!

 

Sensia Arena fra GROHE lar deg stille inn temperatur på både spray og varmlufttørk. Tilpass og spar dine innstillinger og styr toalettet fra setet, med fjernkontrollen eller app på telefonen. Med en rekke sprayvalg – som ladyspray, bakspray, oscillerende spray og massasje-spray – kan du være sikker på at så vel familien som gjester får toalettbesøket akkurat som de liker det!

 

Vi har tidligere skrevet et innlegg om Sensia Arena her på bloggen – les innlegget

 

 

 

 

Vannsparing

Valg av toalett

Rent vann er en ekstremt verdifull ressurs. Å redusere vannforbruket, spare energi og investere i bærekraftige løsninger i hjemmet har blitt en viktig del av mange nordmenns hverdag. Et toalett som skyller ned mindre vann vil naturlig nok kunne gjøre stor forskjell på hjemmets vannforbruk!

 

Valg av toalett Aquareduct vannsparing Villeroy & BochVilleroy & Boch er en av de ledende produsentene innenfor vannsparende teknologi – både hva gjelder armaturer og toaletter. Teknologien bak de vannsparende toalettene kalles Aquareduct. Et Aqureduct-toalett reduserer spylingsvolumet fra standarden på 6 til 4,5 liter vann ved en full skylling, og til 3 liter ved en halv skylling. Det innebærer at du minker vannforbruket ditt med minst 25% – uten at du merker det, eller trenger å endre noen vaner!

Teknologien sørger enkelt og greit for at ditt toalett blir skylt med samme, gode kvalitet som et konvensjonelt toalett. Dette takket være en ideell fordeling av vann gjennom skålen, og en vannstrøm som er spesielt sterk frem mot fronten av toalettet. Spylingen er kraftfull og presist rettet, slik at hele toalettet blir rent og hygienisk. Resultatet = mindre vann blir skylt ned i do + en kraftig redusert vannregning. Miljøvennlig, praktisk og økonomisk altså!

 

 

Aquareduct – modellene fra Villeroy & Boch finnes i en rekke ulike utførelser, størrelser og prisklasser. Se de ulike modellene samt aktuelle tilbud i nettbutikken!

 

 

Grohe - test- dusj